Nieuw

Knettergek: “Noem mensen die de wet breken niet meer crimineel”

Voeg ‘crimineel’ toe aan de groeiende lijst met verboden woorden in de taal. In een artikel met de titel: “Stop met het stigmatiseren van mensen die misdaden plegen”, noemt Kimberley Brownlee, een filosoof aan de Universiteit van Warwick, het woord een ‘epitheton’ – wat in het algemeen tegenwoordig meer gebruikt wordt om een ​​term te beschrijven die iets minachtends aangeeft, in plaats van zijn letterlijke definitie ‘erbij geplaatst’, oftewel  een omschrijvende zinsnede of woord – en vergelijkt het met politiek incorrecte termen en zinsneden voor mensen met een handicap.

“Door mensen te reduceren tot hun misdaden, zien we ze als overtreders en niets anders, en dwingen we hen zichzelf zo te zien”, schrijft ze. “Als gevolg creëren we exact de condities voor hen om het soort persoon te worden die misdaden begaat”.

Brownlee, opgeleid aan McGill, Cambridge en Oxford, is redactieraadslid van verschillende academische tijdschriften. Ze noemt het labelen van mensen die door rechtbanken schuldig zijn bevonden voor strafbare feiten een daad van “vooroordelen”.

“Mensen die de wet overtreden zijn niet altijd schuldig”, betoogt de professor aan de Universiteit van Coventry, Engeland. “En mensen die schuldig zijn, zijn niet altijd strafrechtelijk aansprakelijk. Bovendien hebben mensen, zelfs als ze schuldig en aansprakelijk zijn, een levensverhaal dat verder gaat dan alleen maar het plegen van een misdrijf.”

Brownlee, die ontzet lijkt te zijn door benamingen, heeft geen alternatief woord voor ‘crimineel’, maar daagt haar lezers in plaats daarvan uit om “de averechts werkende vooroordelen achterwege te laten voor mensen die misdaden begaan”.

Bron:

http://www.breitbart.com/big-government/2017/11/10/academic-stop-calling-people-who-break-laws-criminals-a-term-of-prejudice/

Doe mee met 928 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5834 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Knettergek: “Noem mensen die de wet breken niet meer crimineel”

 1. templars2017 // november 12, 2017 om 02:59 //

  Wat die kwibus moet doen ,uit zijn ivoren toren komen ,op straat gaan lopen en eens aan een misdrijf onderworpen worden ,slagen en verwondingen door roofoverval zou kunnen passen .
  Eens zien of hij dan nog zo gelaten gaat zijn over daders……………..

  Like

 2. jackvanderveen // november 12, 2017 om 08:30 //

  vreet men die met hormoongeprepareerde vleeshompen dan kan dat nog weleens op de hersencellen van ivloed geraken.
  hier heeft men een superlatief van zo een voorbeeld. achterlijk gedrogd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: