Nieuw

Europese Neanderthaler stierf uit door aanhoudende Afrikaanse migratie

De Neanderthaler verdween niet omdat hij slechter kon jagen, dommer was of minder goed samenwerkte dan moderne mensen – maar gewoon omdat hij in de minderheid was. Tot die opmerkelijke conclusie komen twee Stanford-biologen die het verval van de Neanderthaler nabootsten op de computer.

‘Naar we aannemen was de Neanderthalpopulatie destijds ontzettend verspreid’, licht Kolodny desgevraagd toe. ‘Dat maakt dat ze gedoemd waren om uit te sterven, onder de aanname dat er een voortdurende migratie was van moderne mensen uit Afrika.’ Denk daarbij trouwens niet aan zoiets als een colonne moderne mensen, benadrukt hij: ‘We gaan ervan uit dat kleine groepjes jager-verzamelaars uiterst langzaam zijn binnengedruppeld, met misschien wel eeuwen ertussenin. Sommige stierven uit en een enkel keertje wist een groep zich te vestigen.’ De moderne mens kwam niet als een vloedgolf maar als een eindeloos aanhoudende motregen, net zo lang tot de laatste Neanderthaler kopje-onder ging.

Volkskrant >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

6 Comments on Europese Neanderthaler stierf uit door aanhoudende Afrikaanse migratie

 1. Helemaal niks van waar, want ik ben er nog steeds.

  Liked by 2 people

 2. lol Bert.

  Binnen 50 jaar zijn wij blanken in de minderheid en zijn de moslims en negerts in de meerderheid.

  Einde Westerse beschaving.

  mits……………………………….dat kunnen jullie zelf wel bedenken.

  Liked by 1 persoon

 3. Als je Europa met Afrika mengt, krijg je Afrika. Er zijn simpelweg veel meer Afrikanen.

  Liked by 1 persoon

 4. Als je blank met bruin mengt krijg je lichtbruin.

  Like

 5. bp633livenl // november 2, 2017 om 23:17 //

  Over 50 jaar bestaat Europa wellicht niet meer, zeker niet meer zoals we het nu nog kennen.
  Of er komt een vreselijke burgeroorlog die alles verwoest of we zijn een kalifaat.
  Meer smaken zijn er niet

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s