Nieuw

Toekomstige Oostenrijkse regering overeengekomen de financiële kraan dicht te draaien voor migranten

Pixabay.

De conservatieve Volkspartij van Oostenrijk (OVP) en de rechtse populistische Vrijheidspartij (FPO) zijn overeengekomen de sociale subsidies voor migranten sterk te verminderen, en een 5-jaar verblijfsregeling voor Europese nationaliteiten in te voeren voordat men in aanmerking komt voor sociale uitkeringen in Oostenrijk.

Oostenrijk heeft in 2015 een ​​groot aantal asielzoekers opgenomen wat overeenkomt met meer dan 1 procent van de bevolking. De grootste groepen van de nieuwkomers in het land zijn Syriërs, Afghanen en Nigerianen.

Het overeengekomen beleid – samen met een begrotingsdiscipline en belastingverlagingen – is de basis van het nieuwe rechtse coalitieverdrag om een nieuwe regering te vormen.

De OVP kreeg in oktober 31,5 procent van de stemmen en de FPO op de derde plaats met 26 procent, net achter de Sociaal Democratische Partij van Oostenrijk (SPO) met 26,9 procent.

De nieuwe regering van Oostenrijk zal zich richten op “het actief vormgeven van het Oostenrijkse EU-voorzitterschap van de Europese Raad met een toezegging om de Europese Unie verder te ontwikkelen volgens het subsidiariteitsbeginsel”, zei FPO-chef Heinz-Christian Strache op een persconferentie met Kurz in Wenen op vrijdag, schrijft Reuters.

“We doen er samen alles aan om te zorgen voor een duurzame financiering als basis voor ons werk”, voegde de heer Kurz eraan toe. Het doel is “niet meer uit te geven dan verdiend wordt”. Details zullen worden onderhandeld tussen de partijen, zei hij.

Tijdens de verkiezingscampagne beloofde Kurz de Europese “christelijke cultuur” te beschermen en de massale migratie te beheersen, en beide partijen willen belastingverlagingen voor mensen met lage inkomens en voor bedrijven.

Om de bedoelde besparingen te realiseren zijn ze van plan de sociale uitkeringen voor migranten te verlagen en overwegen ze om een ​​verblijfskwalificatie van vijf jaar in te voeren voor inwoners van andere EU-landen om in aanmerking te komen voor sociale uitkeringen in Oostenrijk.

Drie van de negen provincies in Oostenrijk hebben al in de sociale uitkeringen aan nieuwkomers gesneden met de verklaring dat het sociale systeem overbelast werd door de massale toestroom van migranten.

De nieuwe regering van Oostenrijk zal vanaf juli 2018 het wisselende EU-voorzitterschap van de EU voor zes maanden op zich nemen.

Bron:

https://uk.reuters.com/article/uk-austria-politics/austrias-prospective-ruling-parties-agree-on-budget-discipline-cutbacks-for-migrants-idUKKBN1D3291

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5830 Articles)
Altijd in oppositie.

7 Comments on Toekomstige Oostenrijkse regering overeengekomen de financiële kraan dicht te draaien voor migranten

 1. Like

 2. OT, vrachtwagen gedoe in NY maakt deze ad een beetje teveel van het “goede

  Liked by 1 persoon

 3. Zou hier ook moeten gebeuren maar ja die jesse en Pechtold dat gaat hier mooie niet
  met dank aan alle linkse doorgedraaide mongolen.

  Like

 4. ron, die is gek, de regering gaat jouw en alle nl burgers gewoon verder uitkleden. De TK zit bijkant geen hersencel die anders kan rekenen.

  Like

 5. Laat de fascisten kreperen.

  Like

 6. Gerrit Tienkamp // november 6, 2017 om 08:05 //

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE (on WP) herblogden reageerde:
  WIE VOLGD

  Like

 7. Goede actie, nu wachten op navolging, maar dan moet eerst het armetierigst kabinet ooit weg.
  Het is een wankel evenwicht, diverse schandalen drijven net onder de oppervlakte, misschien breakdown met kerst. Kunnen we in maart 3 x stemmen

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: