Nieuw

Recordhoog aantal asielzoekers in Japan – slechts drie mogen blijven

Ondanks een record hoog aantal asielzoekers in de eerste helft van dit jaar werd slechts in drie van de gevallen asiel verleend van de 8.561 asielaanvragen.

Deze drie stuks zijn een daling ten opzichte van dezelfde periode in 2016 toen er vier van de 5.011 asielaanvragen werden goedgekeurd, rapporteert Reuters.

Ondanks dat Japan een verouderende en krimpende bevolking heeft, bewandelt men niet hetzelfde pad wat veel andere geïndustrialiseerde landen hebben genomen om met immigratie hun arbeidskracht op te vullen.

Volgens woordvoerders van het harde immigratiebeleid van het land is het beperkte aantal goedgekeurde asielaanvragen wat wordt toegekend een gevolg van een toename van valse aanvragen na de 2010-regel, waardoor de aanvrager zes maanden kan werken tot er een beslissing in hun asielaanvraag is genomen.

Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch noemt het strikte immigratiebeleid van Japan “slecht”.

Bron:

https://www.reuters.com/article/us-japan-immigration-refugees/japan-accepts-3-refugees-in-first-half-of-2017-despite-record-asylum-seekers-idUSKCN1C80W4

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.216 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8643 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s