Nieuw

Tikkende tijdbom – Door ISIS gehersenspoelde kinderen in Europese vluchtelingenkampen

ISIS is vluchtelingenkampen in het Midden-Oosten binnengedrongen om vrouwen en kinderen te hersenspoelen en klaar te stomen voor zelfmoordterroristen in Europa. Dit nieuws is afkomstig van het Europees Centrum voor Terrorismebestrijding en Intelligentie Studies ( Arabische link ).

Dit is de nieuwste tactiek van ISIS na de verlammende nederlagen in Syrië en Irak. Het Centrum vermeldt kampen in Turkije, maar zegt dat de islamitische staat ook actief is in kampen in andere landen. Libanon en Jordanië zijn beide belangrijke bestemmingen voor vluchtelingen uit oorlogsgebied. Er zijn ook IDP-kampen (intern ontheemden) in Irak.

Er waren eerder dit jaar al berichten in de media dat ISIS smokkelaars betaalde om kindvluchtelingen uit de kampen weg te halen om ze op te kunnen nemen in de strijdkrachten van de islamitische staat, merkt het Centrum voor Terrorismebestrijding en Intelligentie Studies op. ISIS was naar verluidt bereid om $ 1.000-2.000 per kind te betalen in Jordanië en Libanon.

Het idee was dat deze kinderen aanvankelijk met ISIS zouden vechten in ruil voor een salaris voor zowel de jongeren als voor hun gezinnen. Op een later tijdstip zou ISIS ze naar Europa sturen om daar zelfmoordaanslagen te plegen.

Het rapport belicht het wanhopige lot van de jongeren die ondergebracht zijn in vluchtelingenkampen en maakt hen tot een gemakkelijke prooi en wijst erop dat ISIS hen een reis naar Europa belooft.

1

Duizenden verdwijnen in Europa

Er is ook nog een ander probleem dat reeds aan het licht is gekomen. Kinderen uit Syrië en Irak zijn eenvoudigweg verdwenen uit vluchtelingencentra in heel Europa, zegt het Centrum.

Ongeveer 200.000 minderjarigen zijn Europa binnengekomen als vluchtelingen uit de oorlogsgebieden waarvan 10.000 zonder ouders.

Het centrum zegt dat er 30.000 kinderen zijn verdwenen:

Italië: 5.000
Zweden: 1.000
Duitsland: een onbekend aantal dat in de duizenden wordt geschat

Interne Duitse inlichtingendiensten vrezen dat terugkerende minderjarigen ‘Duitse’ kinderen die naar Irak en Syrië zijn gegaan en vervolgens zijn teruggekeerd mogelijk frontlijn wervers zouden worden van ISIS-operaties in Europa.

Los daarvan zegt het Centrum dat sommige evaluaties suggereren dat ISIS maar liefst 450 Franse kinderen in hun gelederen hebben er er ook nog eens 100 kinderen uit België zijn.

Bron The Clarion Project

Vertaling Bolo

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2130 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

2 Comments on Tikkende tijdbom – Door ISIS gehersenspoelde kinderen in Europese vluchtelingenkampen

  1. bp633livenl // november 11, 2017 om 15:29 //

    Tja men wil dat schorem toch massaal naar binnenhalen dan is het enkel eigen schuld
    dikke bult.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: