Nieuw

Duisternis wacht Europa wanneer de Verlichting uitvalt

Door: Joris Sterckx

Wie zich op een onbewaakt moment vervuld voelt geraken van een ongebreideld vooruitgangsoptimisme, kan ter genezing daarvan niet beter doen dan het boek Wat op het spel staat te lezen, van het brein van Philipp Blom. Je hoeft het zelfs niet helemaal uit te lezen, minder dan 5% volstaat, om binnen de kortste keren weer je goede oude zwaarmoedige zelf te worden.

Er staat véél in Wat op het spel staat en op de tandenfee na is niks van dat ‘véél’ opbeurend. Kort door de bocht houdt Blom de waarden van de Verlichting en het liberalisme tegen de ongekende uitdagingen die het Westen te wachten staan, zoals klimaatverandering, massamigratie, de nu al voelbare algoritmisering van arbeid en de herleiding van het individu tot een in digitale data representeerbare consument. Nog korter door de bocht, maar wel tweetbaar: de vermarkting van de Verlichting.

‘I have lived in your future and it did not work;…. ‘

(h/t Esperanza)

Lees verder:

https://doorbraak.be/verlichting-gaat-uit-europa/?utm_source=newsletter-181&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak

 

Doe mee met 7.609 andere volgers

About Rommel (2578 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

1 Comment on Duisternis wacht Europa wanneer de Verlichting uitvalt

  1. Klare taal , nu horen we het van iemand die een dergelijk systeem heeft ondergaan ,hij heeft het overleefd om er terug mee geconfronteerd te worden……
    De elite doet inderdaad met ons wat ze willen ,omdat wij het toelaten of om het met de vraag van Wilders aangepast uit te drukken ,”willen we meer of minder EU overheersing?” , ik denk dat het antwoord duidelijk zou klinken!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: