Nieuw

NOS past definitie terrorisme aan om het in de toekomst weg te kunnen poetsen

vorig jaar reed een Merkel-moslim Kerstmarktbezoekers dood

Aanslag Sutherland roept (weer) de vraag op: wanneer is een dader ook een terrorist?

Er is in Nederland ook een officiële definitie van terrorisme, die van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. Volgens die lijn moet er sprake zijn van geweld en het doel om maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen.

De NOS kan veel herkennen in die definitie, maar vaart wel zijn eigen koers, zegt hoofdredacteur Marcel Gelauff. “In het verleden zeiden we dat er sprake moest zijn van een politiek motief, maar dat is soms lastig vast te stellen. Daarom is onze definitie nu breder: als de aanslag als doel heeft maatschappelijk ontwrichtend te zijn, en ook echt maatschappelijk ontwrichtend is, noemen we het ook terrorisme. Maar soms is het moeilijk. Het nieuws ontwikkelt zich, vaak is er later meer informatie en soms moeten we de omschrijving dan aanpassen.” NOS >>

De NOS is niet van plan zich aan enige definitie te houden maar vaart zijn eigen koers. Dat betekent dat het in de toekomst ook verder bijgesteld kan worden, al naar gelang dat de NOS uitkomt. Bijvoorbeeld om islamitische terreur geen terreur meer te hoeven noemen. Het is al gebruik om islamitische terroristen te omschrijven als verwarde mannen, om islam maar niet als oorzaak te hoeven noemen.

En nee, NOS. Het maakt niet uit wat Miley Cyrus er van vindt, of welke andere leeghoofdige BN-er. Het Disney-sterretje is geen terrorisme expert.

Na de aanslag van gisteren in Texas mengen ook bekende artiesten als Miley Cyrus zich in de discussie. Volgens de popster is er weinig twijfel over mogelijk. “Dit was een terroristische daad door een witte Amerikaanse man.”

Inmiddels is duidelijk dat Devin Kelley geen terroristisch motief had. De man had ruzie met zijn schoonfamilie en had bedreigende sms’jes aan zijn schoonmoeder gestuurd, die vaker in de kerk kwam.

Sietske Bergsma legde het helder uit op TPO:

Waarom terrorisme binnenkort zal verdwijnen

Zonder politiek ideologisch motief als onderscheid voor terroristisch geweld is straks niemand meer een terrorist of wij allemaal

Na het afschuwelijke bloedbad in een kerk in Texas is het weer zover: ‘Waarom noemen we dit niet ook terreur?’ Het blijkt een diepe wens van velen om in de bezigheid van het bagatelliseren of ontkennen van (islamitisch) terrorisme andere vormen van geweld, die dat overduidelijk niet zijn, daar wél onder te scharen. Inconsequentie is het meest herkenbare symptoom van de zelfverloochening. Een aanval met een islamitische vrachtwagen in de menigte: ‘love is stronger than hatedon’t look back in anger, etc’, een aanval in een kerk door een suïcidale blanke schutter zonder politiek motief (voor zover we weten): ‘maatschappij ontwrichtend’. Zo kun je toch zeggen wat je echt voelt in de veiligheid van een correcte mening.

Ze had het gisteren nog niet uitgesproken, of de NOS begint vandaag al aan de definitie te morrelen.

Gajes !

 

Doe mee met 937 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8492 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on NOS past definitie terrorisme aan om het in de toekomst weg te kunnen poetsen

 1. Ga er maar vanuit dat we allemaal als terrorist bestempeld gaan worden in de toekomst .
  De een zn terrorist is de ander zn vrijheid strijder en vice versa .
  En als je het goed bekijkt is de staat/regering de ultieme terroristische beweging die zich altijd bedient van geweld.
  Bv ook als je als vredenliefende burger demonstreert en gewoon je mening uit om zo staatsbestuurlijke veranderingen te laten plaatsvinden (wil van de burger).
  Dan krijg je klop van de terrorist in blauw of groen .

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s