Nieuw

Nederlanders verkassen naar Hongarije om ‘te leven als een God’

Aldus de kop van een Premium artikel in het AD. Wat niet met zoveel woorden benoemd wordt is dat de vlucht uit multicultureel of beter gezegd multi-etnisch Nederland is begonnen.

(https://www.ad.nl/nieuws/nederlanders-verkassen-naar-hongarije-om-te-leven-als-een-god~a3ed57af/)

Velen zien dat het een verloren zaak is, Nederland is willens en wetens naar de ratsmodee geholpen, het tij is niet meer te keren, Nederlanders voelen zich niet langer thuis in Nederland.

Zo’n klein zinnetje maar er gaat een wereld van emotie achter schuil. Je verlaat niet zomaar het land waar je ouders en grootouders wonen (of hebben gewoond), waar je familie, vrienden en bekenden wonen. Dat alles achterlaten dat doe je niet zomaar even in een opwelling. Daar zijn ettelijke gesprekken binnen de relatie over geweest, daarna of misschien wel tegelijkertijd ook met anderen. Een deel zal zeggen “Waar begin je aan”, anderen begrijpen het misschien maar zouden het zelf nooit overwegen en nog weer anderen zullen jaloers zijn.

Natuurlijk, er zijn sinds 1950 ontzettend veel mensen geëmigreerd, maar die werden in het verleden bijna altijd gemotiveerd door het zoeken naar een betere toekomst en dat is een levensgroot verschil met het ontvluchten van een opgedrongen multiculturele waanzin. Het waren de jongeren en jonggehuwden die dachten elders meer kansen te kunnen creëren, nu zijn het ouderen die het grootste deel van hun toekomst al achter zich hebben liggen.

Tijl begrijpt het wel, in Hongarije is nog ruimte volop, huizen kosten slechts een schijntje van wat ze hier kosten, pensioenen zijn niet belast en boven alles, moslims moet je echt met een kaars zoeken, ze zijn er niet of nauwelijks, wat een verademing moet dat zijn ! Niet overal je nek breken over voddenbalen met al dan niet alles bedekkende sluiers en eeuwig gevolgd door een grote kinderschaar. Geen volwassenen die er een carrière van hebben gemaakt om te parasiteren op de samenleving en hun tijd verdoen in een koffie of theehuis.

Hongarije kent een gematigd landklimaat, dat wil zeggen hete zomers en koude winters, het eerste zou mij zeer aanspreken, het tweede beduidend minder maar het is mogelijk dat emigranten gedurende de koudste periode tijdelijk een paar maanden naar elders gaan, bezoek in Nederland bijvoorbeeld. Zo ontzettend ver is het niet.

Is het dan allemaal ‘halleluja’ ? Nou ik denk het niet, Hongaars is een moeilijke taal die je echt niet een twee drie onder de knie zult hebben om maar eens iets te noemen. Het gevaar bestaat dat Nederlanders in Hongarije op dezelfde manier bij elkaar gaan klitten in plaats van te integreren in hun nieuwe vaderland. Nu vinden de Hongaren dat nog geen probleem, ook omdat Nederlanders in verhouding tot Hongaren ruim bemiddeld zijn, misschien zelfs wel gezien worden als rijken.

Gezinnen met kinderen zullen er toch rekening mee dienen te houden dat hun kinderenurban-1333309_640 straks hun weg zullen moeten zien te vinden binnen de Hongaarse samenleving en financieel dus geen bevoorrechte positie meer zullen hebben. Toch iets dat je als ouder bezig moet houden, je wilt het zelf graag beter hebben maar ook dat je kinderen het in de toekomst goed zullen hebben.

“Elk voordeel hep ze nadeel” zou Cruyff zeggen…

Dat Nederlanders deze nadelen voor lief nemen en toch kiezen voor een veilig heenkomen zou Nederlandse politici toch moeten alarmeren, het is nogal niet wat als autochtonen het land ontvluchten. Niet in kleine aantallen maar juist in flinke en steeds groeiende aantallen. Maar in plaats dat er groot alarm wordt geslagen wordt het genegeerd, en als je net doet of je het niet ziet dan is het ook niet zo schijnen ze te denken. Of ze daar echt van binnen zo van overtuigd zijn waag ik te betwijfelen. Maar ze voelen niet de behoefte of de noodzaak om tegen de stroom in te zwemmen, kijk maar naar Wilders en Baudet wat het ze oplevert !! Uitsluiting en absurde rechtszaken zijn hun deel, nee beter is het stroomafwaarts te zwemmen en je zakken te vullen en onderwijl hebben ze in hun zelf gecreëerde blanke enclaves toch nergens last van ?

Een revolutie ? In Nederland ? Ben je mal, ze hebben het tot nu toe toch ook zonder morren over zich heen laten komen ? Nou dan ! En los daarvan, gesteld dat het er toch van komt dan zitten zij toch allang ergens op een riant betaalde plek in de EU ?! Nee hoor, na hun de zondvloed. De geschiedenis (mits nog toegestaan in islamitich Nederland) zal hard over ze oordelen, maar ja dan zijn ze er niet meer en kunnen ze er geen nadeel van ondervinden.

Zullen deze Nederlanders het redden in hun nieuw gekozen vaderland ?

budapest-2175986_640

Tijl twijfelt daar geen moment aan, Nederlanders staan van oudsher bekend als ijverige werkers en ook zij zullen binnen de kortst mogelijke keren hoog gewaardeerd worden binnen Hongarije.

thinking-272677_640 Tijl Uylenspiegel

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

24 Comments on Nederlanders verkassen naar Hongarije om ‘te leven als een God’

 1. Volkomen eens.
  Zelf ben ik ook onlangs vertrokken. Het is niet dat ik niet zou willen vechten voor het behoud van het mooie Nederland of de Nederlandse waarden en normen en geweldige geschiedenis, maar het feit is dat ik in alle pogingen tot het opzetten van groepjes tot de conclusie ben gekomen dat de meeste Nederlanders niet bereid zijn om echt wat te doen.
  Dus na lang wikken en wegen heb ik ook mijn biezen gepakt, Nederland is (tenminste met de huidige gezapige schapen als bevolking) niet te redden van de ondergang

  Liked by 4 people

 2. Tijl Uylenspiegel // november 9, 2017 om 13:46 //

  Heel veel succes gewenst Johan P, ik zou het op prijs stellen als u een tipje van de sluier op zou willen lichten over de emotionele glijbaan die ongetwijfeld vooraf ging aan dit ingrijpende besluit en dit met ons te delen. Vertel ook eens over de problemen die u tegen bent gekomen, wie weet kunnen anderen die al langer met plannen rondlopen daar hun voordeel mee doen.

  Liked by 1 persoon

 3. Hongarije niet ver genoeg vanwege de islam druk later …maar ze kunnen altijd nog de Russen om hulp vragen.De enigen in Europa waar ze wat aan hebben tegenwoordig.

  Liked by 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel // november 9, 2017 om 14:06 //

  Niet met u eens Mahoog, de Oost-Europese landen zijn bezig met elkaar een blok te vormen, ze zijn nog maar korte tijd onder het juk van communistisch Rusland vandaan en zien wat de nieuwkomers uit islamitische landen hebben aangericht in het westen en ze nemen die waarschuwing ter harte en ze zijn nu nog in staat en meer dan bereid om die ramp in eigen land te voorkomen.

  Liked by 1 persoon

 5. Ik ben 9 jaar geleden vertrokken, maar dan iets meer oostelijker. Nooit verwacht dat ik mij in een oud communistisch land vrijer zou voelen dan in NL. Wat mij verbaasd is dat de jongere generatie geen enkele idealen cq toekomst beeld meer heeft en daar de schouders onder zet. Ook nu zijn we weer in het ootje genomen door Rutte en zijn lastenverlichting. En weer protesteert er niemand en hoor je de bonden niet.

  Liked by 4 people

 6. Het probleem is niet dat NLers (autochtonen alsook anderen “allochtone welwillenden cq Christelijke , Hinduistische” , enz enz) , niet willen “vechten” voor hun NL .

  Het probleem is dat degenen die dit juist WEL willen , desnoods met gebruik van geweld ,
  het simpelweg ONMOGELIJK wordt gemaakt om dit te doen , onder “dreiging van” en met :op straffe van” …..Hetzij een fikse geldboete , hetzij gevangenisstraf !!! Zeker wanneer het bekritiseren van =lam /mossels betreft en de oorzaak van alle huidige ellende is.

  Het multiculturisme heeft mijns inziens NIET gefaald . ( Indischen , Molukkers , Surinamers , Antillianen en alle andere allochtonen van NON-=LAM achtergrond , hebben in vergelijking met =lam immigranten weinig problemen veroorzaakt ) .
  Wat echter WEL is mislukt (grandioos overigens) , is de integratie van VELE =lamieten , die WEIGEREN om de NLse nationale wetgeving te erkennen , laat staan de SHARIA wetgeving boven de nationale wetgeving te plaatsen . EN DAT IS EEN ENORM PROBLEEM !!!
  Het WEIGEREN om te INTEGREREN in een nieuw land . Erger nog , de 2e en 3e nakomende generatie ZODANIG te indoctrineren , dat ook zij zich NIET wensen te integreren .

  Daar komt nog bovenop , dat de NLse wetgeving nu dus zodanig is “aangepast” , dat men de =lam/mossels geen strobreed in de weg mag leggen en ze naar het lijkt een “status aparte” hebben. Terwijl ZIJ (de =lam/mossels) het zijn die moord en brand schreeuwen ivm discriminatie , racisme , vrijheid van religie enz enz….maar zelf ieder andere religie , anders denkende , enz enz….NIET TOLEREREN …..
  En worden geholpen door de rechterlijke macht die hun bij welke criminele actie dan ook de hand boven het hoofd houdt .
  En verder geholpen door ’n stel , geldgierige-graaiende , incompetente politici die de ballen verstand hebben van hun eigen departement cq ministerie , noch van wat de =lam WERKELIJK inhoudt .

  Wanneer je dan als NLer je “recht” wil halen en ook nog eens de KLPD cq krijgsmacht en andere security diensten ( en ik ben er 100% zeker van , dat ook bij de KLPD , krijgsmacht en andere security diensten , velen zijn die het graag anders zouden zien) hun handen gebonden zijn (weer door toedoen van de wetgevende en rechterlijke macht) , dan sta je vrij machteloos !!!
  Mijns inziens , is de enige oplossing voor dit probleem ….een ALGEHELE volksopstand ,die de zgn ELITE ……AFZET !!!

  Liked by 4 people

 7. Duchesne // november 9, 2017 om 15:19 //

  Kei goed stuk Tyl….ik heb het vanochtend ook gelezen, de reden van vertrek kan ik me maar al te goed voorstellen. Hier vechten voor mijn erfrecht en dat van mijn kinderen en vrienden en famillie, dat zou ik het liefst doen, maar ik heb reeds eerder alleen gestaan en de gevolgen zijn nog dagelijks hinderlijk aanwezig.
  Mensen willen wel stemmen maar niet letterlijk eigen lijf en leden riskeren voor hun eigen toekomst.

  Wel eens aan gedacht hoe Nederland er uit gaat zien als Moslims de boel gaan besturen…..volgens mij huiveren ook de wat intelligentere allochtonen bij die gedachte….wanneer blanken vertrekken regeert chaos en dood, dat is ongeveer overal op de wereld in de laatste 70 jaar gebleken. Waar kolonieen zelfstandig werden viel infrastructuur weg, en uiteindelijk kwam de hulp toch weer uit blanke hoek.

  Wat laat je hier achter….Groen Links en PVDA stemmers, VVD tuig dat om de lonen van de arbeiders te ondergraven toen de economie steeg massaal goedkope werkkrachten uit Marokko en Turkije importeerde, gluiperds van D66 die jou even de les lezen over fatsoen maar hun eigen kinderporno verzameling in een afgeloten kamertje koesteren, een land vol Lekkerkerkjes en een buur met lekkende kerncentrales……de horden doorgefokte Arabieren en Afrikanen die een stronthoop kunnen camoufleren in de zomer door hun agressieve onbeschofte aanwezigheid….

  ik kan een paar A4 tjes vullen met redenen waarom vertrekken een goede optie is, een sigaretten vloeitje met redenen om te blijven…het is er maar een…kinderen…

  En wie vertrekken er….nog zoiets….mensen die financieel iets hebben opgebouwd en door de regering geplukt worden omdat de mislams moeten winkelen, ondernemers die ook elders de kost kunnen verdienen, vaklui, dokters, jongeren met een ideaal…..eigenlijk iedereen met genoeg verstand en de middelen om weg te komen…

  …vrijwel iedereen die vertrekt had iets van een meerwaarde aan dit land te bieden maar is genegeerd en in een hoek gedrukt, of ziet die situatie aankomen. Inderdaad zouden bij de regering de alarmbellen moeten gaan rinkelen, maar aan de andere kant, als een referendum word genegeerd, als een deel van de bevolking op voorhand qua stemrecht word uitgesloten door hun partij uit te sluiten, als politici uit de oppositie ongestraft vermoord of bedreigd en verjaagd mogen worden, zou het de leiding van een land dan ook maar iets uitmaken? Tegen die boom van begrip hoeven we niet meer te pissen, die is al jaren geleden gestorven, het ding was trouwens van plastic…

  Wat ons mankeerd is de hooivork, de grasmaaier om het gras weer onderhet onkruid uit te halen….een scherp kunstgebit…

  Liked by 7 people

 8. Theatergroep Spot is wanhopig op zoek naar acteurs met een donkere huidskleur. Zonder personages Newt Lee en Jim Conley, van Afro-Amerikaanse afkomst, kan het verhaal ‘Parade’ niet worden verteld. Maar geen enkele donkere acteur heeft zich voor die rol gemeld. ‘Schminken is ons laatste redmiddel.’

  Parade vertelt het verhaal van Leo Frank, een Joodse man die wordt beschuldigd van het verkrachten en vermoorden van een jong meisje in een lokale fabriek. Newt Lee en Jim Conley werken in die fabriek en kunnen getuigenissen afleggen.
  https://www.ad.nl/den-haag/wanhopige-zoektocht-naar-donkere-acteurs~aec3e228/

  Je kan een kleurling toch niet vragen om een getuigenis af te leggen dat is tegen hun natuur

  Like

 9. Esperanza // november 9, 2017 om 15:54 //

  Denk dat d’r nog al wat van een koude kermis thuis zullen komen bij achterlaten van have en goed. Daarginder weliswaar geen multikul ellende maar wél bij gebrek aan werk of andere duurzaam zinvolle bezigheid loert daar heimwee of eenzaamheid. Zie zoiets nogal eens hier om me heen in Spanje waar bij expats dan dan de alcohol gaat regeren.

  Liked by 2 people

 10. Esperanza // november 9, 2017 om 15:57 //

  If the river was whiskey you’d have no trouble drowning me

  Liked by 1 persoon

 11. Tijl Uylenspiegel // november 9, 2017 om 16:42 //

  Dat schreef ik al Esp. ; “Dat alles achterlaten dat doe je niet zomaar even in een opwelling.”
  Het is een gigantische stap die niet altijd goed zal uitpakken, maar ook hier geld een Cruyffiaanse uitdrukking; Nooit geschoten is altijd mis.
  Beter geprobeerd en mislukt dan je hele leven spijt hebben van een gemiste kans. Daarbij is een terugkeer ook altijd nog een mogelijkheid.

  Liked by 1 persoon

 12. Als je al eens verhuist bent is de stap om te emigreren al een stuk gemakkelijker aangezien je het vertrouwde al eens hebt achter gelaten. Kan me nog goed herinneren als kind dat 40 km verplaatsen een big deal was.

  Liked by 1 persoon

 13. Tijl, Bedankt, waardevolle info! Velen zullen je dankbaar zijn om dit in het nieuws te brengen! Ik heb lang geleden op de dag dat ik 65 werd de handdoek al in de Nederlandse ring, gegooid en ben vertrokken uit dit bontkraagjes land, ik zag het toen al aankomen, toen een oud vrouwtje in een rolstoel van haar hondje werd ”verlost” , moordenaars in spe, dacht ik, wegwezen hier, Justitie beschermt ons niet meer, en ik had het goed geraden, kijk wat nu de situatie is in ”ons” land, vele malen erger dan ik me toen on voorstellen.Ik heb toen voor Afrika gekozen, zomaar om het uit te proberen, als het tegen viel wilde ik naar z.Amerika, HE, zou je zeggen, Afrika? Ben naar Oost Afrika gegaan, naar een land met , 10% moslims, hier gaan de moslims vriendschappelijk met de christenen om en omgekeerd, ik denk dat dat komt omdat de geradicaliseerden en de ongelovigen haters hier ( Afrika ) allemaal vertrokken zijn naar Europa, om het daarover te nemen, en te profiteren van de sociale voorzieningen op de eerste plaats natuurlijk en leven in mooie stenen huizen, rijden op verharde wegen, goed openbaar vervoer enz.
  Dus, als je bezorgd bent over koude, is deze kant van de bol ook misschien een mogelijkheid voor mensen die =lam willen ontvluchten en geen racist zijn natuurlijk, hier wonen veel blanken, uit heel Europa, meest gepensioneerden natuurlijk, (wij kunnen/gaan niet werken voor 60- 100 euro per maand) maar helaas is de helft van onze AOW gestolen door het zo ”fijne ” kabinet. Openbaar vervoer = zeer goedkoop, wonen ook, altijd zon

  Liked by 1 persoon

 14. Tijl Uylenspiegel // november 9, 2017 om 17:34 //

  Nee dat zou me niet trekken peterbarcelona, ik huiver bij het idee. Bij mijn weten is er geen land in Afrika met een behoorlijk bestuur en ongeregeldheden of erger liggen op de loer. Het is natuurlijk heel persoonlijk maar voor mij sluiten de Oost-Europese landen meer aan bij onze cultuur dan welk Afrikaans land dan ook. Wat niet wegneemt dat ik wel bewondering heb voor de mensen die het wel aandurven.

  Liked by 1 persoon

 15. Tijl Uylenspiegel // november 9, 2017 om 17:37 //

  Het zou trouwens wel komisch zijn als Europeanen daar naartoe emigreren terwijl miljarden Afrikanen intussen Europa overnemen. Komisch met een zwart randje, dat dan wel weer wel helaas.

  Like

 16. Esperanza // november 9, 2017 om 17:42 //

  Zuid Afrika, ons voorland.

  Like

 17. Kijk op marktplaats voor Hongaarse woning prijzen, heel aantrekkelijk!

  Like

 18. Tijl dat gebeurt al jaren, heet kapitaal vlucht. waarom denk je dat het de allerdomsten zijn die emigreren naar europa of noord amerika. free money

  Like

 19. Lord of Hosts // november 9, 2017 om 20:01 //

  Ook Hongarije begrijpt nog niet dat ze vechten tegen de bierkaai.
  Wie bezit de werkelijke macht…, ze begrijpen het niet helemaal. Het zijn niet alleen de Amerikaanse NGO’s die zich in het maatschappelijke leven geïnfiltreerd hebben. De Soros-links-doctrine uit de Universiteiten weren en in z’n geheel het land uitschoppen is, zoals Hongarije deed, niet genoeg. Ze hadden nooit moeten bezwijken voor de lokroep van de EU, want de EU vertegenwoordigd Washington en Washington vertegenwoordigd de Economische macht en deze houdt de dollar springlevend.

  Ondertussen heeft Hongarije de fabrieken van bekende grote multinationals verwelkomt, geen wonder, deze zorgen voor tienduizenden werkplekken in het hele land. Natuurlijk is het geen probleem dat deze giganten geen belasting hoeven af te dragen aan de Hongaarse schatkist. Wel is het zo dat het heel moeilijk wordt voor nationale bedrijfjes om het hoofd boven water te houden. Hongaren houden van eigen producten en deze hebben dan ook te voorkeur. Maar de concurrentie en promotie van de veel goedkopere buitenlandse producten is moordend. West Europa heeft hetzelfde meegemaakt na WWII. Amerikaans/Britse bedrijven werden eigenaar of (groot) aandeelhouders van levensvatbare bedrijven, denk maar aan Philips, AH, Unilever, Shell, Etc… en andere verdwenen. Kleine of nieuwe concurrentie krijgt geen langdurige kans.
  Duitsland maakte het na WWI al mee….
  Politieke macht dient de economische macht. Dus wie zal de langste adem hebben?Hongarije of degenen die werkelijk aan de touwtjes trekken?
  Ik hoor de Wallstreet-elite (grootaandeelhouders) al zachtjes zingen; “Time is on my Side”

  Liked by 1 persoon

 20. LOH, “de EU vertegenwoordigd Washington en Washington vertegenwoordigd de Economische macht en deze houdt de dollar springlevend. ”
  leg dat eens nader uit want ik zie niet hoe de usa baadt bij een eu gepaard met euro currency maar eerder als een competie drijfvlak.

  Like

 21. Von Puffelen // november 9, 2017 om 21:24 //

  Je kunt wel emigreren maar je moet eerst je echte vijand kennen.
  Mohammedanen zijn slechts het voetvolk van de elites.

  Like

 22. Gerrit Tienkamp // november 10, 2017 om 04:02 //

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE herblogden reageerde:
  Vertrek voordat het te laat is

  Liked by 1 persoon

 23. Lord of Hosts // november 10, 2017 om 09:02 //

  Skeeter, Hongarije mag dan nu de grenzen dicht houden voor de Islam, maar eens zullen ze net zo diep buigen voor de islamisering als onze eigen politieke stromannetjes. Ontsnappen aan de EU-dictatuur, met Washington aan het roer, is niet meer mogelijk en ook voor hen zal de strop steeds strakker getrokken worden. Victor Orban en de gehele overheid zal op den duur vervangen worden door politieke-vazallen, stromannetjes van de Amerikaanse-economische belangen…het kan kort of het kan lang duren… Natuurlijk wordt er ook in de Oostbloklanden het geniep geïnvesteerd in een linkse doctrine, dat werd al ontmaskerd in de scholing; het veranderen van de geschiedenis, het promoten en geneugten van een multiculturele samenleving…, zo is het ook in de West-Europese landen begonnen na 1960.

  Een duidelijk voorbeeld is Roemenië in de jaren tachtig, de propaganda en de moord op Nicolae Ceaușescu; een heel ander verhaal dan wij voorgeschoteld krijgen…
  Kortom, Nicolae Ceaușescu had ook oren naar de lokroep van Amerika en toen hij besefte in welke wurgende strop hij was beland was er geen ontsnappen meer mogelijk. Weet je nog wat hij riep toen hij te grazen werd genomen door de opgestookte menigte: “Jullie begrijpen het niet!!!”
  Tijd om zijn verhaal te doen kreeg hij niet en de pentagon-doctrine zorgde ervoor dat de hele wereld juichte toen de beelden van de executie wereldwijd werden getoond…
  https://translate.google.com/translate?hl=nl?sl=auto&tl=nl&u=http%3A//katehon.com/article/soros-reign-romanian-example
  Als Amerika haar wereldwijde macht behoudt, als de dollar de wereldeconomieën blijft overheersen, dan zullen de Oostbloklanden, die zich nu EU-lidstaten mogen noemen, binnen vijftig jaar, en zonder tegenstand, de Islamisering welkom heten en net zo diep buigen voor het machtsmisbruik ten gunste van de belangen van de Verenigde Staten van Pindostania, zoals alle vazalstaten doen.
  Verhuizen naar een oostblokland om de Islamisering te ontvluchten is op langere termijn geen optie.

  Like

 24. @LoH
  Je kunt niet alle Amerikanen veroordelen voor de NGO’s.
  Het binnenland is het echt wel meer dan zat hoe de linkse kliek het land de afgrond in leidt. Het is niet voor niets dat Trump heeft gewonnen. Hij mag dan niet op alle vlakken de beste man zijn, maar hij is veruit te verkiezen boven de Clinton-kliek.
  En je kunt zeggen wat je wilt, maar niet dat hij zijn beloftes niet nakomt. Ondanks alle tegenwerking in het congres en de senaat, zelfs door andere ‘republicans’ die gewoon tegen stemmen omdat ze tegen hem persoonlijk zijn, is hij enorm aan de weg aan het timmeren en probeert hij de zaken terug te buigen.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Hongarije – Project Exodus

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: