Nieuw

Blonde vrouwelijke scheidsrechter werd aangemaand om het haar zwart te verven – “als je respect wil”

Die persoon zei: “Meisje, je moet je haar donkerder verven als je respect wil”

Maja Nyberg is een opgeleide voetbalscheidsrechter. Ze is jong, Zweeds, vrouw en blond. Dit is geen goede combinatie als je respect wil krijgen van mannelijke spelers van een voetbalteam in een omgeving waar de meesten donkerharig zijn en een buiten-Europese migratieachtergrond hebben. Een aanmaning van een ouder om het haar donker te verven om meer respect te verwerven, heeft zich in haar geheugen gegrift.

De stemming op en rond de voetbalvelden in het jeugdvoetbal is in de afgelopen jaren verhard en het ergst is de situatie in de zogenaamde ‘kwetsbare gebieden’. Vooral kwetsbaar zijn de scheidsrechters die vaak onderworpen zijn aan intimidatie door zowel spelers als coaches en ouders. Wat heeft geresulteerd in grote problemen bij het rekruteren van scheidsrechters.

Maja Nyberg in Ljungby is een van degenen die kunnen getuigen van de stressvolle omstandigheden van een voetbalscheidsrechter op lokaal kind- en jeugdniveau. Ze is een actieve voetbalspeelster, eerst in Lidhult’s GOIF en vervolgens Ljungby IF.

Nadat ze een contract was aangegaan om een ​​aantal wedstrijden per jaar te beoordelen ontwikkelde Maja een interesse om scheidsrechter te worden. Ze volgde een arbitrageopleiding en beoordeeld nu al een paar jaar voetbalwedstrijden. Het bevalt haar prima als scheidsrechter maar vindt het stressvol met de agressieve, seksistische en racistische gedragingen waar ze mee geconfronteerd wordt van jonge spelers en hun ouders, en ook van de coaches.

“Ik krijg meestal te horen dat ik blond ben, dat ik relatief jong ben, dat ik een vrouw ben, en dat ik daarom niet op het voetveld thuishoor”, zegt Maja tegen SVT.

Maja geeft een voorbeeld van een seksistische en racistische opmerking die in haar geheugen is gegrift en haar werd medegedeeld toen ze een wedstrijd voor jongens van 16 jaar had gefloten met voornamelijk niet-westerse allochtone achtergrond:

– Nadat ik me had omgekleed was ik op weg naar mijn auto toen een ouder op de parkeerplaats naar me toe kwam en zei: “Meisje, je moet je haar donkerder verven als je respect wil”. Die opmerking was best wel hard.

Maja ondervindt veel steun van haar familie, vrienden en de plaatselijke scheidsrechtersclub. Zonder die ondersteuning zou het moeilijk zijn om met de intimidatie om te gaan.

Maar gelijktijdig heeft ze kritiek op de arbitrageopleiding die geen informatie geeft over de situatie waar scheidsrechters in Zweden vandaag de dag aan blootgesteld worden als ze in bepaalde wijken wedstrijden moeten beoordelen. Waarschijnlijk is deze situatie te politiek correct gevoelig om te adresseren, omdat deze gedragingen zijn gebaseerd op culturele waarden en normen die sterk verschillen van die in Zweden.

Voor een scheidsrechter als Maja, die zowel vrouw als blond is, kan het bijzonder moeilijk zijn om een correcte benadering van de spelers, ouders en coaches te krijgen zoals een voetbalscheidsrechter het recht heeft te verwachten. Elin Hornbrink, sportconsulent van Smålandsport, zei in een reactie op SVT dat sportorganisaties moeten beginnen met meer verantwoordelijkheid nemen om deze problemen te overwinnen, bijvoorbeeld met interne training over hoe het is om tegenwoordig scheidsrechter in Zweden te zijn.

Bron:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/maja-fick-hora-att-hon-skulle-farga-haret-for-att-fa-respekt

https://samnytt.se/blond-kvinnlig-fotbollsdomare-uppmanades-farga-haret-svart-om-du-vill-fa-respekt-av-spelarna/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8460 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Blonde vrouwelijke scheidsrechter werd aangemaand om het haar zwart te verven – “als je respect wil”

 1. Zweden is reeds VERLOREN.
  Frankrijk ook,
  Belgie ook,
  Ver.Koninkrijk ook,
  Duitsland ook,
  Nederland is hard op weg,
  Italie ook,
  Griekenland ook..
  Met dank aan de EU Brussel kliek.

  Liked by 1 persoon

 2. Ik ben ook van nature erg blond, zal nooit van mijn leven mijn haar verven om welke reden van buitenaf dan ook, juist NIET!

  Liked by 3 people

 3. bp633livenl // november 9, 2017 om 00:40 //

  Wordt het niet eens tijd dat al die zogenaamde moslim-vluchtelingen hun baarden afscheren en hun zwarte haar blond gaan verven, ze leven tenslotte in Zweden waar blond haar veel voorkomt.

  Like

 4. duidt weer eens duidelijk aan wie verreweg de grootste racisten zijn. als de staat de kas wil spekken valt daar heel veel aan “rascisme bekeuringen ” uit te schrijven.

  Like

 5. copywriter // november 9, 2017 om 06:04 //

  Zweden is ondertussen het meest racistiche land in de wereld. Nog erger dan Zuid-Afrika.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s