Nieuw

Langetermijnkosten vluchtelingenstroom voor Duitsland €1500 miljard volgens een studie van de universiteit van Freiburg

Dat is volgens een berekening van  ‘Stichting Marktwirtschaft en het Forschungszentrum Generationsverträge’ van de Albert-Ludwigs-Universität Freiburg uit juli 2016.

Een vertaling dan maar, omdat we zo verzot zijn op Duits:

Eervolle staat? Generatie Balans Update 2016.

Bemoedigende trend in schuldvermindering, maar grotere inspanningen wenselijk / Extra uitdagingen door toegenomen immigratie

De nieuwste resultaten van de ‘generatie balans’ laten een verbetering zien in de totale Duitse schuld (Duurzaamheidskloof) in vergelijking met het voorgaande jaar. De kans op een duidelijker schuldreductie is echter verloren. Bovendien leidt de toestroom van vluchtelingen naar Duitsland – afzonderlijk bekeken- tot een langer houdbaarheidstekort (met 30 procentpunten van het bbp), wat een lange termijn is met bijkomende fiscale kosten van 880 miljard euro. Het beleid moet er daarom op gericht zijn om te zorgen voor een optimale integratie om deze kosten minstens te dempen.

De duurzaamheidskloof tussen expliciete en impliciete overheidsschuld voor Duitsland bedraagt ​​momenteel 212 procent van het bbp Het bruto binnenlands product (bbp) is gedaald (update 2015: 238 procent van het bbp). Dit wordt getoond door de meest recente berekeningen van ‘Stichting Marktwirtschaft en het Forschungszentrum Generationsverträge’ van de Albert-Ludwigs-Universität Freiburg. Dit komt overeen met de som van 6.2 biljoen euro. De meerderheid is nog steeds te wijten aan de impliciete, nog niet zichtbare overheidsschuld. Het is 137 procent van het BBP. Daarachter verbergen zich allerlei overheidsuitgaven die niet gedekt worden door de huidige belasting- en heffingsniveaus, met name de sociale uitgaven (uitkeringen, zorg ed., Fub). Ondanks deze positieve ontwikkeling zijn grotere  inspanningen om schulden te verminderen wenselijk. In plaats daarvan heeft de overheid met de nieuwe zorgwet tot extra blijvende uitgaven besloten.

Een speciale uitdaging voor het consolidatieproces is de nog nooit in de geschiedenis van Duitsland geziene hoeveelheid van onbeheerste immigratie. Het gevolg was een recordmigratiesaldo van iets minder dan 1,2 miljoen mensen. Ook in de komende jaren moeten rekening gehouden worden met een blijvend hoge immigratie, met moet er van uitgaan dat er in het kielzog van de vluchtelingenstroom nog eens 2.4 miljoen extra immigranten binnenkomen. Ervan uitgaande dat de immigranten alleen met een meerjarige vertraging geïntegreerd kunnen worden in de arbeidsmarkt, neemt de duurzaamheidskloof toe tot 228 Procent van het bbp. In vergelijking met het scenario “zonder vluchtelingengolf” (zie tabel “Immigratiescenario’s”) resulteert dit in een duurzaamheidskloof die 30 procentpunten hoger is, wat de langetermijnkosten vertegenwoordigt van ongeveer 878 miljard euro equivalent. Bovendien wordt aangenomen dat de afstammelingen van immigranten slechts beperkte geïntegreerd kunnen worden waardoor de houdbaarheidskloof stijgt tot 251 procent van het bbp. Deze stijging met 54 procentpunten zou op zijn beurt € 1,5 biljoen kosten op de lange termijn.

Mehr Informationen zum Thema Generationenbilanz: https://www.stiftung-marktwirtschaft.de/wirtschaft/themen/generationenbilanz.html

Bron:

En het is nog erger dan deze studie weergeeft. Die rode getalletjes in de onderste tabel heb ik er bij gezet. Bij ‘1’ wordt er vanuit gegaan dat een nieuwe immigrant na 6 jaar zo ‘geïntegreerd’ is dat hij belastingtechnisch gelijk is aan een al langer in Duitsland verblijvende ‘buitenlander’. Dat kun je op je buik schrijven. Bij ‘2’ wordt er vanuit gegaan dat de tweede generatie belastingtechnisch gelijk zou zijn aan Duitsers (de meest optimistische aanname). We zien in heel Europa dat dat niet het geval is. Een ruime meerderheid van mohammedanen en Afrikanen parasiteert op onze zorgstelsels, en dan maakt het niet uit of dat met opzet is, financiële jihad, of omdat ze te stom zijn. ‘2’ is ook het enige geval waarin een immigrant een bijdrage levert aan een land. In alle andere gevallen is het een fiscale verliespost. ‘3’ is hetzelfde als ‘1’. En bij ‘4’ wordt verondersteld dat de tweede generatie belastingtechnisch op gelijke hoogte zou komen met al langer in Duitsland verblijvende ‘buitenlanders’. Wat dus verliesposten zijn. In alle scenario’s lopen de verliezen/kosten voor de ontvangende samenleving langer door dan hier als aannames gehanteerd wordt. De waarheid is dat mohammedanen ook als ze 500 jaar de tijd krijgen om te ‘integreren’ nog verliesposten zullen zijn.

Los daarvan is het goed dat er eens wat cijfers boven komen drijven. Duitsland was op weg om zijn staatsschuld af te betalen (over de rug van de ‘gekoloniseerde’ zuidelijke EU-landen die allemaal op mogen draaien voor het Duitse exportwonder), maar dat pikt de bankenwereld niet. Elk land en elk volk zal jaarlijks rente betalen over de staatsschulden die voor eeuwig in stand gehouden worden. Op een paar ‘rogue states’ na, die vervolgens stuk gebombardeerd worden, is er geen land ter wereld te noemen zonder staatsschuld. Iedereen moet en zal afdragen aan de machthebbers.

In Nederland mogen dergelijke cijfers niet gepubliceerd worden. Van der Laan, dat de duivel hem dagelijks onder zijn voetzolen mag kietelen in de hel, weigerde die cijfers te geven toen de PVV daar om vroeg. En het CBS, de gepolitiseerde rekeninstantie van dit land die apolitiek hoort te zijn, weigert op politieke gronden met het argument dat het geen politieke uitspraken doet, om uit te rekenen dat de immigratie ons in de vernieling jaagt. De huidige directeur Laura van Geest (haar foto overtuigt me dat het dat het niet altijd verkeerd is om genderneutrale termen te hanteren), eerder werkzaam bij het IMF:

„Volgens mij moet je over vluchtelingen niet praten alsof je iets gaat zitten doorrekenen. Zo moet je niet naar dit onderwerp kijken – althans zo wil ik niet in de hoek worden gezet.

Ook niet als het €1500 miljard kost ? Rekeninstantie ?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on Langetermijnkosten vluchtelingenstroom voor Duitsland €1500 miljard volgens een studie van de universiteit van Freiburg

 1. daar kun je heel wat rubberbootjes en roeispanen voor kopen om ze terug naar huis te laten roeien

  Like

 2. Jezuschistus!
  Moest je die link naar Laura van Geest er nou echt bij zetten? Uit nieuwsgierigheid moest ik natuurlijk even kijken.
  Niet meer doen.

  Liked by 2 people

 3. Lol, moest even aantonen dat genderneutraal soms toch echt wel kan.

  Like

 4. Wachteres // november 10, 2017 om 23:00 //

  Is dat jouw type vrouw. Rommel? 🙂

  Liked by 1 persoon

1 Trackback / Pingback

 1. Brexit is nog maar het begin

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s