Nieuw

Zwarte Piet voortaan in het uniform van den moorddadige bloeddorstige Spaanschen bezetter

de hertog van Alva, moordenaar van duizenden Nederlanders

Bij de sinterklaasintocht op zondag 19 november in Amsterdam krijgen de bijna 400 pieten een geheel nieuw uiterlijk. Met nieuwe felgekleurde pakken en pruiken van halflang, donkerbruin golvend haar, lijken de pieten voortaan op Spaanse edellieden uit de 16de eeuw. Wat schmink betreft houdt Amsterdam het bij roetvegen. Volkskrant >>

Spaanse edellieden uit de 16e eeuw? Bedoeld worden de Spaanse roofridders van de wrede hertog van Alva. Wat is dit voor wrange grap? In Leiden vieren ze elk jaar het Leids ontzet en in Amsterdam worden deze moordenaars nu binnengehaald.

In 1573 sloeg Alva het beleg rond Leiden op met de bedoeling de bevolking uit te hongeren. In 1574 tijdens het tweede beleg stierven 6000 van de 18.000 inwoners aan honger en de pest. In september staken de Watergeuzen bij Rotterdam en Capelle de dijken door, het was wachten op een gunstige wind tot in oktober het Noordzeewater richting Leiden stroomde, de Spaans troepen vluchtten en op 3 oktober voeren de Geuzen Leiden binnen met Haring en Wittebrood.

In december 1572 vermoordden deze ‘edelman Pieten’ de hele bevolking van Naarden en vernietigden de stad.

“Op 1 december kwam Romero met 28 regeringssoldaten de stad binnen. Zij werden door Gerrit Pieter Aertszoon uitgenodigd voor een feestelijke maaltijd. Spoedig kwamen vierhonderd soldaten binnen, hun aantallen groeiden gestaag (tot 5000) omdat de grachten bevroren waren, de muren verlaten. Deze zogenaamde Spanjaarden werden door de Naardse burgers voortreffelijk onthaald. Romero nodigde de inwoners uit in de Gasthuiskerk, het huidige Spaanse Huis, in die tijd als stadhuis in gebruik. Er hadden zich daar ongeveer vijfhonderd mensen verzameld. Toen kwam een priester binnen en begon te bidden dat de aanwezigen een uur de tijd hadden om zich voor te bereiden op de dood.Op dat moment sloegen de deuren open en verschenen Spaanse musketiers. Ze vuurden hun musketten op de dichte massa en sloegen de overgebleven mensen neer met het zwaard en degen. Veel van hen waren de toren ingevlucht en luidden de klok. De Spanjaarden dreven er de spot mee en staken de kerktoren daarna in brand, de slachtoffers, dood en levend verteerden tot as. De Spanjaarden vermoordden binnen enkele minuten bijna alle inwoners inclusief Aertszoon die even te voor nog met de Spanjaarden had gegeten. Toen drongen de Spanjaarden de huizen binnen. Burgers werden neergeschoten, hun huizen geplunderd, bewoners werden gedwongen de buit naar het Spaanse kamp te brengen, nadien werden zij als “dank” gedood. Ook kwamen vanuit de naburige dorpen mensen naar Naarden, de straten van Naarden waren gevuld met handelaren om de geroofde buit op te kopen. De plunderende soldaten verkrachtten daarbij de vrouwen en meisjes. Toen staken ze de hele stad in brand, om verstopte burgers te dwingen hun schuilplaatsen te verlaten. Deze burgers werden met dolken en vleesbijlen vermoord. Diegenen die verzet boden werden doodgemarteld, omringd door lachende soldaten. Men tapte bij de slachtoffers het bloed af en dronk dat als wijn. Lambertus Hortensius moest getuige zijn van de moord op zijn zoon, waarbij een Spaanse soldaat zijn zoons hart uitsneed en bij hem in het gezicht wierp. Ongeveer honderd burgers die nog door de besneeuwde weiden wisten te ontsnappen vielen alsnog in Spaanse handen, zij werden naakt aan hun voeten in bomen gehangen om dood te vriezen.”

Voor Naarden aangevallen werd, werd eerst Zutphen veroverd:

“Er werd meedogenloos opgetreden, de verdedigers van een ravelijn werden aan hun voeten opgehangen waarna ze een langzame vriesdood stierven. Ook burgers werden opgehangen aan haastig opgerichte galgen. In de dichtgevroren IJssel werden wakken gehakt waarin ruim 500 mensen werden verdronken. Andere burgers werden naakt de stad uit gejaagd waardoor ze in de vrieskou alsnog stierven. Sommigen wisten Deventer te bereiken of vonden een schuilplaats bij boeren. In de stad werden vrouwen mishandeld en verkracht, ook werden burgers gemarteld bij ondervragingen. De molens van Zutphen werden door Spaanse soldaten in brand gestoken en veel huizen werden vernield en geplunderd. Op last van de Spaanse bevelhebbers werden stoffelijke overschotten opgegraven uit de kerk en in de IJssel geworpen.”

Als gevolg van het wrede optreden van Don Frederik, de zoon van de hertog van Alva, gaven andere steden in het Oosten zich nu over en kon hij zich op het Westen richten. Na Naarden ging het naar Haarlem. Het beleg van Haarlem duurde zeven maanden en in juli van het jaar daarop werden er enkele duizenden burgers en soldaten geëxecuteerd door de ‘edelmannen’ waar de Amsterdamse Piet nu op geïnspireerd is.

De kindervriend Zwarte Piet, met een wat onduidelijke historische achtergrond is in Amsterdam nu vervangen door de moordenaars van duizenden Nederlanders. De intentie van de Asscher’s en de Sylvana’s kán niet duidelijker geïllustreerd worden.

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8310 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

12 Comments on Zwarte Piet voortaan in het uniform van den moorddadige bloeddorstige Spaanschen bezetter

 1. templars2017 // november 8, 2017 om 01:22 //

  Tja ,geschiedenis heeft de slechte gewoonte zichzelf te herhalen…………………

  Like

 2. Dit keer zijn het de mossels die zijn uitgenodigt

  Like

 3. En hoe zit het nou met negers die als Zwarte Piet gaan? Krijgen die witte vegen?

  Like

 4. Die mogen niet meer meedoen.

  Liked by 1 persoon

 5. Het enige dat erop zit is deze intocht te negeren en naar een gemeente te gaan die wel zwarte pieten heeft.

  Like

 6. Piet Karbiet // november 8, 2017 om 11:28 //

  Over omvolking gesproken. Daar hebben we dus 80 jaar tegen gevochten.Onbestaanbaar dit. Ziek. U kunt voor de intocht uitwijken naar Weesp of Muiden. Daar is nog niet iedereen historisch analfabeet.

  Like

 7. trebor2110 // november 8, 2017 om 19:05 //

  Den Koning van Hispanje heb ik altijd geëerd

  Like

 8. Republikein // november 9, 2017 om 04:09 //

  Hoelang duurde de tachtigjarige oorlog.

  Like

 9. Piet Karbiet // november 9, 2017 om 13:47 //

  Iets van 60 jaar, met wat wapenstilstanden

  Like

 10. Republikein // november 9, 2017 om 13:50 //

  Wel een mooi artikel.
  Waar haal je het vandaan?
  Trouwens, hehe, 12 jaar een bestand en daarvoor ook “schermutselingen”.

  Like

 11. Toen kwam onze ellende ook al via Brussel:

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Klaagnegers niet blij met nieuwe Zwarte Piet die ook blanken ombracht

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: