Nieuw

Waarom er nu tóch betonblokken liggen in Amsterdam

Amsterdam is woensdag voorzien van zo’n honderd betonblokken, om het moeilijker te maken om een aanslag te plegen met een voertuig. Zes vragen over deze maatregelen.

Waar zijn de betonblokken geplaatst?

Met ondernemers is in kaart gebracht waar de kans op een terroristische aanslag met bijvoorbeeld een vrachtwagen het meest voorstelbaar is.

Daaruit zijn een aantal plekken naar voren gekomen: de Dam, het Leidseplein, het Rembrandtplein en bij de Heineken Experience op de Stadhouderskade. Op die plekken zijn woensdagavond en -nacht betonblokken geplaatst. Zowel grotere tussen de 400 en 500 kilo, als kleinere.

Eerst zouden ze er niet komen, toch?

Net als na eerder terreur in Europa, zei de gemeente vlak na de aanslag in Barcelona inderdaad geen extra maatregelen te willen nemen om het onmogelijk te maken dat een voertuig op een menigte in kan rijden. Het zwaar beveiligen en bewaken van openbaar toegankelijke straten en pleinen ‘zonder de stad daarmee te verlammen’ werd ‘ondoenlijk’ genoemd.

Lees verder:

https://www.parool.nl/amsterdam/waarom-er-nu-toch-betonblokken-liggen-in-amsterdam~a4534868/

Doe mee met 937 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6034 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on Waarom er nu tóch betonblokken liggen in Amsterdam

 1. Langszaaaaaaaaaaaaaaaam maar zeker leren ze.

  Like

 2. bp633livenl // november 9, 2017 om 17:30 //

  Ik heb op zolder ook nog een zak vol lego blokjes liggen zoals die daar in Amsterdam en nog
  wel in allerlei kleuren.
  Zou dat iets zijn?
  Ze zijn gratis op te halen of ik kan ze ook met een pakketdienst laten bezorgen maar dan wel kosten koper [6,95 euro].
  Lach me een breuk om die lego-blokjes, die worden door een vrachtwagen gemakkelijk aan de kant geschoven.
  Ach ja het mag weer niks kosten, hè voor een dubbeltje op de eerste rang.
  Volgende maatregel is dat iedereen die inkopen gaat doen een kogelvrij vest kan huren.

  Like

 3. Symboolpolitiek om iets te laten zien aan de boze burger in de geest van ‘we nemen U serieus en we doen er alles aan…..,. De echte terrorist laat zich echt niet misleiden door een paar legoblokjes…

  Liked by 1 persoon

 4. Er zouden ’s nachts een paar man de straat op moeten gaan om ze groen te verven met een halve maan erop. Dan weet iedereen tenminste waarom die dingen er liggen.

  Like

 5. killuminati // november 10, 2017 om 01:17 //

  Verdeel en heers tactiek: ze zeggen dat ze iets niet kunnen of willen, zorgen voor de omstandigheden dat wij erom vragen en dan kan het wel. Voorbeeld: meer politie op straat, want men voelt zich onveilig (gladio-b), er moeten betonblokken komen, want met voelt zich onveilig (gladio-b), er moet een europees leger komen, want men voelt zich onveilig (gladio-b)… Ze creeeren omstandigheden om te bereiken wat ze willen: angst en daardoor meer macht. Ze laten alles toe, tot wij smeken om een camera en agenten in ONS huis…

  Open je ogen, vrijwel alles is een valse vlag… kijk naar overeenkomsten: geen beelden van amateurs van aanslagen (bijna iedereen heeft een smartphone), vaak een oefening tijdens of vlak ervoor, een paspoort gevonden, ontkennen moslim geloof (om volk boos te maken dat ze worden voorgelogen, stukje toegepaste psychologie).

  Het enige wat werkt is acceptatie van anderen, een ander gezicht voor rechts: we haten niet de mensen (bevriend ze, maar hou ze in de gaten), maar de gevaarlijke overtuiging. Toezicht op geldstromen kebabshops (witwas operaties) en moskeeen. Grenscontroles zijn nodig, genoeg banen voor iedereen! Toezicht op opvang in Turkije, meer transparantie bij opvangkampen in het algemeen. Geen Europese Unie en Merkel en Rutte afzetten. Laat PVV en AFD Nederland en Duitsland runnen. En in Frankrijk Le Pen! Viva la revolucion!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s