Nieuw

Nederland als één grote stad

Het was een vooruitzicht van Pim Fortuyn, hij zag tot mijn afgrijzen Nederland als één grote stad zonder natuurgebieden maar met grote stadsparken. Hij dacht dat dit in de toekomst onvermijdelijk zou zijn en dat hoe eerder we aan dat idee zouden wennen hoe beter de uitwerking ervan zou zijn.

Waar ik zeg ‘tot mijn afgrijzen’ mag u dat letterlijk opvatten. Tijl was een zeer groot fan van Pim Fortuyn maar dat wil niet zeggen dat hij het in alles met hem eens was. Zijn beeld van Nederland grensde voor mij eerder aan een nachtmerrie.

Zeker, er zijn op de wereld waanzinnig grote steden of zo u wilt verstedelijkte gebieden. Londen is zo’n plek en het Ruhrgebied zou je zo kunnen zien, angstaanjagender wordt het als je wat verder gaat kijken naar Egypte en India. Egypte maakt het ’t bontst, daar woont nagenoeg de gehele bevolking van 90 miljoen mensen op 5,5% van het beschikbare land ! Caïro heeft officieus 20 miljoen inwoners doch het werkelijke aantal ligt veel hoger dankzij de vele illegalen.

Ander voorbeeld is Mumbai, of de naam die beter bekend is Bombay, waar bij een telling uit 2001 bleek dat er officieel een kleine 12 miljoen mensen woonden, ook hier geld dat het werkelijke aantal veel hoger ligt.

 

 

 

 

 

Fortuyn haalde zijn imaginaire beeld niet uit het niets, er zijn voorbeelden van te vinden op aarde, de vraag is of dit het Utopia is waar je bewust naartoe moet werken of dat je het juist uit alle macht moet zien te voorkomen.

Het wrange is dat grote bedrijven en multinationals er groot voorstander van zijn terwijl ik denk dat het voor de gemiddelde Nederlander een schrikbeeld is. Dat die bedrijven dat zo zien is niet zo gek, die zien mensen niet als individuen maar als arbeidseenheden en hoe meer eenheden bij elkaar hoe goedkoper het inhuren daarvan. Grappige bijkomstigheid is dat hoger personeel vaak de illusie heeft dat zij niet vallen onder de noemer ‘arbeidseenheid’, een misvatting van jewelste natuurlijk want ook zij zijn eenvoudig vervangbaar. Minder eenvoudig misschien dan de toiletjuffrouw maar toch. En mochten arbeidseenheden te duur worden…

Voortschrijdend inzicht zou dat het zijn ? De grote Willem Drees was in 1950 van mening dat Nederland met 10 miljoen inwoners aan zijn taks zat, meer dan dat en het zou onleefbaar worden. Inmiddels zitten we zoals u weet officieel aan de 17 miljoen maar dat zou in werkelijkheid weleens hoger kunnen liggen.

Wat niet veel mensen weten is dat de Centrum Partij eveneens vanuit milieuoogpunt van mening was dat Nederland aan zijn maximum zat, het was zelfs een van de hoofdredenen van prof. mr. dr. Henri Brookman voor de oprichting destijds. Nee dat hebben slechts weinigen meegekregen omdat ze mede door dat idee vonden dat Nederland geen immigratieland was en de hier reeds verblijvende allochtonen liefst terug moesten. En dus werden ze in het hoekje van nazi’s gezet (alsof ze die mensen industrieel wilden vermoorden !!)

Maar goed, dat was in de tachtiger jaren toen we nog met 15 miljoen mensen op een kluitje zaten, inmiddels is dat alweer gestegen naar de 17 miljoen. Als het echter aan de plannenmakers ligt groeien we de komende 23 jaar naar 30 miljoen ! Laat dat maar eens bezinken, 30 miljoen ! Iets minder dan een verdubbeling ! In 23 jaar !

new-york-690868_640

Terwijl de autochtone bevolking krimpt toch verdubbelen in pak hem beet 25 jaar. Je hoeft geen wiskundige te zijn om te zien dat het autochtone deel dan in verhouding geminimaliseerd wordt.

Zeker, de wereld is constant aan het veranderen maar terwijl Tijl nog zo verknochtstreet-1721451_1280 was aan nostalgische beelden van toen Nederland nog niet zo overvol was is het misschien verstandiger te kijken wat dat onherroepelijk gaat betekenen. Tienbaans snelwegen die door het hele land lopen met direct daaraan grenzende industriewijken, en daarachter woonwijken zover je kunt zien, kanalen en kleine rivieren die gaan dienen als metrotunnels.

 

Agrarische bedrijven daar is dan geen plek meer voor, de bio-industrie van nu is kinderspel bij wat er dan noodzakelijk is. Varkens en koeien in fabrieken met meerdere etages boven elkaar gestapeld. Bovenaan de fokdieren, daaronder de opgroeiende dieren, daar weer onder de volwassen dieren, er tussenin de medische afdeling en op de begane grond of in de kelder de slachterij. Eet smakelijk !

Onzin denkt u ? De tekeningen liggen al jaren klaar ! Tuinbouw ? Men is al bezig het Westland in te krimpen, we moeten wel tuinbouw hebben maar het ligt op de verkeerde plek, nou ja volgens de plannenmakers dan hè. Natuurlijk, we kunnen die plannenmakers als half idiote dagdromers wegzetten, maar hun plannen worden wel degelijk uitgevoerd. Niet allemaal tegelijk, stapje voor stapje. Daarbij probeert men het natuurlijk zoveel mogelijk in kleinere stukje op te delen want het grote plaatje zou weleens weerstand op kunnen roepen. En het gaat sneller dan u denkt, bij de bloemenveiling in Naaldwijk drijft al een voorbeeld van een tuinbouwbedrijf op het water, nu nog klein met enkele tientallen meters maar het idee is om dat uit te breiden naar hectaren. Dan hoef je bijvoorbeeld het IJsselmeer niet droog te leggen, je laat het water er gewoon onderdoor stromen…  !

Nou zijn er onder u waarschijnlijk mensen die denken dat Tijl alles uit zijn duim zit te zuigen en dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen. Think again !

Lees dit maar eens; https://www.tristatecity.nl/

Zeker, de mensheid is een nijver volkje net als de mieren, maar dat we ooit ook als mieren op een mierenhoop zouden moeten gaan leven dat had nog niet iedereen door.

ants-3961_640.jpg

Tijl keek altijd een beetje meewarig naar science fiction films, moest glimlachen als Chriet Titulaer weer eens met “belachelijke” vindingen kwam, nee dat ging niet gebeuren. Tjongejonge wat zat hij ernaast !

Tijl Uylenspiegel

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

7 Comments on Nederland als één grote stad

 1. Gerrit Tienkamp // november 4, 2017 om 14:29 //

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE (on WP) herblogd.

  Like

 2. De link doet het niet…

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // november 4, 2017 om 16:45 //

  Ja dat zag ik net ook, probeer deze maar en klik dan maar door op ‘visie’, misschien dat het dan beter gaat.
  https://www.tristatecity.nl/

  Like

 4. Like

 5. Een oorlog met veel honger zal een hoop recht zetten, al die beton kun je niet vreten.

  Like

 6. Link doet het nu 😉

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: