Nieuw

Universiteit moet religieuze gedragscode invoeren wegens islamitisch geluids- en wateroverlast

Een universiteit in Duitsland heeft een religieuze gedragscode ingesteld naar aanleiding van klachten over moslimstudenten die luidruchtig in de bibliotheek bidden en de campusbadkamers overstromen met water terwijl ze hun voeten ritueel reinigen.

De Universiteit van Hamburg is de eerste hogeschool die de nieuwe reeks religiegerelateerde regels invoert, meldt Times Higher Education, een Londense nieuwswebsite voor onderwijs.

De universiteit met 42.890 studenten is de eerste in Duitsland die een dergelijke code instelt.

Het College van Bestuur van de Universiteit van Hamburg heeft na het ontvangen van talrijke klachten vastgesteld dat de religieuze gedragscode noodzakelijk is.

Naast de overstromingen in de badkamers en het luidruchtige bidden in de bibliotheek, hebben mensen die worden omschreven als ‘externe salafisten’ geëist dat vrouwelijke islamitische studenten sluiers dragen op de campus, aldus schoolpresident Dieter Lenzen.

“Tot op heden zijn er geen klachten geweest over boeddhistische studenten, slechts een paar over christelijke studenten, maar heel veel over islamitische studenten”, zegt Lenzen, schrijft Times Higher Education.

“Moslimstudenten hebben “het universitaire leven verstoord”, verklaart Lenzen.

De nieuwe religieuze gedragscode van de Universiteit van Hamburg – uitgegeven in oktober – verbiedt studenten om overal op de campus luid te bidden. Echter, “rustig gebed kan acceptabel zijn in de bibliotheek.”

De code verbiedt ook “discriminatie van mannelijke of vrouwelijke bezoekers door de kamer te delen op basis van geslacht/gender” in de Ruimte voor Contemplatie van de school, een ruimte die gereserveerd is voor religieuze gebruiken.

Voorafgaand aan de implementatie van de nieuwe code, en zonder toestemming van schoolambtenaren, hadden enkele moslimstudenten aan de Universiteit van Hamburg een gordijn geïnstalleerd dat mannen en vrouwen scheidde voor gebeden in de Ruimte van Contemplatie.

Een ander deel van de religieuze gedragscode staat formeel campusrestaurants toe om verzoeken om voedsel te negeren “die in overeenstemming zijn met religieuze voedselrichtlijnen en beperkingen.”

Nog een ander gedragscode stelt dat studenten geen vrijstelling kunnen vragen voor religieuze vakantie- en feestdagen. Studenten moeten “de gevolgen dragen” als professoren geen speciale toestemming geven.

“Noch cursusschema’s, noch andere universitaire evenementen worden georganiseerd in overeenstemming met religieuze vereisten,” merkt de code op.

De code neemt geen standpunt in over volledige sluiers, gedeeltelijke sluiers of andere religieuze kleding. Zulke kleding “in de klas is op zichzelf niet storend”, “het bieden van de vanzelfsprekende eisen van academische uitwisselingen en examens worden niet beïnvloed.”

“De Duitse grondwet biedt geen enkele wettelijke basis om specifieke religieuze praktijken te voorkomen, tenzij deze het doel van het betreffende establishment verstoren,” vertelde Lenzen, de president van de Universiteit van Hamburg, aan Times Higher Education.

De Universiteit van Hamburg, opgericht in 1919, staat op nummer 223 in de QS Wereld Universiteit Ranglijst, een paar stappen achter de universiteit van Notre Dame.

Eind jaren negentig was de Duitse stad Hamburg de thuisbasis van een groep radicale islamisten – de Hamburgse cel – waaronder Mohamed Atta en verschillende andere terroristen van 11 september.

Bron:

http://dailycaller.com/2017/11/04/university-creates-religious-conduct-code-because-muslim-students-pray-too-loudly-flood-bathrooms/

Doe mee met 926 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5824 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Universiteit moet religieuze gedragscode invoeren wegens islamitisch geluids- en wateroverlast

  1. Gerrit Tienkamp // november 6, 2017 om 19:04 //

    Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE (on WP) herblogd.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: