Nieuw

Met de rug naar de samenleving

Dat schreef ik zojuist in een reactie, en terwijl ik het schreef dacht ik; ja dat is misschien wel hoe je naar die beroepspolitici moet kijken. Als er iets gebeurt in een probleemwijk, krachtwijk, prachtwijk of een van die vele andere benamingen die ze voor die wijken verzinnen dan gaan ze praten met de veroorzakers of de ouders van de veroorzakers.

En prompt komen dan de eeuwige excuses, er is geen buurthuis, er is geen jeugdhonk, eradolescent-1327188_640 is niks te doen voor de jongeren en dan gaan ze maar rotzooi trappen. We hebben het al zo vaak gehoord, wat je nooit hoort is dat zo’n politicus dan zegt; maar waar is uw verantwoordelijkheid dan, moet u er niet voor zorgen dat uw zoon/dochter ’s middags zijn/haar huiswerk maakt in plaats van buiten rond te hangen. en als u signalen hoort dat uw kroost zich misdraagt waarom treed u dan niet op. En dan niet door het in uw bevolkingsgroep zo geliefde pak slaag te geven maar door met die druiloor in gesprek te gaan, vraag hem/haar eens wat hij eigenlijk met zijn levensstijl denkt te bereiken in de maatschappij. Hoe kan het dat hele kleine kinderen, peutertjes nog ’s avonds na elf uur nog op straat lopen terwijl ze om zeven uur op bed hadden moeten liggen.

Dat hoor je echter nooit want dan ben je “te belerend” of hautain en dat schijnt niet temale-213729_640 mogen als politicus. Maar hoe belerend is het als je mensen wijst op hun verantwoordelijkheid ? Dat is niet belerend maar corrigerend, en god allemachtig wat moeten die mensen gecorrigeerd worden. Hun verantwoordelijkheid stopt niet bij de voordeur. Dat denken ze echter wel er is alleen nooit iemand die ze daarop wijst.

Buiten dat die politici de daders niet op hun verantwoordelijkheid wijzen luisteren zij ook niet naar de autochtone bevolking die massaal uit die wijken wegtrekken zodra ze daar de mogelijkheid toe zien. Vraag eens naar hun redenen om te vertrekken, vraag eens naar voorbeelden van incidenten die zij dagelijks meemaken. Dat zij geen nieuwe auto durven te kopen omdat ze weten dat er of wordt ingebroken omdat men er spullen uit wil stelen of omdat er een of andere minkukel dermate jaloers is dat vandalisme een uitlaatklep is. Dat ze omringd worden door buren die de taal niet spreken en daar ook geen zin in hebben. Zij kunnen zich toch prima redden zonder Nederlands ?

Nou maak daar dan maar eens een eind aan, geen gemeentelijk schrijven in vele talen, gewoon in het Nederlands. Begaan ze daarna overtredingen die in dat schrijven werden gemeld heb dan maar eens geen clementie. Het is niet ónze schuld dat zij het Nederlands niet beheersen, het is niet ónze schuld dat zij analfabeet zijn. Ga in godsnaam niet zeggen dat daar geen mogelijkheden toe zijn want ze gooien je er nog net niet mee dood. Alleen er is geen animo.

En dat is slechts een van de vele fouten die we gemaakt hebben toen die mensen hier naartoe kwamen, we hebben namelijk geen eisen gesteld daar waar we dat wel hadden moeten doen.

Is het dan alleen de schuld van politici ? Nee dat denk ik niet, de hele softe sector die zich massaal en tegen bovenmodale vergoedingen op de allochtonenindustrie hebben geworpen zijn minstens zo schuldig. Zij hebben nagelaten mensen op hun plichten te wijzen. Als zij een gebrek aan animo constateren dan moeten ze zich er sterk voor maken dat het verplicht wordt, de tijd van pamperen ligt inmiddels wel achter ons, dagelijks kun je zien waar dat toe geleid heeft.

Wij hebben geen multiculturele samenleving maar een multi-etnische samenleving, dat wil zeggen dat mensen zich alleen binnen de eigen groep bewegen. Tot op zekere hoogte misschien begrijpelijk maar door het onbenoemd te laten los je het zeker niet op.

Vraag eens aan zo’n politicus waarom hij denkt dat allochtonenwijken volhangen met schotels, grote kans dat hij het antwoord schuldig moet blijven, ze hebben geen idee. Ze weten niet dat die mensen beter op de hoogte zijn van het nieuws uit hun vaderland dan van wat er om de hoek van de straat gebeurt. Waarom ? Omdat ze alleen maar kijken naar zenders uit hun geboorteland.

Waarom veroordelen politici wel autochtone bewoners die hun kind naar een zo blank mogelijke school sturen maar kijken ze niet waarom dat is. Een leraar voor de klas moet het leertempo aanpassen aan het gemiddelde van wat een klas aankan. Als daar meerdere leerlingen tussen zitten die het Arabisch beter beheersen dan het Nederlands komt dat het tempo niet ten goede om het maar eens voorzichtig te zeggen.

Die politici die lezen toch ook weleens reacties onder artikelen in kranten of tijdschriften ? die zien toch ook dat allochtone jongeren die hier geboren en getogen zijn allerbelabberdst Nederlands schrijven ? “Die meisje staat in de water” is tenenkrommend en al helemaal voor iemand die het basisonderwijs al lang en breed heeft verlaten. En ja, daar mogen onze leraren ook op aangesproken worden, zij mogen dan aanspraak maken op een hoger salaris maar wij mogen ook van hun eisen dat jongeren die op zo’n manier schrijven niet door examens komen, dat is onbestaanbaar. Je mag ervan uitgaan dat er op de middelbare school iets van handelsrekenen of boekhouden in het pakket zit, hoe kun je jongeren dat leren terwijl ze de meest eenvoudige sommetjes niet uit het hoofd kunnen berekenen ?

Dagelijks kun je meemaken hoe kassières bij de supermarkt in paniek raken als hun kassa ze niet vertelt hoeveel wisselgeld ze terug moeten geven Onzin ? Probeer het maar eens. Stel dat je € 28,45 moet betalen en vraag dan maar eens of je er misschien 50 cent bij moet passen om het makkelijker te maken. In veruit de meeste gevallen krijg een waterige blik terug. Huh ? Hoezo ? Nou ben ik de eerste die toe zal geven dat ik ook niet begrijp hoe een manager het toe kan staan dat iemand die de betaling voor zijn handelswaar ontvangt niet kan rekenen. Tijl is geen manager maar ik kan met de hand op mijn hart zeggen dat mij dit niet zou gebeuren. Als je niet kunt rekenen dan maakt het niet uit of je met een Havodiploma kunt zwaaien, dan ben je niet geschikt als kassamedewerkster.

Zo dat moest me even van het hart !

italian-men-656402_640

Tijl Uylenspiegel

 

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

10 Comments on Met de rug naar de samenleving

 1. Tijl Uylenspiegel // november 3, 2017 om 02:41 //

  Zo en terwijl ik nou toch mijn hart zit te luchten zou ik er nog aan toe willen voegen dat ik van mening ben dat alle mobieltjes of hoe die ondingen ook allemaal mogen heten verboden zouden moeten zijn in de Tweede Kamer, dat je incidenteel iets tegen je buurman/vrouw zegt is tot daar aan toe maar verder moet het ook niet gaan !! Inleveren bij de ingang en ophalen als je weggaat, vraag maar aan die door jullie zo geliefde moslims hoe dat moet, zij zijn het gewend, ze leveren bij elk moskeet bezoek hun schoenen in… !

  Liked by 2 people

 2. Tijl. Politici weten het prima.

  Daarom zitten ze waar ze zitten. Om af te dekken wat er gebeurt. Om een democratisch sausje te gieten over deze geplande etnocide van Den Europeaan. De Amerikanen zijn etnisch demografisch al verder heen trouwens. Komt omdat die lange tijd dachten dat negers wel te domesticeren waren.

  Ben jij trouwens zo’n bejaarde die met muntjes staat te rotzooien in de supermarkt?
  http://www.retecool.com/mensen-die-je-niet-in-de-rij-voor-je-wilt-hebben-in-winkels/

  Liked by 1 persoon

 3. Tijl Uylenspiegel // november 3, 2017 om 02:58 //

  Nee ik ben verslaafd aan mijn betaalkaart. En nee ik hoef niet na te denken over de pincode, sterker nog als ik erover na ga denken gaat het mis, gewoon vlot intoetsen op de automatische piloot werkt het beste.

  Like

 4. Dat brengt weer herrineringen boven van een jaar of vijf terug.
  Was bij walmart aan het afrekenen voor 13 vet patronen, een doos van 10 plus 3 losse tubes.
  De cashiere telde alle patronen maar kwam niet verder dan 11. In alle eelijkheid zei ik dat ze zich vergiste en dat er 13 stuks waren en het simpel een doos van 10 +3 was dus 13 in totaal.
  Zij weer tellen en komt weer niet verder dan 11. Zeker weten dat het er 13 zijn zei ik nog als laatste poging . Nee zei ze ik tel er 11 dus je betaald voor 11, klaar uit. Hierbij heb ik het opgegeven toen “can’t fix stupid” gedachten de overhand kregen. Zat nog te aarzelen om de manager op te zoeken maar uiteidelijk voor “laat maar” gekozen.

  Liked by 2 people

 5. Ik gebruik mijn betaalkaart in de super hooguit om er mee te pinnen om dan vervolgens met papiergeld de cassière te betalen, om dan veel muntjes terug te krijgen, supers haten dat, die ik vervolgens bewaar en hier in de buurt uitdeel aan kleine middenstanders die ik aardig vind.

  Gooi ik eens in de zoveel tijd een zak met muntjes op hun toonbank en zeg: “tel zelf maar, ik kom het van de week wel halen als je het gewisseld hebt voor briefjes, ik vertrouw je (nadat ze me tig keer gevraagd hadden of ik zelf wist hoeveel het was)”.

  Kost mij nul moeite, supers haten het, MKB is blij met me, want die moeten die kutbank betalen voor kleingeld. En is vaak ook nog aanleiding voor praatje in de buurt, mes snijdt aan meerdere kanten 😉

  Like

 6. Mijn ouders waren middenstanders en daar ik alleen thuis was,ging ik als kleuter al naar de winkel en kon als 5 jarige al rekenen,van mijn vader geleerd en verkocht ventielslang en reparatiedoosjes en buitenbanden 26x 1 3/8,geweldig vond ik dat en in rekenen altijd goed geweest op school,maar tegenwoordig leren ze dat niet meer,rechters en advocaten kunnen dat ook niet,juist vakken als statistiek,boekhouden, belastingrecht regent het enen,met af en toe een zesje.De manager van AH hier ,geeft het ook toe,dat ze niet rekenen,daar hebben ze hun kassa’s voor. Maar ik blijf toch een middenstander en koop veel meer bij de middenstand dan bij zulke bedrijven,is niet voorbewerkt en verser,bovendien kunnen zij wel rekenen.

  Like

 7. Zet maar 6 blikken bier op de band, soms moeten ze die wel 2-3x tellen om bij 6 uit te komen.
  Iets wat ieder mens al ziet in 1 oog opslag.
  Of je krijgt net zoveel geld terug als waarmee je betaald heb, maar dan in andere muntjes.
  In het begin zei ik er nog wel wat van, maar die ondankbare blik die je dan terug krijgt zonder 1 bedankje.
  Zoek het dan zelf maar uit met je chef hoe je aan een kassa tekort gekomen bent, ik zeg niks meer.
  Jij werkt hier niet lang meer, denk ik dan.

  Liked by 1 persoon

 8. Tijl Uylenspiegel // november 3, 2017 om 11:29 //

  Het is slechts een klein deel van mijn betoog maar het kassa gebeuren raakt kennelijk velen. Mijn meest mesjogge situatie dateert alweer van een tijd geleden, ik moest mijn halletje en de gang schilderen met structuurverf, uitgaande van het aantal vierkante meters zoals vermeld op de verpakking had ik ruim voldoende aan twee emmers.
  Helaas die inschatting zat er gigantisch naast en dus zat er niks anders op dan weer terug te gaan en nog twee emmers te kopen. Groot was dan ook mijn frustratie toen bleek dat zelfs dat niet genoeg was. Ik had flink de p in en sjeesde weer terug naar de bouwmarkt. Ik stoof als een wervelwind naar binnen, greep zonder af te remmen weer een nieuw emmertje en liep meteen door naar de kassa. Zo’n emmertje kostte 21,= gulden (ja zolang is dat geleden !) Bij de kassa haalde ik een briefje van vijftig tevoorschijn waarop de juffrouw monter zei “dat is dan 32,= gulden” waarop ik zei “dat lijkt me sterk, sterker nog als je even omkijkt dan zie je ze daar achteraan staan met het bordje ervoor”.
  “Oh” zei het wicht “dan moet u even naar de klantenservice om deze te retourneren.”
  Waarop ik weer terug zei “Ik moet helemaal nergens naartoe, ik wil gewoon de correcte prijs betalen en als jij daar niet toe in staat bent dan pak ik wel een ander emmertje en ga naar een andere kassa”.
  De druiloor had kennelijk zelf ook wel door dat het geen pas gaf dat ze mij haar werk wilde laten doen. Geen nood, de eerste verkoopster werd erbij geroepen. “Aha” zei deze, “dan moet je eerst het verkeerde bedrag afrekenen en dan de goede”. Ik was benieuwd en overhandigde alsnog mijn vijftig gulden en kreeg vervolgens 18 gulden terug, vervolgens gingen ze met zijn tweeën het nodige in zitten toetsen op de kassa om mij vervolgens nog eens 29 gulden terug te geven. Ik was helemaal uit het veld geslagen en heb ze aangekeken alsof ik water zag branden. Ze waren echter met z’n tweeën zo overtuigd en zo trots dat ze het goed hadden gedaan dat ik maar besloot dat ze dit maar als leergeld moesten zien en ben lekker naar huis gegaan met een emmertje verf van 3 in plaats van 21 gulden !! Maakt mij dit een slecht mens ? Nou misschien in de ogen van sommigen maar als je het arrogante gedrag van de dames had meegemaakt dan zou er vast wel begrip voor moeten zijn.
  Daar sta je dan met je emmertje terwijl je haast hebt en mag je soebatten of ze alsjeblieft de juiste prijs willen berekenen met een almaar groeiende rij zuchtende mensen achter je die na verloop van tijd maar zichtbaar geïrriteerd naar een andere kassa liepen en mij daarbij aankeken alsof ik de veroorzaker van het gehannes was.

  Like

 9. Toch lijken ze HIER slimmer,hoewel je ze beter niet vraagt om een greep te doen uit de tafel van 10 , bv 6x 7= 42.Ik zelf nu 81 kan dat nog vliegensvlug…….maar heb daar handigheid in gekregen op school bij de fraters als strafwerk en morgen inleveren.Ha.

  Like

 10. Dat HIER is brasil.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: