Nieuw

DENK vindt dat Nederland Suriname moet betalen voor het slavernijverleden

De Tweede Kamerfractie van DENK vindt dat Nederland Suriname moet compenseren voor het slavernijverleden. Dat zou kunnen door te betalen voor het herstel van cultureel erfgoed in het land, zegt bestuurslid Gladys Albitrouw. De partij vindt het onvoldoende dat Nederland spijt heeft betuigd over het slavernijverleden.

DENK is voor een vijfdaags bezoek in Suriname. Behalve bezoeken aan projecten die door Nederland gefinancierd zijn via het Twinning-project, heeft de fractie ook afspraken met het Surinaamse parlement en de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken. Volgens fractievoorzitter Tunahan Kuzu is het belangrijk zelf naar een land te gaan waar in de Tweede Kamer zoveel over gesproken wordt. „De band tussen Nederland en Suriname is heel bijzonder, maar ook pijnlijk en wordt veel besproken. We willen daarom met eigen ogen zien hoe het hier is.”

Lees verder:

https://www.telegraaf.nl/nieuws/814687/denk-in-suriname-nederland-moet-betalen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6950 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on DENK vindt dat Nederland Suriname moet betalen voor het slavernijverleden

 1. Republikein // oktober 16, 2017 om 12:01 //

  Mensen met brandnetels in de bovenkamer zoveel mogelijk negeren om ze te negeren..

  Like

 2. Republikein // oktober 16, 2017 om 12:02 //

  Let op de nadruk.

  Like

 3. Laat die Turken zelf maar dokken.
  Turkije was een van de laatste die slavernij afschafte, tot in de 20e eeuw duurde het daar voor voort. In 1908 werden er nog steeds vrouwelijke slaven verkocht in het Ottomaanse Rijk.
  De mafkezen, ze doen alles om je te regeren. Ik mag hopen dat ze door een gorilla worden opgevroten.

  Like

 4. Als Turkije en andere Islamitische staten dan ook HUN slavernij verleden willen vergoeden aan de Westerse landen (alle GEROOFDE BLANKE slaven , mannelijk als vrouwelijk ) ….hebben ze een punt. Verder zouden dan de islamitische staten in het M.O. in1 klap weer STRAATARM zijn om AL dat “leed” te COMPENSEREN in financiele tegoeden.

  Like

 5. Horatius // oktober 16, 2017 om 13:03 //

  Nederland heeft Suriname al in de jaren 70 tijdens dat de Onafhankelijkheid werd uitgeroepen ruimschoots gecompenseerd door ongeveer de helft van de toenmalige bevolking de gelegenheid te geven hier hun domicilie te kiezen.

  En dan praten we over pakweg 300.000 Surinamers die daar in een kort tijdsbestek gebruik van hebben gemaakt.
  Wat betreft hun integratie verdienen ze een voorbeeldfunctie ten opzichte van de Turken en de Marokkanen maar hierbij zal ook het feilloos beheersen van onze taal een doorslaggevende rol hebben gespeeld.

  Wat DENK betreft het volgende: deze moslimpartij probeert alleen maar de boel op te jutten en onrust te veroorzaken. Surinamers zijn overigens slim genoeg om dit door te hebben en deze vazallen van Erdogan niet serieus te nemen.
  De slavernij als fenomeen is absoluut een uitvinding van de Islam en zelfs vandaag de dag worden er in de rijke oliestaten open en bloot tal van slavernijpraktijken in stand gehouden.

  Like

 6. Henk der Niederlànder // oktober 16, 2017 om 13:10 //

  Denk bestaat alleen omdat ze volk weten te vinden die niks liever zien als zichzelf in een slachtoffer rol.
  Nou denken ze daar bij Denk dat ze die daar in Suriname gevonden hebben.
  de eigenlijke humor is feitelijk dat wij de hedendaagse Nederlander helemaal nope met slavernij te maken hebben in zoverre dat de Surinaamse profiteurs hier naartoe gekomen zijn wegens sociale dienst en gemakkelijk in de coke handel geld te verdienen.
  Wijzelf zijn nu feitelijk degenen die compensatie van Suriname moeten krijgen want het is knap vervelend als je naar je werk gaat en weet dat je voor een groot deel van de Surinamers je jas uit mag trekken om voor hen de kost te moeten verdienen.
  Even zo goed voor de Turken die zich in Nederland de WAO in hebben laten keuren imdat het indertijd zo makkelijk was om te klagen over rugpijn en psychische aandoeningen.

  Like

 7. Niet op ingaan aub!! Negeren, weer een soort Zwarte Piet verhaal!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s