Nieuw

Moslims eisen dat Google ‘anti-moslim’ resultaten censureert

De zelfverklaarde groep voor de registratie van haatmisdrijven Tell MAMA heeft Google gevraagd zijn algoritmen te herzien om ervoor te zorgen dat zoekopdrachten over onderwerpen zoals grooming gangs en terrorisme geen ‘anti-moslim’ resultaten opleveren.

Tell MAMA beweert dat “extreem-rechtse” groepen de resultaten van de zoekgigant hebben gemanipuleerd om spanningen te creëren tegen moslimgemeenschappen die in Groot-Brittannië wonen, schrijft de “anti-islamofobie” organisatie in zijn jaarverslag.

“We dringen er bij Google op aan om te onderzoeken hoe extreemrechtse websites hun zoekalgoritme manipuleren door middel van Search Engine Optimization (SEO) om hun rangorde te verbeteren in verhalen over criminaliteit, seksuele uitbuiting en terrorisme,” verklaart het.

“Een hogere ordening verhoogt niet alleen hun legitimiteit, maar kan ook kwetsbare personen in extreme echokamers brengen.”

Het document, wat naar 1.223 “anti-moslim handelingen” heeft gekeken die verleden jaar bij de organisatie zijn aangemeld, beweert dat elke associatie tussen grooming gangs en moslimgemeenschappen “niet wordt ondersteund door bewijs”.

Verwijzend naar vermeende “vooringenomenheid bij het verzamelen van gegevens”, schrijven de auteurs van het rapport dat de “oververtegenwoordiging van Aziatische mannen” in seksuele uitbuiting van kinderen alleen maar ogenschijnlijk is en beweert dat de steekproefomvang in studies “te klein was om nationale conclusies te trekken”.

In het geval van een “terroristische aanslag in verband met extremisten met een moslimachtergrond”, beveelt het rapport aan dat de autoriteiten de “haat” neerslaan.

“Politie-eenheden zouden moeten overwegen hoe sommigen dergelijke gebeurtenissen gebruiken als voorwendsels voor ideologisch gestuurde gewelddadige en haatdragende taal online gericht tegen moslims of hun instellingen,” stelt het.

De organisatie zegt dat haar werk in samenwerking met sociale-mediabedrijven zou helpen “anti-moslim vooroordelen beter te herkennen en online tegenmaatregelen te nemen die verder gaan dan reclamekredieten”.

“Spraakmakende evenementen zoals het EU-referendum en populaire debatten rond immigratie en terrorisme spelen in op het reguliere xenofobie, racisme en antimoslimsentiment, daarom zijn meer inspanningen nodig om dergelijke uitspraken aan te vechten en mythologische verhalen over moslims en de islam tegen te gaan.”

Dergelijke “tegenverhalen” zijn volgens het rapport vereist om Breitbart Londen en niet-benoemde “andere online platforms” te bestrijden die worden beschreven als een bron voor “samenzweerderige verhalen”, met links naar “extreemrechts extremisme in Europa”.

“Fake news” wordt genoemd als een mogelijke aanjager van “anti-islamitische haat”, en wordt in het rapport gedefinieerd als “synoniem met partijdige politieke retoriek die ontworpen is om het vertrouwen in kritieke reguliere nieuwsberichten te ondermijnen”.

In dit gedeelte van het rapport wordt echter de hyper-linkse media geprezen als “gegrond in een altruïstische wens om het publiek voor te lichten”, waarbij de auteurs van het rapport beweren dat het “vasthoudt aan traditionele journalistieke morele verplichtingen die aansluiten bij onze democratische waarden”.

Tell MAMA verloor in 2013 geldsubsidie van de overheid nadat bleek dat de organisatie het aantal anti-moslimaanvallen na de islamitische moord op Lee Rigby in Woolwich sterk overdreven had, maar sindsdien heeft de regering “haatmisdrijven” bovenaan de agenda gezet.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2017/11/06/tell-mama-google-censor-anti-muslim/

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5827 Articles)
Altijd in oppositie.

6 Comments on Moslims eisen dat Google ‘anti-moslim’ resultaten censureert

 1. Dat de fucklims zichzelf in kwaad daglicht zetten moet en zal verduisterd worden, oprotten met de waarheid

  Liked by 2 people

 2. polderboy // november 7, 2017 om 09:08 //

  Het onder bedreiging van extreem geweld verkrachten, mishandelen, en prostitueren van blanke kwetsbare meisjes, ook vaak in kinderleeftijd, wordt door de Engelse hoofdaanklager een extreem racistisch misdrijf (profound racist crime) genoemd.
  Het loopt ook de spuigaten uit, door het hele land, is in een recent artikel te lezen:
  http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/grooming-gangs-asian-muslim-across-country-uk-girls-children-women-bradford-rotherham-newcastle-a7987381.html

  De vraag is waarom bijvoorbeeld hindoes of boeddhisten die blanke meisjes niet extreem gewelddadig uitbuiten, verkrachten, en als pooier gebruiken, en alleen moslim in grote getale zulke intens smerige racisten en criminele pooiers zijn?
  Zou het zijn, dat die Allah -die in de Koran beschrijft dat je de rechter handjes (ongelovige slavinnetjes) als gebruiksartikel kunt beschouwen, en niet als mens- ze op het idee heeft gebracht?

  Like

 3. Dat gebeurt allang bij Google.Als je iets over de islam op google zoekt krijg je alleen maar positieve verhalen van pro-islam websites. Dat is al een tijdje zo.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: