Nieuw

Houd het maar een beetje klein

Dat is kennelijk het motto van onze overheid. Want wat wil het geval ?

In Vlaardingen is de E-coli bacterie in het drinkwater gekomen, mensen wordt aangeraden water eerst tenminste drie minuten te laten koken voor gebruik.

Nou dat is nogal wat hoor ik u denken, en als u dat niet dacht, Tijl dacht dat wel. Vervolgens lees je dan helemaal achteraf in het AD onder het kopje “Regionieuws” en dan doorgaan naar Rotterdam dat er “naast Vlaardingen ook in Maassluis zo’n besmetting is maar dan alleen in 1 buurt waar maar twintig woonadressen zijn. Weten ze nou ineens van elk woonhuis in Nederland wat er in het water zit ?

Geen voorpaginanieuws dus ! Terwijl het dat natuurlijk wel had moeten zijn, het is verdomme nogal niet wat als we ons drinkwater niet kunnen vertrouwen. Ja zeggen ze dan, het is wel veilig voor het doorspoelen van het toilet en je kunt er wel gewoon mee douchen.

Je broek, nou ja mijn broek zakt er van af, er zit een bacterie in maar je kunt er wel mee douchen. Vind u het echt heel gek als ik daar mijn twijfels over heb ? De regio valt toch al in de prijzen, in Dordrecht zit gewoon een chemiebedrijf dat GenX op het oppervlaktewater loost terwijl daar ook een inname voor drinkwater wordt verricht.

Nee joh, dat kan geen kwaad…! Toch kwam ik per ongeluk op een achteraf stukje in de krant over een 75-jarige man die dagelijks in de Merwede zwemt;

“De Sliedrechter zwemt vlakbij het punt waar de Dordtse fabrieken DuPont en Chemours hun afvalwater lozen. In Joops bloed is  een sterk verhoogde waarde van het chemische goedje C8 aangetroffen. Dat heeft volgens hem mogelijk te maken met zijn zwemhobby. Het maakt hem geen fluit uit.”

pollution-1603644_640

Dat iemand van 75 denkt het zal mijn tijd wel duren dat snapt ook Tijl wel maar het is toch van de ratten besnuffeld dat dit niet uitgebreider in het nieuws komt, je moet er echt naar zoeken. Zijn we een derdewereldland aan het worden of vergis ik mij nu zo, je kunt het drinkwater niet meer vertrouwen, als je gaat zwemmen komt er chemische rotzooi in je lijf, wat is dit voor een land ?!?poison-1481596_640 En vergis u niet, het lozen gaat gewoon door hè, het is niet zo dat alle alarmbellen zijn afgegaan, ze weten niet wat dat spul doet maar Dupont mag er gewoon mee doorgaan. En waar hebben we het over, over duizend liter per jaar. U kent die blauwe tonnen wel, nou daar dus vijf van, en ze zijn te beroerd om dat als chemisch afval te laten vernietigen, welnee joh, pleur het maar in de rivier !

Was het niet een uitspraak van Colijn ? Gaat u maar rustig slapen.. Of zoals Sonja zei; Voor nu welterusten en morgen gezond weer op. Je hoort Rutte denken; “Dat zullen we nog weleens zien !

still-life-846955_640

En waar zijn al die milieugroeperingen als je ze nodig hebt ! Nou hebben we ze een keertje nodig en nou zwijgen ze in alle talen !

boredom-1977519_640Tijl Uylenspiegel

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

27 Comments on Houd het maar een beetje klein

 1. Tijl Uylenspiegel // november 9, 2017 om 00:25 //

  Tijl zijn bootje ligt trouwens niet zo heel erg ver van Dordrecht. Vorig jaar had ik de bodem behandeld met anti-fouling (een goedje dat aangroei moet voorkomen) en van verschillende kanten had ik gehoord dat eenmaal per twee jaar meestal toereikend is. Nou niet als je vlakbij Dordrecht ligt in elk geval, ik moet het dit jaar gewoon weer doen !

  Like

 2. Eindelijk, eindelijk stoppen ze iets in het drinkwater tegen die mohammedanen.
  Maassluis en Vlaardingen:

  Bron:
  http://www.cbsinuwbuurt.nl/#sub-buurten2014_percentage_niet_westerse_allochtonen

  Liked by 1 persoon

 3. wat fub, van ecoli gaat geen mohammedaan dood, die zijn eerder de oorzaak

  Liked by 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel // november 9, 2017 om 01:04 //

  Ja zo zou je het ook kunnen zien 😀
  Maar eerlijk gezegd vind ik het niet iets om al te lichtvoetig op te nemen. Nog effe en onze rivieren zijn net zo vervuild als de Ganges.

  Like

 5. Wacht maar tot de Jessias zijn zin heeft en er hier 30 miljoen mohammedanen wonen.

  Like

 6. als je altijd onder hoge e-coli druk leeft zul je een hogere resitentie hebben dan onder hygienische omstandigheden en dus lage druk. aangezien de parasieten hun reet met hun vingers afvegen en hygiene taboe is lijkt mij het redelijk aan die kant de oorzaak te zoeken

  Like

 7. Esperanza // november 9, 2017 om 01:23 //

  Om de chemische zooi die d’r in je antifouling zit maar ff te vergeten, Tijl. 😉
  Overigens, meer bewegen met je scheepje vertraagt de aangroei.

  Liked by 1 persoon

 8. Esperanza // november 9, 2017 om 01:24 //

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // november 9, 2017 om 01:30 //

  Ja ik weet het Esp maar door meerdere omstandigheden heb ik dit jaar veel te weinig gevaren, ik kijk het volgend jaar nog even aan want anders ga ik er een andere baas voor zoeken.

  Like

 10. Esperanza // november 9, 2017 om 01:36 //

  Sowieso, Tijl, bezit van een bootje geeft gemengde gevoelens.

  Like

 11. Horatius // november 9, 2017 om 14:18 //

  De milieuactivisten hebben momenteel andere prioriteiten zoals de Middellandse Zee te ontdoen van het wrakhout van de Arabische lente en het vervolgens te dumpen in een AZC.

  Slecht voor het milieu en de algehele veiligheid maar de diversiteit van onze samenleving is voor hun nu eenmaal belangrijker.

  Hoe meer zielen hoe meer vreugde en met dat drinkwater komt het wel goed zolang die Nieuwe Nederlanders hun behoefte maar niet massaal doen in onze rivieren.
  Die terroristen laten het wel uit hun hoofd om ons drinkwater te vergiftigen. Want tenslotte wonen hier 1 miljoen moslims (tien jaar geleden ook al, of klopt er iets niet?) en die drinken tenslotte ook water heb ik mij laten vertellen door een bereidwillige buurtvader.
  Het komt allemaal goed: geen gevaar voor de volksgezondheid en u kunt rustig onder de douche en over 3 dagen is het leed geleden.

  De Merwede is echter wel een probleem, het afvoerputje sinds vele decennia voor de chemische industrie en ondanks de schone beloften dat men de vinger aan de pols houdt staat daarin gaan zwemmen gelijk aan een vrijwillige euthanasie.
  Een probaat middel tegen de vergrijzing en om plaats te maken voor de asielzoekers die al vele maanden wachten op een woning, ingericht en wel, maar er zijn grenzen.

  Grappen maken over dit onderwerp is uiteraard niet gepast en we moeten allemaal uiterst waakzaam zijn.

  Ziet u een verdacht persoon bij een rivier gehuld in een witte soepjurk met een volle baard die een kruik draagt en schichtig om zich heen loert dan dient u onmiddellijk de bevoegde autoriteiten te alarmeren.
  Echter is wel aan te raden geen signalement door te geven dat het hier om een moslim zou gaan, de kans is dan niet gering dat de verbinding plotseling wordt verbroken.

  Men mag immers niet stigmatiseren!

  Liked by 1 persoon

 12. Ik kreeg ook die Alert over die Ecoli in Vlaardingen.
  Trouwens op dat mooie kaartje stond mijn Schiedamse buurtje ook weer netjes knalrood weergegeven. En maar 1 miljoen moslims? Ik krijg dagelijks het idee dat er nog maar 1 miljoen Nederlanders hier wonen.

  Like

 13. Ivan, wees niet de laatste die vertrekt.

  Like

 14. Tijl Uylenspiegel // november 10, 2017 om 15:34 //

  We verkijken ons vaak op vervuiling met chemische middelen. Destijds moest ik voor werk een aantal keren in Groot-Ammers zijn, daar was aan de overkant van de Lek rommel in het water gekomen en in Groot-Ammers gingen dieren dood!! Heb daar met verbazing naar gekeken want de Lek stroomt niet zomaar een beetje maar stevig. Dat merk je wel als je met de pont overvaart. Dan vraag je je toch af wat dat voor rotzooi is geweest. In Lekkerkerk moest een hele woonwijk afgegraven worden en ook in Groot-Ammers moesten hele stukken eraan geloven. De firma van Mourik schreef dit;
  Begin jaren ’80 zie je de machines van Van MOURIK regelmatig in de kranten en op de TV.
  In 1980 kwam namelijk in Nederland het gifschandaal in Lekkerkerk aan het licht.
  Een hele nieuwbouwwijk, Lekkerkerk West met 300 woningen, bleek gebouwd op sterk verontreinigde grond.

  De vervuiling kwam aan het licht nadat een waterleidingbuis brak die aangetast was door de inwerking van agressieve chemische stoffen. Het was de eerste grote bodemvervuilingsaffaire in Nederland.
  Van MOURIK krijgt de opdracht het terrein te saneren.
  De kosten voor het verwijderen van deze bodemverontreiniging bedroegen uiteindelijk 188 miljoen gulden. De verontreiniging, die zich via het grondwater verspreide, bestond onder andere uit tolueen en xyleen.
  Om dit te verwijderen moest de grond afgegraven worden rondom en onder de huizen,er werden ongeveer 1651 vaten met chemisch afval uit de bodem verwijderd.
  Men graaft in totaal 126.900 M3 vervuilde grond af waarvan 155.000 ton per schip word afgevoerd naar de AVR in Rotterdam.”

  Like

 15. Esperanza // november 10, 2017 om 15:57 //

  Had d’r vlak bij vroeger aan de dijk in Boven Leeuwen leuk boerderijtje.
  Nu vlak bij pied a terre in Belgisch Limburg is recent het landschap blijvend verkracht middels stelletje 200 meter hoge windmolens.

  Gekkenwerk land van Maas en Waal.

  Like

 16. Tijl Uylenspiegel // november 10, 2017 om 16:15 //

  De ellende is dat om het uit de grond te halen tientallen keren meer kost dan het gif in zijn oorspronkelijke vorm te laten vernietigen, er zijn echter bedrijven die zich verhuren om het gif bij chemie bedrijven weg te halen voor vernietiging die het dan maar ergens dumpen en zo waanzinnige bedragen ‘verdienen’. Een van de oprichters van de coöperatie van de manege waar ik oa. gewerkt heb was er zo eentje. Opgeklommen van tuindersknecht tot multi-miljonair, tientallen jaren geleefd als God in Frankrijk maar uiteindelijk toch een aantal jaar in de bajes gekomen. (een mens komt aardig wat criminelen tegen in de paardensport)

  Like

 17. Zolang je geen licht geeft in het donker is er niks aan de hand.

  Like

 18. Tijl Uylenspiegel // november 10, 2017 om 16:40 //

  Hierzo, komt m’n baas zich er ook nog even mee bemoeien ! 😀

  Like

 19. @Esperanza // november 10, 2017 om 12:25

  Heeft Poetin de schuld al gekregen ?

  Like

 20. Ik zwom vroeger als kind in de afvoersloten van AKZO en met mij is ook alles goed gekomen.

  Like

 21. Ik begrijp Rommel wel, als je weet dat mijn vrouw woonachtig was op 60 km afstand van Tsjernobyl ten tijde van die nucleaire ramp daar.
  Ze geeft geen licht, maar heeft er wel een hersentumor aan overgehouden, die ze nu proberen te verwijderen.
  Over Lekkerkerk gesproken Tijl, doet me opeens denken aan de EU graaimuts Neelie Kroes, die was ook niet helemaal zuiver op de graat met haar afval vriendjes.
  En dan vinden ze het gek, dat je niet één politicus meer vertrouwt. En niet alleen Haagse politici maar vooral die ongekozenen in het dictatoriale Brussel.
  En uiteraard, wat in de doofpot wordt gestopt, o.a. die Oekraïense Chocoprince Poroschenko in het compleet failliete Oekraïne , door zijn en die andere 39 oligarchen hun toedoen, die met hun in 1992 van het volk gestolen bedrijven geen enkele cent belasting betalen over hun winsten.
  Plaatboeven, en daar doet de EU dan zaken mee.
  Ik vraag me af of politici wel een geweten hebben, ikzelf denk van niet, het zijn pure sociopaten en narcisten. Gadver wat walg ik van die criminelen. Toch nog even die link naar die boeven:

  http://925.nl/archief/2016/11/24/handig-alle-schimmige-geldstromen-belastingontwijkende-president-oekraine-in-een-overzicht/

  En wij maar denken dat het hier anders is? Vergeet het maar, vraag maar aan de Shell, Philips etc.
  Vandaar dat ze dat domme inteelt woestijnvolk importeren want wij weten te veel.

  Like

 22. Esperanza // november 10, 2017 om 18:37 //

  @Ivan Chapka

  Een en een is twee: dientengevolge nu ook schade aan de grijze massa bij de webmaster? 😉

  Liked by 1 persoon

 23. Esperanza // november 10, 2017 om 18:42 //

  Doomsday train is steaming down the line
  The schedule seems to work out fine

  Like

 24. Esperanza // november 10, 2017 om 18:48 //

  En natuurlijk knap ellendig voor je vrouw en jou, Ivan. Hopelijk loopt het goed af!

  Like

 25. Dank voor je medeleven Esperanza. Wij houden hoop, ze wordt bestraald afwachten dus.
  Ze is nu weer naar Oekraïne daar zit weer 1 of andere microbioloog die veel van tumoren weet. Maar ze is een verstandige vrouw, ze wed niet op 1 paard, dus ze stopt niet met het één voor het ander. M.a.w. ze blijft hier in NL gewoon ook doorgaan. En ze is een keiharde, doorzettende vrouw (Russische nationaliteit en mentaliteit)

  Like

 26. Esperanza // november 10, 2017 om 22:49 //

  @Fub 17:09

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: