Nieuw

De stadspolitie van Zürich, Zwitserland, noemt niet langer de oorsprong van de daders

De Zweedse ziekte is naar Zürich verspreid. Voortaan wordt alleen nog maar het geslacht en de leeftijd medegedeeld, de nationaliteit alleen op aanvraag. Deze nieuwe regel van gemeenteraadslid Richard Wolff (Alternative Liste) gaat met onmiddellijke ingang van kracht.

In politiemeldingen heeft de stadspolitie van Zürich naast het geslacht en de leeftijd van daders of verdachten altijd de nationaliteit genoemd. Dit is nu voorbij. Vanaf nu zal de stadspolitie niet langer automatisch de nationaliteit noemen, maar alleen op verzoek. Gemeenteraadslid Richard Wolff, het hoofd van de veiligheidsafdeling, heeft vandaag deze verordening aan de media bekendgemaakt.

Wolff rechtvaardigde zijn beslissing met het feit dat het vermelden van de herkomst van de daders in politierapporten discriminerend is, omdat daarmee wordt beweerd dat het misdrijf kan worden verklaard met de nationaliteit van de dader.

De katalysator voor het besluit van Richard Wolff was een postulaat dat twee jaar geleden was ingediend door de voormalige gemeenteraadsleden Min Li Marti (Sociaaldemocratische Partij ) en Samuel Dubno (Groenliberale Partij).

De postulanten zijn van mening dat het benoemen van de nationaliteit van een dader net zo zinloos is om een ​​misdaad te beoordelen als, bijvoorbeeld, religie of dat de persoon een man of een vrouw is. Daarom riepen ze de gemeenteraad op om te onderzoeken of de politie in hun mediaberichten die ze in de toekomst zouden vrijgeven de nationaliteit van verdachten zouden kunnen achterlaten.

Voor een meerderheid van de media is het vandaag belangrijk om de nationaliteit van de criminelen te noemen. Iedereen die de oorsprong verbergt, bevordert het gebrek aan transparantie. Richard Wolff is het daar niet mee eens. Door de nationaliteit te benoemen, wordt gesuggereerd dat de misdaad tot op zekere hoogte kan worden verklaard. Maar dit verduistert volgens Wolff alleen maar wat de werkelijke oorzaak van criminele daden is: armoede, laag opleidingsniveau, gebrek aan sociale controle, oorlogstrauma’s, drugsgebruik en andere oorzaken.

De SVP (Schweizerische Volkspartei) van de stad Zürich veroordeelt met klem de nieuwe regelgeving van het extreem-linkse gemeenteraadslid Wolff. De partij heeft met grote verbazing  nota genomen van de ideologische beslissing van de gemeentelijke veiligheidsopzichter, schrijft ze in een verklaring. Deze praktijkverandering is censuur en staat in schril contrast met het publieke principe, dat rechtse partijen in alle andere gebieden van het bestuur rechtlijnig propageert en handhaaft. Wolff wil de beslissing gebruiken om de realiteit in de straten van Zürich onder het tapijt te vegen. De bevolking heeft het recht om de nationaliteit van daders en slachtoffers te kennen.

Voor de SVP Zürich is het duidelijk: het is een symbool van het onvermogen om problemen op te lossen. De realiteit van de hoge vreemdelingencriminaliteit in de stad Zürich moet met naam worden genoemd, volgens het communiqué van de SVP. Mocht de gemeenteraad deze praktijkverandering ook ondersteunen, dan zal de SVP alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat de nationaliteiten van criminelen nog steeds worden genoemd.

Rondvraag

De nationaliteit van daders komt u alleen nog maar te weten bij aanvraag – vindt u deze nieuwe regelgeving van Zurich correct?

Bron:

https://bazonline.ch/zuerich/stadt/Zuercher-Stadtpolizei-nennt-Herkunft-von-Taetern-nicht-mehr/story/14060474

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5826 Articles)
Altijd in oppositie.

3 Comments on De stadspolitie van Zürich, Zwitserland, noemt niet langer de oorsprong van de daders

 1. Raadslid Wolff lijdt aan ziekte , onmiddelijk verwijderen voordat het verspreid.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // november 7, 2017 om 23:09 //

  De Linkse ziekte, zeggen dat je opkomt voor arbeiders terwijl tegelijkertijd arbeiders, gewone mensen worden weggezet en behandeld als gepeupel, als paupers die bovenal hun bek dienen te houden en het maken van beleid over moeten laten aan hen, de Grote Linkse Denkers.
  Het enige dat in mij opkomt; waren ze dat maar !

  Like

 3. Je hoeft ook niet de nationaliteit bekent te maken want we weten toch wel dat het
  meestal islamtuig is of bosjesmannen uit donker Afrika.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: