Nieuw

Hezbollah: Saoedi-Arabië heeft Libanon de oorlog verklaard – zal tijd worden dat ze elkaar wederzijds opruimen

De leider van Hezbollah, Hassan Nasrallah, heeft vandaag gezegd dat Saoedi-Arabië de oorlog aan Libanon en Hezbollah heeft verklaard. Volgens hem heeft de premier van Libanon onder druk van het regime in Riyad afgelopen zaterdag ontslag genomen.

Het ontslag van de premier, Saad al-Hariri, heeft Libanon in een crisis ondergedompeld. Het kleine Arabische land is zo weer terug in de voorhoede van de regionale rivaliteit tussen de soennitische monarchie Saoedi-Arabië en sjiitische Iran.

Saoedi-Arabië heeft deze week al haar inwoners aangeraden om Libanon te verlaten. Het land waarschuwde de Libanese regering voor Hezbollah, dat deel uit maakt van de overheid. De groepering zou betrokken zijn bij elke terroristische aanslag die gericht is tegen het Saoedische koninkrijk. Ook Koeweit, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten hebben hun burgers opgeroepen Libanon te verlaten. PZC >>

ISIS en Al-Qaeda hebben zich ook niet onbetuigd gelaten in SA, maar als ze maar een reden hebben om elkaar op te ruimen.

Strijd tussen soennieten en sjiieten wordt steeds openlijker

Volgens regeringsbronnen denkt Libanon dat Hariri wordt vastgehouden in Saudi-Arabië. De Libanese premier Saad al-Hariri kondigde onlangs vanuit Saudi-Arabië zijn vertrek aan. Hij zei te vrezen voor een aanslag op zijn leven en bekritiseerde de Libanese Hezbollah-beweging en haar bondgenoot Iran.

De radicale Hezbollah en Iran zijn als sjiieten beiden aartsrivalen van het overwegend soennitische Saudi-Arabië. De spanningen tussen de sjiieten en soennieten lopen weer op in de regio. Elsevier >>

Saoedi-Barbarije heeft genoeg wapens om het hele Midden-Oosten drie keer om te spitten, maar lijkt er niet heel bedreven in. Ze bombarderen nu al een paar jaar dagelijks hun buren in Jemen, maar daar lopen nog steeds levende Mohammedanen rond, dus al te veel moeten we er ook weer niet van verwachten. De oplaaiende ruzie valt samen met de ‘anti-corrupte’ actie van koning Salman die zijn rivalen aan het uitschakelen is.

Corrupte Saudische elite zou 86 miljard euro hebben verduisterd

Namen van de verdachten maakte Mojeb niet bekend, maar dit weekend werd meteen duidelijk dat onder de arrestanten ook prins Al-Waleed bin Talal is, een steenrijke Saudische zakenman. Hij is een van de rijkste mensen ter wereld en heeft grote belangen in onder meer Amerikaanse bedrijven als Citibank, Apple en Twitter.

Onder de Saudische bevolking is veel steun voor de anti-corruptiecampagne en de golf van arrestaties. Er wordt al jaren geklaagd over zelfverrijking en corruptie van de elite. Maar critici zeggen dat de actie tegen rivalen van de kroonprins alle kenmerken heeft van een strijd om de macht. NOS >>

 

 

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8305 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

6 Comments on Hezbollah: Saoedi-Arabië heeft Libanon de oorlog verklaard – zal tijd worden dat ze elkaar wederzijds opruimen

 1. Kleine correctie mbt Libanon een arabische staat.
  Lbanon WAS geen arabische staat.
  Het werd ook wel het Zwitserland van de Orient/Levant genoemd.
  Half Christelijk, half arabisch. Ik praat nu over de jaren 1960/80.
  Prachtig mooi land, zeer Frans ( als ex kolonie ).
  Als de President een Arabier was, werd de Premier een Christen.
  Als de President een Christen was, werd de Premier een Arabier.
  Mooi uitgebalanceerde regeringen.
  TOT de z.g. Palestijnen zich gingen roeren.
  Waar deze lieden zijn, krijg je ellende.
  Ze probeerden hetzelfde in Jordanie om daar de regering van koning
  Hoessein omver te werven.
  Hoessein’s wraak was een enorme slachtpartij onder de ” palestijnen “.
  Hetzelfde is nu aan het plaatsvinden in Libanon.
  Arm land, arme Libanezen. Het gaat een 2de Syrie worden.

  Liked by 2 people

 2. Like

 3. templars2017 // november 10, 2017 om 22:50 //

  De religie van de vrede ,lang voor er van IS sprake was en ze dus als niet echte islamieten konden worden verketterd had je allerlei palestijnen, voor 1948 ,het jaar van de oprichting van Israël door de Britten met de steun van de westerse wereld bestond het “Palestijnse volk” niet
  dat is er gekomen doordat verschillende stammen samen zijn gaan werken onder een zelf uitgeroepen leiderschap van de één of andere schapenneuker om tegengewicht te geven aan het nieuwe Israël .
  Het enige doel was om zelf de macht te hebben in de regio ,geweld is het enige wat ze kennen , het zijn ook echte fanatieke islamieten met alles er op en eraan ,dus de bron van alle kwaad komt daar vandaan ,Het is geboren uit een jaloezie die geen grenzen kent , doordat ze geen compromissen willen of kunnen sluiten worden ze ook niet echt ontwikkeld er kan daardoor ook geen economische groei zijn .
  Ze blijven dus zitten in een situatie die ze zelf gemaakt hebben ,aangezien ze een hoogheidswaanzin hebben eigen aan islamieten (ze vinden zichzelf superieur) is die vernedering niet te slikken en blijft de cirkel van geweld verder duren.
  Vergeet niet wat de “palestijnen ” voor ogen hebben ,en Jodenvrij Palestina ,Israël moet dus ontbonden worden ,de Joden verjaagd of gedood en al het gebied dat Israël uitmaakt moet onder palestijns bestuur komen.
  Het conflict tussen Israël en Palestina is dus een veroveringsoorlog waar de islamieten niet winnen……..dit conflict ligt aan de basis van de vele gewapende conflicten in de regio.
  Het is een duidelijk voorbeeld van de religie van de vrede , vergeet niet dat Joden tot de aartsvijanden van de islam behoren .

  Liked by 1 persoon

 4. Libanon is een proxy van Iran. De 2 grootmachten van het Midden-Oosten vechten het nu uit in Jemen en Libanon. Hopelijk vliegen ze elkaar snel in de haren.

  Liked by 1 persoon

 5. bp633livenl // november 11, 2017 om 13:24 //

  Zolang moslims zich onder mekaar afmaken zal het me worst wezen.

  Like

 6. Heeft de Belgische knuffel Dyab Abu Jahjah zich alweer in zijn vaderland gemeld om de grenzen te verdedigen.

  Of blijft hij lekker aan de zijlijn in België staan?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: