Nieuw

Leden Leefbaar mogelijk naar PVV om slappe AZC politiek van plucheplakker Eerdmans

Twee voormalige bestuurders van Leefbaar Rotterdam in het Rotterdamse stadsdeel IJsselmonde stappen uit de partij en gaan op eigen titel door tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Dat meldt De Telegraaf.

Swaneveld en Gonsalvez gaan volgens geruchten in maart mogelijk meedoen aan de verkiezingen voor de PVV. Leefbaar Rotterdam zit op dit moment in de Rotterdamse coalitie met D66 en het CDA.

WNL >>

Aanleiding is het AZC in IJsselmonde/Beverwaard waar vorig jaar februari veel om te doen was. Swaneveld en Gonsalvez van de gebiedscommissie IJsselmonde stelden zich op achter de bewoners die geen AZC wilden, terwijl Eerdmans bij Aboutaleb op schoot zit (en Thierry Baudet zo meteen ook).

Daarover gesproken, voormalig voorzitter Swaneveld werd gezien als bron van ellende in het AZC debat omdat hij “niet kon wennen aan zijn rol als voorzitter van een tandeloze gebiedscommissie.” Wat is jouw reactie op deze stelling?

Dat is absoluut onjuist. Het is de rol van de gebiedscommissie je bewoners te steunen. De Coolsingel zou dit ook moeten vinden, ongeacht het onderwerp. Dat Swaneveld de bewoners steunde, was een doorn in het oog van de gevestigde orde. Dit is een schande en een van de redenen dat het contact tussen ons en het stadhuis op losse schroeven staat. Het AZC is de bewoners van de Beverwaard door de strot geduwd. De ernstige rellen ontstonden omdat men zich buitengesloten voelde.”

“Dat ik en Swaneveld onder druk van Eerdmans en met instemming van onze eigen partij respectievelijk het vicevoorzitterschap en voorzitterschap hebben moeten afstaan, zie ik als broedermoord”

Swaneveld heeft zelfreflectie getoond door te stellen dat hij die tweet ‘Bewoners, kom in verzet!’ van Leefbaar niet had moeten retweeten én dat hij zich heeft laten leiden door emotie. Hoe kijk jij terug op jouw eigen rol? Ook met zelfreflectie of zou je het precies hetzelfde aanpakken?

“Ik zal wel weer kritiek krijgen, maar dat boeit me niet. Ik ben er supertrots op dat ik mijn nek voor de bewoners heb uitgestoken. Tijdens demonstraties liep ik met hen voorop. Ik had schijt aan de wereld toen men dreigde mij uit mijn functie te ontheffen.”

“Het is de taak van ieder gebiedscommissielid om één te zijn met de bewoners. Wij hebben immers beloofd de oren en ogen van de wijk te zijn. Maar toen het met betrekking tot het AZC voor mijn collega’s te heet onder de voeten werd, staken ze hun hoofd in het zand. De helden!” Vers Beton >>

Het was gezellig vorig jaar bij de inspraak:

En de reactie van de Marokkaanse bezetter:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s