Nieuw

Het Nederlandse concept

Een groot Nederlands en Japans bedrijf kwamen overeen om elk jaar een roeiwedstrijd mannen acht te houden. Beide manschappen trainden hard en toen de dag van de race kwam waren beide teams in absolute topvorm.

Maar ondanks het harde werk wat de Nederlanders erin gestoken hadden waren het de Japanners die wonnen. Met een hele kilometer.

Na de nederlaag was het moraal van het Nederlandse team op zijn bodem. De hoogste leiding besloot dat men volgend jaar zou winnen en liet een onderzoek beginnen om het probleem op te lossen.

De projectgroep ontdekte na veel analyse dat de Japanners zeven mannen hadden die roeiden en één man die stuurde, terwijl het Nederlandse team één ​​roeier had en zeven mannen die stuurden.

In deze crisissituatie wist de leiding aanzienlijke wilskracht te tonen door het inhuren van een adviesbureau. Deze kreeg de opdracht om de structuur in het Nederlandse team te onderzoeken. Na een aantal maanden werk kwamen de experts tot de conclusie dat er te veel mensen waren die stuurden en te weinig die roeiden.

Op basis van het deskundigenrapport werden onmiddellijk wijzigingen aangebracht in het teamstructuur. Nu waren er vier tweede stuurmannen,  twee eerste stuurmannen, een kapitein en één roeier.

Daarnaast werd er puntensysteem geïntroduceerd om de roeier te motiveren. “We moeten zijn werkterrein uitbreiden en hem meer verantwoordelijkheid geven.”

Het jaar daarop wonnen de Japanners weer, nu met twee kilometer.

Het Nederlandse bedrijf ontsloeg de roeier op grond van slechte werkprestaties. En een flinke bonus werd aan de leiding betaald als teken voor de grote inspanningen die het had geleverd.

Het adviesbureau voerde een nieuwe analyse uit waaruit bleek dat men de juiste tactieken had gekozen en dat de motivatie ook goed was. Het probleem moest dus het materiaal zijn en bijgevolg verbeterd moest worden.

Het Nederlandse bedrijf is vandaag in volle gang met het ontwikkelen van een nieuwe boot.

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5827 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on Het Nederlandse concept

 1. Jackvanderveen // november 12, 2017 om 08:19 //

  Roeien met de riemen die m’n heeft.
  Heeft men maar 2 riemen, dan is het niet zinnig om 7roeiers te posteren in de boot. Evenals overhead van 6ministers, die kan men voor aanvang reeds beter overboord kieperen. En zo ploeteren we maar voort, totdat er mogelijk nogeens echt geroeid gaat worden. Materiaal verbetering of materiële verbetering. U mag het zeggen. Ik ga toch voor het laatste.

  Like

 2. Het kan interessant zijn om hier eens een extern adviesburo op te zetten!

  Liked by 1 persoon

 3. je kan ook het roeiteam opknopen.

  Like

 4. De oplossing is dat men een extern bureau inhuurt dat met een team van voormalige Shellmedewerkers en afgestudeerde psychologische statistici op afstand achter een batterij beeldschermen de toko aanstuurt waarbij ze de oorspronkelijke roeiers vervangen door een selectie oogchirugern, wenkbrauwepileerders en atoominvriesdeskundigen uit Afrika en het Midden-Oosten die dan vanwege de diversiteit en zo van verschillende religieuze opvatting moeten zijn. Dan lukt ’t wel denk ik.

  Like

 5. Kostelijk artikel, erg grappig en ZO waar!
  Ook de reacties zijn geestig.
  Komt helemaal goed in dit ( vroegah ) zo mooie NL.
  Ik zou het probleem ook eens in Brussel voorleggen aan de
  desbetreffende EU instanties.
  Ik schat een antwoord over 2 jaar, waarin zij de ONTVANGST van uw
  brief bevestigen….

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: