Nieuw

Fenixx nu officieel lesmateriaal voor op de middelbare school

Hadden wij ook niet kunnen dromen, maar vonden we bij onze sluiptochten door de statistieken. We kregen in ene bezoek binnen via een schoolopdracht. De school in kwestie kunnen we niet achterhalen. Wel dat er inmiddels 26 keer op Fenixx geklikt is vanaf daar. Het lijkt er op dat de hele schoolklas inmiddels langs geweest is.

De kleine argeloze schoolkindertjes moeten voorbereid worden op de grote boze mensenwereld die tegenwoordig van #FakeNews aan elkaar hangt.

Nou, daar komen ze dan. De wereldschokkende vragen bij het vak ‘omgangskunde’ die de leerlingen moeten beantwoorden om te kunnen beoordelen of een website betrouwbaar is:

Staan er veel taal- en spellingsfouten in de tekst? Dan is de website minder betrouwbaar.

Bedankt Bolo. Omdat we een Nijmeegse alternatieve spellingsmonteur in de redactie hebben zijn we nu minder betrouwbaar. Het is niet van belang of de inhoud feitelijk klopt maar hoeveel d’s en t’s er in het stuk staan en of de puntjes wel op de ‘i’ staan.

Kan je gemakkelijk achterhalen door wie de website is gemaakt? Dan is de website betrouwbaarder.

Omdat wij geen behoefte hebben aan jihadi’s die met getrokken kromzwaard aan onze dakgoot hangen en onze naam daarom niet van de daken schreeuwen zijn we nu minder betrouwbaar. Of de inhoud feitelijk klopt doet weer niet ter zake. Gelukkig is er ook niet bekend door wie de koran geschreven is dus dat vod is ook onbetrouwbaar volgens deze beoordelingsmethodiek.

Zijn er online mensen die klagen over de betrouwbaarheid van de website? Dan is de website minder betrouwbaar.

Lekker dan. Een groep linksgekkies gooit een ‘hoaxwijzer’ op het internet waar ze elke website die een beetje ‘rechts’ is verzamelen en dan zou dat een betrouwbare indicatie zijn dat die sites ‘onbetrouwbaarder’ zijn. Niet natuurlijk. Het zegt alleen maar dat de makers van die ‘hoaxwijzer’ er behoefte aan hebben om sites waar ze het inhoudelijk niet mee eens zijn weg te zetten als onbetrouwbaar.

Heeft de website een mooi design en ziet alles er netjes uit? Dan is de website betrouwbaarder.

Het heeft wéér niks met de feitelijke inhoud te maken.

Is de website onoverzichtelijk en is het een soort doolhof? Dan is de website minder betrouwbaar.

Jammer dat ze de website van de gemeente Amsterdam niet bij de voorbeelden gezet hebben. Man man, over doolhoven gesproken: https://www.amsterdam.nl/ 

Staan er bronnen vermeld of geeft de schrijver duidelijk aan waar hij/zij de informatie vandaan heeft? Dan is de website betrouwbaarder.

Eén plusje voor ons. Hiep hoi.

Geeft je browser aan dat de website niet betrouwbaar is, mogelijk vanwege een virus of iets dergelijks? Ga dan niet naar de website, waarschijnlijk heeft je browser gelijk en is het niet te vertrouwen!

Twijfel je nog of er een virus op de website zit? Vul dan de link in ophttp://www.scamadviser.com/check-website en controleer de gegevens van de website.

Nu maar hopen dat de kindertjes er iets van opsteken, want voor je het weet:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 942 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8714 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

26 Comments on Fenixx nu officieel lesmateriaal voor op de middelbare school

 1. Gerrit Tienkamp // november 6, 2017 om 19:08 //

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE (on WP) herblogd.

  Like

 2. Duchesne // november 6, 2017 om 19:20 //

  Keigoed, dit is dus de top zes van nieuwsbronnen…..en uit betrouwebare bron weet in dat deze site door veel 15 jarigen word bezocht, die het ondertussen al snappen en gisteren zelfs de puppy verkrachter wilden executeren…..alsdus een betrouwbare informant.
  Ook eillen vleen het eigen land van de ondergang redden en de moslims schare te lijf gaan, dus ja, er is hoop, er mist nog wat wijsheid en planning, iets met leeftijd en tegen muren op zijn gelopen denk ik.

  Ikdnek dsthet goed is als kinderen leren kritisch te kijken, het lesmateriaal is echter wat eenvuodig van opzet en inderdaad zijn de genoemde beoordelings criteria wat gammel, maarer is een begin……

  …erger was het als niemand de site bezocht en niemand het kon vinden…..iets wat zomaar toekomst realiteit kan gaan worden…..

  Like

 3. Duchesne // november 6, 2017 om 19:22 //

  …ik ben benieuwd naar de conclusies van leerlingen die deze test hebben gemaakt, dat is vele malen leerzamer …..

  Like

 4. Ik ben ook erg benieuwd naar de les. De antwoorden van de leerlingen, de reactie van de leraar, en de beoordeling. Maar ik weet helaas ook niet meer dan de link die ik in de tekst gegeven heb:
  http://www.kerkhofs.net/onderzoeksvaardigheden/index12.html
  Het was trouwens ‘rommel’ die het opmerkte bij het neuzen in de stats.

  Like

 5. Duchesne, lol, je maakt de site onbetrouwbaar vanwege punt 1

  Liked by 2 people

 6. ach die sulle duor gin gaotjes ien ut zand pisse

  Liked by 2 people

 7. Duchesne // november 6, 2017 om 20:07 //

  …ik baal er erg van Skeeter….ik zie het gewoon niet….

  Like

 8. https://m.youtube.com/watch?v=9RTSZH2xDV4.
  Kan de jeugd zelf zien waar ze aan onderworpen worden

  Liked by 1 persoon

 9. Niks balen duchesne, moet zelf altijd alles over lezen want het staat ook altijd vol type fouten.
  Moest lachen vanwege het “onbetrouwbaarheids gehalte voor een website met veel spel en taalfouten”

  Like

 10. Toen mijn zoon zijn havo examen deed, zei ik tegen hem dat hij maar politiek correcte antwoorden moest geven, want anders haalde hij zijn examen niet. Op zo’n moment moet je marchanderen met de waarheid. Helaas moeten we onze kinderen zo opvoeden tegenwoordig,de leugens, die als waarheid worden opgediend via de MSM, ontkrachten.
  Idioten die zeggen dat de islam geen kwaad kan, moeten zich nog erger schamen als de NSBers na de tweede wereld oorlog. De gruweldaden van de moslims duren al veel langer en zijn veel gruwelijker.

  Like

 11. Horatius // november 6, 2017 om 22:05 //

  Fenixx nu officieel lesmateriaal voor het Voortgezet Onderwijs?

  Dit is goed nieuws, zeker als het ook verplicht lesmateriaal zou worden op het VMBO waar menige leerling van allochtone signatuur sterke behoefte heeft aan de Nederlandse cultuur, normen en waarden.

  Op Fenixx wordt op zeer educatieve wijze de multiculturele samenleving belicht en van het nodige commentaar voorzien.
  De voordelen worden uitvoerig bekeken en dit kost enige tijd. De nadelen komen uiteraard ook aan bod en eisen helaas heel veel tijd en vormen eigenlijk de hoofdmoot. Eigenlijk moeten we hier spreken van een structurele problematiek.

  De docenten die de nadelen uitvoerig willen bespreken dienen voor hun eigen veiligheid een kogelwerend vest te dragen. Want een aantal onderwerpen liggen zeer gevoelig, speciaal bij leerlingen van Marokkaanse en Turkse afkomst.

  Een uitzondering willen wij in dit opzicht maken voor zaken als een dubbele nationaliteit, de voordelen van de Wajongregeling en andere sociale voorzieningen zoals Kindertoeslag, Huurtoeslag en Zorgtoeslag.

  Absoluut taboe zijn echter zaken zoals vrouwenbesnijdenis, eerwraak en inteelt.

  Als men Fenixx wil promoveren tot verplichte leerstof zal zich dit op korte termijn gaan vertalen in minder criminaliteit, minder radicalisering en uiteindelijk zelfs een geslaagde integratie.

  Maar alles heeft een prijs: het een en ander zou wel inhouden dat het populaire TV programma Opsporing Verzocht zijn bestaansrecht zou verliezen.

  Een mens kan nu eenmaal niet alles hebben, zelfs niet de allochtoon.

  Liked by 3 people

 12. templars2017 // november 6, 2017 om 22:17 //

  Het is een begin , als we de jeugd geen leugens voorhouden en de rauwe waarheid naar buiten brengen dan kan dat een schokeffect teweeg brengen.
  Hoe vaak hoor je in de msm niet “wij waarschuwen u de beelden zijn gruwelijk” en wat krijg je te zien ? niet niks nada noppes ,alles ofwel geblurd tot en met ofwel tonen ze gewoon niets.
  Hoe kan je een publiek sensibiliseren wat het ware gezicht van een aanslag is als je de kern er uit snijd?

  Like

 13. In ene bezoek moet zijn, ineens bezoek..😁
  Ja er staan soms nogal taalfouten op fenixx.
  Ook ik maak ze …en ook al die leraren en leerlingen.
  Niets menselijks..enz.
  Maar de inhoud gaat boven taalfouten.

  Vermoedelijk zullen alle leerlingen van die school politiek correcte antwoorden geven.
  Ik kom uit het onderwijs en heb dat jaren en jaren gezien.
  De echt slimme kinderen lieten nooit het achterste van hun tong zien maar gingen gestaag door met informatie verzamelen en hun eigen mening vormen.

  In mijn ogen positief is, is dat er dus ALTIJD slimme leerlingen zijn wiens nieuwsgierigheid nu is gewekt.
  Intelligente kinderen die allang het dociele onderwijssysteem door hebben en verder kijken dan hun neus lang is.
  Dat is winst!
  Welkom slimmeriken, informeer jezelf.

  Liked by 2 people

 14. Overigens, van wie is kerkhofs.net ?
  Door wie wordt dat gefinanciert/ en of gesubsidieert?

  Like

 15. Gesubsidieerd!!! 😁

  Liked by 1 persoon

 16. En gefinancierd.

  Like

 17. Feniks // november 6, 2017 om 22:23 //

  Leerde al vroeg mijn smoel te houden want je kreeg gelijk volgas van alles over je heen.
  Doe eens normaal, doe niet zo asociaal, lompe boer…, van dat soort dingen.
  En dat was 40 jaar geleden.

  Like

 18. Republikein // november 6, 2017 om 23:55 //

  Nou, als dat maar goed afloopt.

  Like

 19. Esperanza // november 7, 2017 om 02:26 //

  Komt me bekend voor, dat lesmateriaal. Kwam hier een hele tijd geleden ook al eens voorbij.;-)

  Like

 20. Natuurlijk houd ik me altijd beschikbaar voor studentes die nog wat extra willen leren. Mocht hier behoefte aan zijn kan je altijd een portretfotootje, met je maten en gewicht, naar de redactiemail sturen. Dan neemt Rommel contact met je op.

  Like

 21. Zo had ik er net nog eentje. Ik tweet iets, en ze gilt gelijk: neuk me !

  Like

 22. Dat was voor mij bedoeld.

  Liked by 1 persoon

 23. Esperanza // november 7, 2017 om 02:49 //

  Okay, jongens, omdat jullie ’t zijn.

  Liked by 1 persoon

 24. Voor Loesje dan

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s