Nieuw

Wenen betaalt miljoenen: asielhotel totaal verwoest

Bedden en complete keukenunits zijn gestolen, de muren besmeurd: In slechts 17 maanden zorgden asielzoekers in hun onderkomen in het “Hotel Bianca” in Wenen voor 32.000 euro materiële schade. Het Weense Sociaal Fonds financierde de huisvesting van 90 personen met twee miljoen euro en wil nu het belastinggeld van de exploitant terugvorderen. Interessant detail: In de ruïne is een deel van de boekhouding gevonden.

“Ons controlesysteem heeft gewerkt: Wij hebben reeds in juni het contract met de particuliere organisatie beëindigd”, zegt Peter Hacker, hoofd van het Weense Sociaal Fonds (FSW), die voor de verzorging van 75 tot 90 asielzoekers sinds april 2016 twee miljoen euro belastinggeld naar de Weense ondernemer gesluisd heeft. Het asielhotel heeft dus 117.647 per maand gekost, oftewel 3921 euro per dag.

“Alle uitgaven voor de vluchtelingen moeten bewezen worden”

De FSW eist nu een gedetailleerde kosten-boekhouding van het management van het hotel. Peter Hacker: “Alle kosten voor de vluchtelingen moeten met factuurdocumenten bewezen worden. Als dat niet lukt, zijn terugbetalingen verschuldigd.”

“Michael Jackson” was tijdens Duitse taalles “moe”

In het verwoeste “Hotel Bianca” in de Karmarschgasse in Wenen heeft de particuliere verhuurder ook een groot deel van zijn boekhouding achtergelaten. Daarbij zijn ook documenten gevonden over de evaluatie van de asielzoekers in hun cursussen Duits – met alle namen: “Hamid W. onoplettend, ongemotiveerd” of “Jafar R. constant telefoontjes, slaperigheid” en “Bahman A. onserieus” of “Michael Jackson (!) vermoeidheid, onoplettendheid, afwezigheid “, enz. De lijsten prijzen ook: “Jamshid H. vordert goed” en “Ali Madad A. is ijverig”.

Hacker is ook van mening dat het onacceptabel is dat overal documenten van de asielzoekers rondslingeren. “Dat is niet goed, ik heb zoiets nog nooit eerder meegemaakt.

Tips voor als iemand amok maakt

Het “Krone”-team wat een kijkje nam in “Hotel Bianca” vond nog een ander document: een “Checklijst voor speciale gebeurtenissen in het asielhotel”, op twee bladen.

Voor hun eigen bescherming moet het personeel correct reageren bij de volgende “speciale” incidenten: bedreigingen, lichamelijke letsels, bommeldingen, conflicten met een bedreigend karakter, seksueel geweld en drugsvondsten.

Bovendien het advies om in geval van mogelijke amok aanvallen in het asielhotel: “Elke veilige vluchtweg benutten!! Geen reddingspogingen ondernemen en jezelf opsluiten!”

Bron:

http://www.krone.at/595091

Doe mee met 928 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5834 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on Wenen betaalt miljoenen: asielhotel totaal verwoest

 1. Republikein // november 3, 2017 om 09:55 //

  Hotel California.

  Like

 2. “Hotel California.”, daar zit zo langzamerhand heel West-Europa in.

  Like

 3. Henk der Niederlànder // november 3, 2017 om 20:45 //

  Doet me denken aan de Italiaanse hoteleigenaar die ook verplicht werd om asielzoekers op te nemen en weigerde om mee te werken.
  De man werd uit zijn eigen hotel gegooit door de politie.
  De beste man kan zich waarschijlijk op gaan maken voor een jarenlange renovatie.

  Like

 4. Republikein // november 3, 2017 om 21:18 //

  Ze gaan er nooit meer uit, tenzij…

  Like

 5. overal waar islam komt volgen chaos en geweld…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: