Nieuw

NOS bezoekt sharia-no-go-zone in Zweden – weigert islam te noemen

“Je kunt beter je auto wat verder wegzetten”, waarschuwt wijkagent Azizi, voordat we de buurt ingaan. “Nu ze ons samen hebben gezien, heb je kans dat je banden lek worden gestoken.”

Klopt, je moet daar als linkse journalist oppassen:

Left Wing Swedish Newspaper Journalist Attacked in ‘No Go Zone’

Het is vrijdagmiddag en het centrale pleintje in de Rinkeby in Stockholm staat vol met uitsluitend mannen. Rinkeby is één van de wijken op de zwarte lijst van de Zweedse politie.

Vrijdagmiddag, vrijdagmiddag. Wat was er ook weer met vrijdagmiddagen ? Iets met ? Het onbenoembare.

Het land kampt met immigrantenwijken waar de politie moeite heeft met het handhaven van de orde. In een rapport beschrijft de Zweedse politie 23 van deze wijken als “luchtbellen in de samenleving”, waar drugsbendes de macht hebben overgenomen, negenjarigen met wapens rondlopen en moslimjongeren radicaliseren. De overheid wil meer wijkpolitie, maar weinig agenten willen hier werken.

“Radicaliseren.” Dat woord zal binnenkort ook wel terecht komen op de lijst met verboden woorden, want dat riekt toch wel een beetje naar eeuh … het onbenoembare.

En als de politie er dan al weer wil gaan werken, bouwen ze een bunker voor zichzelf:

Zweedse politieagenten vluchten in bunker

“Radicalisme is in deze wijken een groot probleem”, zegt wijkagent Azizi. “Maar dat niet alleen: criminaliteit, drugshandel, werkloosheid en armoede woekeren hier ook. En er is een algeheel gevoel van utanförskap, ofwel er buiten staan. Als je hier woont, sta je buiten de samenleving.”

Omdat integreren verboden is door … het onbenoembare: http://www.cspipublishing.com/statistical/pdf/Friends.pdf

De Zweedse overheid wil meer agenten rekruteren en de komende drie jaar 1 miljard euro extra in de politieorganisatie investeren. Maar het animo van agenten om in dit soort wijken te werken, is ver te zoeken. Wijkagent Hanif Azizi heeft ruim twee jaar in Rinkeby gewerkt en merkt dat veel van zijn collega’s afhaken.

Gek vindt hij dat niet: “Onze banden worden lek gestoken, onze autoramen vernield en we krijgen stenen, molotovcocktails en handgranaten naar ons hoofd gegooid. Pasgeleden werd er een agent neergestoken en werd een agente gekidnapt.” Sinds kort worden er in deze wijken camera s opgehangen en dragen wijkagenten bodycams. Azizi: “Het geeft ons iets meer bescherming en zorgt ervoor dat we als agenten niet helemaal vogelvrij zijn.”

Het is door de islam veroverd gebied door … het onbenoembare.

Geen nieuw politiebureau in Rinkeby – niemand durft het te bouwen

Veel bewoners in de Zweedse achterstandswijken hebben hun geloof in de politie verloren. Begin dit jaar arresteerde de politie een drugshandelaar, waarna agenten werden aangevallen en er rellen uitbraken. Auto’s werden in brand gestoken, er werd met stenen gegooid en winkels werden geplunderd.

Ja, en wie werd er vervolgens verdacht ?

Na de rellen in Rinkeby is er nu eindelijk iemand verdacht van het plegen van een misdrijf – een politieagent die met zijn vuurwapen schoot

Op het centrale plein in Rinkeby, waar iedereen elkaar kent, stevent integratiedocente Fatemeh Seydalzadeh vastberaden af op een café in het winkelcentrum. Ze probeert vrouwelijke vluchtelingen en immigranten in de buurt te motiveren om bijvoorbeeld naar het zwembad te gaan of koffie te drinken in een openbare gelegenheid. In dit soort wijken bijna een daad van burgerlijke ongehoorzaamheid.

Geen burgerlijke ongehoorzaamheid, maar ongehoorzaamheid aan de sharia. Vrouwen worden niet geacht buiten te komen. Een 35-jarige Syrische vrouw bevestigt dat:

Seydalzadeh wordt dit keer vergezeld door een 35-jarige vrouw van Syrische afkomst, die bijna haar hele leven in Rinkeby heeft gewoond. De bewoonster van Rinkeby kijkt nerveus rond of ze in de gaten wordt gehouden. Ze peinst er niet over om met eigen vriendinnen ergens koffie te drinken. “Dat doe je hier niet. Er zitten hier geen vrouwen, dus ga ik er ook niet zitten”, zegt ze.

NOS: https://nos.nl/googleamp/artikel/2197840-de-zweedse-probleemwijken-waar-de-politie-wordt-bekogeld-met-granaten.html

Het is waarschijnlijk al heel wat voor de NOS dat ze hardop uit durven spreken dat er probleemwijken zijn, maar nog steeds leggen ze de oorzaak bij wat in feite symptomen zijn; ‘criminaliteit, drugshandel, werkloosheid en armoede’ van de achterliggende oorzaak, het grote … onbenoembare.

Zie ook:

Video – Oorlogjournalist kreeg politie-escorte om uit Rinkeby te vluchten

Gewelddadige rellen in Rinkeby – De politie heeft waarschuwingsschoten afgevuurd

Video: Australisch filmteam aangevallen in Rinkeby

Swedish Journalist Who Worked To Demystify No-Go Zones Gets Shot In No-Go Zone

Brandweer werd met glazen flessen bekogeld – gebouw brandde tot de grond toe af

Zweedse regering razend na bezoek van Noorse integratieminister om te leren hoe men NIET immigratie moet hanteren

Zweedse brievenbusbezorgers weigeren immigratielastpost

Schooldirectrice wordt bedreigd omdat ze blank en Zweeds is

Doe mee met 2.527 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7493 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

7 Comments on NOS bezoekt sharia-no-go-zone in Zweden – weigert islam te noemen

 1. Het is toch echt niet zo moeilijk omdat aan te pakken, maar ja, ik ben niet PC.

  Like

 2. Wijk hermetisch afsluiten en alles wat niet Zweeds is het land uit pluren.

  Like

 3. we krijgen stenen, molotovcocktails en handgranaten naar ons hoofd gegooid. Pasgeleden werd er een agent neergestoken en werd een agente gekidnapt.
  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA leuk he die multi culti

  Like

 4. Een uurtje met een M134 op stap door zulke wijken kan echt wonderen verrichten.

  Like

 5. Het bevestigd weer dat zweden een verloren land is, zie ook de docu van de (niet erg kritische) belgische presentator leijers

  Like

 6. Ik weet nog dat onze mariniers de dam in amsterdam leeg veegden, dat moest ook eens in zo’n wijk gebeuren!

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: