Nieuw

Voorleesuurtje met Pipi Langkous strafrechtelijk onderzocht als haatmisdaad

Astrid Lingen en Pipi Langkous - © United Archives GmbH / Alamy Stock Photo

Een sprookjesverhaal in de bibliotheek in Borås heeft tot een politieaangifte geleid voor haat tegen een bevolkingsgroep, omdat de uitdrukking “negerkoning” werd voorgelezen uit een Pippi Langkous geluidsboek. De kleuterschool die een groep kinderen naar de bibliotheek had gebracht zal nu zijn routines veranderen en heeft beloofd dat het nooit meer zal gebeuren.

De vreselijke haatmisdaad vond in september plaats toen kinderen van een kleuterschool een bibliotheek in Borås bezochten en luisterden naar een audioboek met verhalen van Pippi Langkous.

Van de CD-schijf klonken plotseling de woorden “negerkoning” en “hoe negers zich kleden”. Dit zorgde ervoor dat een passerende bezoeker in de stres schoot en het incident bij de politie aanmeldde.

In het politierapport staat onder andere dat de kindergroep uit personen bestond van verschillende etnische achtergronden, wat volgens de aanmelder het allemaal nog veel erger maakt.

Schooldirectrice Manager Marie Gerdin maakt zich zorgen over het incident en zegt dat het voorleesuurtje strookt met de waarden van de kleuterschool. De kleuterschool dacht dat de CD “kwaliteit verzekerd” was.

“Nu we hebben begrepen dat de bibliotheek geen zifting doet heeft dit ons ertoe aangezet om onze routines te herzien. Dan is het de taak van de kleuterschool om van tevoren te controleren wat er wordt geluisterd.”

Maar ook de bibliotheek neemt het zwaar op. Åsa Hedberg Karlsson, bibliotheekcheffin van Borås stadsbibliotheek, zegt dat men “alles” zal doen om dit niet nog een keer te laten gebeuren. Ze vindt echter niet dat alle oude klassiekers moeten verdwijnen. De bibliotheek gaat nieuwe versies kopen van de boeken van Astrid Lindgren zonder “racistische” inhoud. De oude boeken blijven in bezit maar zijn niet meer voor het publiek beschikbaar.

Het huidige audioboek is een CD van 2007 die nog niet was “uitgesorteerd”.

Bron;

http://www.friatider.se/sagostund-med-pippi-l-ngstrump-utreds-f-r-hets-mot-folkgrupp

https://www.expressen.se/gt/pippi-sagan-polisanmaldes-efter-forskolans-sagostund/

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5827 Articles)
Altijd in oppositie.

10 Comments on Voorleesuurtje met Pipi Langkous strafrechtelijk onderzocht als haatmisdaad

 1. Je zou ervan gaan vloeken,wat een idioten.

  Like

 2. Ik vraag me dan altijd af waar ze het woord “neger” in willen veranderen. In ‘zwarten’? Zoals tegenwoordig bij de politiek correcte kerk gangbaar is. De Zwartenkoning?
  Als neger zou ik daar niet gelukkig mee zijn. En wat is er trouwens mis met het woord neger? Waarom heeft dat zo’n beladen grond?

  Like

 3. Henk der Niederlànder // november 4, 2017 om 17:44 //

  Het hoeft niet beladen te zijn rommel maar de tegenwoordige politiek correcte rotgekken vinden altijd wel iets om over te zeiken.
  Ik vergelijk ze dikwijls met Silvana Simons.
  Als er niks is om te zeiken vinden ze wel iets.
  Het zou me niet echt verwonderen als een dezer dagen een of andere gek het discriminerend vind dat autobanden zwart zijn.

  Like

 4. Duchesne // november 4, 2017 om 17:48 //

  Whaaaa, de tranen lopen m’n gulp uit….

  …zeg Rommel, hebben die lui geen email adres? Ik wil een mailtje sturen….

  Like

 5. Henk der Niederlànder // november 4, 2017 om 17:54 //

  In veel gevallen zou je toch hopen dat gek zijn pijn zou moeten doen Duchesne.
  Dan zouden we niet elke dag dit soort nonsens hoeven lezen en zou het langzaam goed kunnen komen met deze wereld.

  Like

 6. Als ze nog ff doordrammen stap ik standaard over op nikkers.

  Like

 7. ” passerende bezoeker in de stres schoot”
  Lees “smerige gutmensch fascist”

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // november 5, 2017 om 16:27 //

  Vanavond in Tegenlicht. Zelf omschrijven ze hun programma oa. met;
  Tegenlicht: City for sale
  De focus ligt hierbij op Nederland. Steden als Groningen en Eindhoven barsten uit hun voegen, maar in onze hoofdstad is de druk het grootst. De komende vijftien jaar moet Amsterdam doorgroeien naar het magische getal van een miljoen inwoners. Gaat het daarmee Londen of Parijs achterna, waar middenklassegezinnen verdwijnen? Is de stad over tien jaar nog wel aantrekkelijk en leefbaar? Of wordt Amsterdam een soort decor waar vooral vastgoedontwikkelaars aan verdienen?
  Eén miljoen u leest het goed, Den Haag, Rotterdam en Utrecht een ietsje minder maar dat maakt dan niet meer uit want alles loopt streeploos in elkaar over. Randstad of zullen we het maar Betoncity noemen ?

  Like

 9. Negers dragen hun broeken op hun knieën, daar mag toch best wat over worden gezegd?

  Like

 10. Negers vermoorden Tutsi’s, Zoeloes, Biafranen en Blanken, dat is toch gewoonweg racisme!.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Zweden verbiedt zijn bekendste boek, Pippi Langkous, omdat het RACISTISCH is

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: