Nieuw

Christelijke leraar geschorst voor ‘misgendering’ leerling

Foto ter illustratie. Pixabay.

Een leraar is geschorst en kan zijn baan verliezen omdat hij een leerling die als vrouw werd geboren, maar ‘zichzelf identificeert’ als een jongen, als een meisje had aangesproken.

Nadat hij in de klas “Goed gedaan meisjes” tegen een leerling en haar vriendin had gezegd, toen hij het paar hard aan het werk zag, werd er een klacht ingediend tegen Joshua Sutcliffe, een christen die les geeft op een Britse middelbare school, vermeldt Breitbart.

De wiskundeleraar verontschuldigde zich toen hij ‘gecorrigeerd’ werd door de leerling en dacht tot zes weken later niet meer na over het voorval, totdat hij naar het kantoor van het schoolhoofd werd geroepen die hem vertelde dat hij was geschorst van les geven terwijl de Oxfordshire school een “transgender klacht” tegen hem onderzoekt.

De afgestudeerde wiskundeleraar gaf toe dat hij geen mannelijke voornaamwoorden voor de leerling had gebruikte. Maar hij legde aan het onderzoekteam uit, dat hij als christen privé gelooft dat het verkeerd is om een ​​geboren vrouw een man te noemen, hij erkende ook “mijn verantwoordelijkheid als leraar en christen te nemen om elk van mijn leerlingen met respect te behandelen.”

“Ik heb deze factoren in evenwicht gebracht door de gekozen naam van de leerling te gebruiken, en hoewel ik de leerling niet opzettelijk heb aangeduid als een ‘meisje’, geloof ik niet dat het onredelijk is om iemand een meisje te noemen als ze als meisje geboren zijn.”

Maar het onderzoeksrapport acht dat het “vermijden van gender-voornaamwoorden door de heer Sutcliffe” een inbreuk vormde op “de gedragscode van de school met betrekking tot het aantonen van een bewustzijn van seksuele en culturele diversiteit van studenten.”

De bevinding roept bezorgdheid op dat activisten verder gaan dan beperkingen op de vrijheid van meningsuiting en een ​​soort van gedwongen spraak zullen afdwingen; wat reeds een spraakmakend onderwerp is in Amerika, nadat professor Jordan Peterson zich over het onderwerp uitsprak.

Sprekend over het disciplinaire proces, dat volgens hem ‘tot tranen heeft gebracht’, zei de leraar: “Ik ben geschokt en bedroefd door de acties van de school, die naar mijn mening een toenemende trend weerspiegelen van christenen, mensen zoals ik, die op het openbare terrein gemarginaliseerd worden, en voor hun overtuigingen gestraft worden en het zwijgen opgelegd.

Doe mee met 926 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5824 Articles)
Altijd in oppositie.

6 Comments on Christelijke leraar geschorst voor ‘misgendering’ leerling

 1. Katholieken zijn al gecapituleerd:

  Like

 2. Die schorsing was niet leuk voor die leraar. ‘T is kut en ’t blijft kut. Hoe je het ook bekijkt.

  Like

 3. Johan, jij herinnerd mij aan een gezegde van 40 jaar geleden:
  kut is kut zei de groenteboer, en spande zijn vrouw voor de kar

  Like

 4. Tegenwoordig is het beste om iedereen als ‘homo’ aan te spreken. Als je het verkeerd hebt kunnen ze niet boos worden want het is politiek correct om iedereen homo te noemen. Of stinknicht, mag ook.

  Like

 5. Van de andere kant….wie wil er nou werken op zo’n zeikschool?

  Like

 6. Jackvanderveen // november 13, 2017 om 11:43 //

  Ik heb geleerd, dat:
  Heeft iets een lul, zeg je HIJ tegen die persoon;
  Heeft iets een kut, zeg je ZIJ tegen die persoon.
  Zo zal het in lengte der eeuwen blijven.
  Het lijkt mij zeer lul) ig om iemand met een kut met HIJ aan te duiden en ook voelt het erg kut om een HEM met ZIJ aan te duiden.
  Conclusie: alleen de geschiften der aarde maken zich hier druk over.
  Ik heb een kleindochter die bij haar vierde zeikte om “jongetje” te willen zijn. Nu 10jaar later zou ze bijna al die andere jongetjes willen opvreten. Het is vaak maar net hoe men ermee omgaat. Enkelen zullen er zijn die op het eigen geslacht vallen en ook nogeens zelf zich man voelen. Doch de meesten zie je toch dat ze denkenpatronen tonen die bij het aangeboren geslacht horen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: