Nieuw

Islamisten eisen meer invloed op Duitse scholen

Twee islamitische verenigingen vervolgen de regionale regering van Noord-Rijnland-Westfalen (NRW), Duitsland, om meer zeggenschap te krijgen in islamitische religieuze studies in door de overheid gefinancierde scholen.

De rechtszaak die is aangespannen door de Centrale Raad van Moslims (ZMD) en de Islamitische Raad, zou het gezicht van het islamitische onderwijs in de regio NRW sterk kunnen veranderen, zo meldt Die Welt.

Mocht de rechtbank in het voordeel van de twee verenigingen vonnissen, betekent dit dat de NRW-regering niet meer zoveel inbreng zal hebben als nu het geval is.

Woordvoerder van het Hof, Gudrun Dahme, zei: “Als de aanklagers winnen, ontstaat er een andere islamitische religieuze scholing ​​dan die we nu hebben.”

Een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs in Düsseldorf zei dat de opleiding van de Duitse staat aan leraren van islamitische religieuze studies niet beïnvloed zou worden door de uitspraak, maar wel het onderwijsprogramma zal influenceren wat de studenten leren.

Op dit moment zitten verschillende islamitische verenigingen in de adviesraad van het ministerie van Onderwijs, die eerder de Turks-Duitse Islamitische Vereniging DITIB omvatte. Nadat bekend werd dat DITIB-gelieerde imams actief spioneerden namens de Turkse regering, nam de groep ontslag uit de adviesraad.

Het schandaal werd onthuld nadat een Turks-Duitse politicus de groep ervan beschuldigde dat het bestuurd werd vanuit Ankara.

Sommigen maken zich ook zorgen over het potentieel voor extremisten om islamitische religieuze leringen te kapen, erop wijzend dat de organisatie Milli Görüs, die tot de Islamitische Raad behoort, door binnenlandse inlichtingendiensten wordt gecontroleerd in verband met extremisme.

Mocht de rechtbank twijfelen aan de grondwettelijkheid van een van de groepen onder de paraplu van een van beide organisaties, dan zou dit van grote invloed kunnen zijn op het vonnis.

Milli Görüs is niet de enige twijfelachtige islamitische organisatie in Duitsland. Vorig jaar werd bekend dat het Duitse federale ministerie van Gezinszaken 100.000 euro heeft geschonken aan de Duits-Islamitische Associatie in Frankfurt (DIV), een overkoepelende organisatie met een lid waarvan vermoed wordt dat hij verbonden is met de extremistische Moslimbroederschap.

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5824 Articles)
Altijd in oppositie.

6 Comments on Islamisten eisen meer invloed op Duitse scholen

 1. Leo P.Ard // november 10, 2017 om 10:09 //

  Het moet Noordrijn-Westfalen zijn, niet Noordrijnland-Westfalen!

  Like

 2. Esperanza // november 10, 2017 om 11:52 //

  ‘Voeg ergens een druppel islam aan toe en het verandert in stront. Voeg ergens moslims aan toe en de stront vliegt je om de oren.’

  https://www.geenstijl.nl/5139343/klaaglims-pesten-eerzame-hbo-docent-weg/

  Like

 3. Er gaat geen dag voorbij of het gaat over de islam of moslims en het is altijd negatief nieuws

  Like

 4. Westphalen (Brazilië), Westphalen (NRW), Nordrhein Westfalen, Noordrijn-Westfalen, Noordrijnland-Westfalen, Noord Rijnland Westfalen, Noordrijnlandwestfalen, Piefkesland, de Mof, de Pruus, hebben jullie hier genoeg aan stelletje Germanistischeúbersetzungsundsprachkunstnazi’s!

  Like

 5. Esperanza // november 10, 2017 om 15:41 //

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: