Nieuw

15-jarige jongen krijgt dwangverpleging – alternatieve media “domineert” zijn leven

Foto: Colin.

Zweden – Een 15-jarige jongen in Skåne krijgt gedwongen geestelijke gezondheidszorg omdat hij geïnteresseerd is geraakt in alternatieve bronnen op het internet en is begonnen met zichzelf nationaalsocialist te noemen. De Raad van Toezicht is van mening dat de politieke belangstelling van de jongen zijn leven heeft overgenomen en zijn sociale bestaan bedreigt, schrijft Zweden Radio P4 Kristianstad.

De 15-jarige die zichzelf als nationaalsocialist heeft uitgeroepen wordt nu volgens de LVU wetgeving, wettelijke reglementen voor speciale zorg voor jongeren, gedwongen tot geestelijke gezondheidszorg.

Volgens P4 Kristianstad komt de beslissing nadat zijn interesse in “nazisme” is geëscaleerd. P4 schrijft onder andere dat de jongen geïsoleerd is en “kritiekloos” zogenaamde propaganda op het internet verwerft. Er wordt ook geschreven dat hij boos wordt wanneer mensen, zoals zijn ouders, andere opvattingen hebben.

De Raad van Toezicht is van mening dat de dwangverpleging gerechtvaardigd is om het gedrag van de jongen te veranderen, omdat er een risico bestaat voor negatieve gevolgen voor hem, zowel sociaal als juridisch.

“Dat een jong persoon, die nog steeds naar school gaat, op deze manier een bepaald denkbeeld heeft – politiek of anderszins – contact heeft met anderen en kan domineren,  moet volgens de Raad van Toezicht worden beschouwd als een sociaal afbrekend gedrag in de zin van LVU,” schrijft de administratieve rechtbank in zijn arrest.

Volgens de jurist en de hoogste aanklager, Sven-Erik Alhem, zijn niet de politieke opvattingen van de jongen de basis voor de beslissing, maar het sociale gedrag dat door de opvattingen is ontwikkeld.

– Dit zal zijn sociale gedrag, isolering en vooral buitensporige gedrag met fysiek geweld tegen anderen beïnvloeden,” zegt Alhem tegen P4.

Bron:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=101&artikel=6814653

http://www.friatider.se/15-rig-pojke-tv-ngsomh-ndertas-alternativmedia-dominerar-hans-liv

Doe mee met 937 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6034 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on 15-jarige jongen krijgt dwangverpleging – alternatieve media “domineert” zijn leven

 1. Goh, wat een patriarchaal fascistoïde gedrag van de zweedse overheid.

  Like

 2. “De Raad van Toezicht is van mening dat de dwangverpleging gerechtvaardigd is om het gedrag van de jongen te veranderen, omdat er een risico bestaat voor negatieve gevolgen voor hem, zowel sociaal als juridisch.”

  Met deze motivatie kunnen ze alle moslims een dwangverpleging opleggen.

  Liked by 1 persoon

 3. Zoveel plaats hebben ze niet om al die gehersenspoelde moslims in Zweden.te gaan
  verplegen en daarom pakken ze maar een Zweedse jongen.
  Veel gemakkelijker toch.

  Like

 4. Kunnen ze mij ook wel ophalen alhoewel mijn hersenen te oud en immuun zijn voor de gezonde dosis indoctrinatie die ze denken dat je nodig bent. Je mag niet eens buiten het straatje denken. Tekenen dat de oorlog er aan komt.

  Like

 5. Duchesne // november 6, 2017 om 18:59 //

  De hele uitleg is exact wat van toepassing is op extremisme…. Letterlijk alles, enkel dat woordje “nationaal socialist”, dat moet Antifa zijn…..en dan is het geen incident maar een epedemie van narcistisch geweldadig gedrag geinspireerd op …….niets…

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Fenixx nu officieel lesmateriaal voor op de middelbare school

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s