Nieuw

Elke vierde moskee in Zweden wordt gefinancierd door Saoedi-Arabië

De recensie van de linkse krant ETC bevat de 25 grootste openbare moskeeën in Zweden. Bij het samenstellen van de cijfers was de ambitie om de moskeeën met de meeste bezoekers te rapporteren, maar de onzekerheid over het bezoekers- en ledenaantallen was groot – dus het werkelijke aantal moskeeën dat door Saoedi-Arabië wordt gefinancierd, kan veel meer zijn.

ETC benadrukt dat “hoe en wie de islamitische gemeenschappen financiert in Zweden onbekend is” en dat “de Zweedse autoriteiten niet eens weten hoeveel moskeeën er zijn, hoeveel leden ze hebben of waar de gebouwen zich precies bevinden.”

Naast Saoedi-Arabië, dat een uiterst conservatieve interpretatie van de islam vertegenwoordigt, komt er ook geld uit Turkije, Qatar, Libië, de Verenigde Arabische Emiraten, Iran, Koeweit, Oman en Pakistan om moskeeën op Zweedse bodem te financieren.

“Het feit dat ze geld krijgen hoeft niet per se controversieel te zijn, Zweden sluit handelsovereenkomsten met zowel Saoedi-Arabië als Qatar, maar als financiële bijdragen elke vorm van antidemocratische activiteit tegenwerken, zal het onmiddellijk controversieel zijn. Waar men rekening mee moet houden is dat het een bedrijf is waar vrouwen bijvoorbeeld niet dezelfde ruimte en kansen krijgen. Men zou dit kunnen beschouwen als het schenden van democratische idealen”, zegt Simon Sorgenfrei, die aan het Södertörn University College bij ETC onderzoek doet naar religieuze minderheden.

Van de 25 onderzochte moskeeën zijn er 17 gefinancierd met buitenlands geld; zes door Saoedi-Arabië, vier door Turkije, vier door Qatar, twee door de Verenigde Arabische Emiraten, enz. Vier onderzochte moskeeën weigerden informatie te verstrekken.

Bron:

https://samnytt.se/var-fjarde-moske-i-sverige-finansieras-av-saudiarabien/

Doe mee met 937 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6034 Articles)
Altijd in oppositie.

3 Comments on Elke vierde moskee in Zweden wordt gefinancierd door Saoedi-Arabië

 1. Wat zijn het ook een kut mensen die Zweden oerachterlijk volk.

  Like

 2. Ja, maar gelukkig zijn die Nederlanders wel zo slim om die moslims buiten de deur te houden. Daar zal je geen moskee tegen komen.

  Like

 3. Fake news.
  Ik geloof het pas als het in het acht uur journaal is geweest en/of in de VK heeft gestaan.
  Zo!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s