Nieuw

Gent krijgt grootste moskee van Vlaanderen: 2.500 m² en twee minaretten

Andere moskee, foto slechts ter illustratie

Nog voor de zomer start in de Gentse Rabotwijk de bouw van de grootste moskee van Vlaanderen. Aan het oude tractiestation in de Gebroeders De Smetstraat komt een nieuw gebedshuis voor de Turkse moslims in Gent, omdat de huidige moskee niet meer aan de normen voldoet. Wanneer het centrum klaar zal zijn staat niet vast.

Van de nieuwe grote Fatih-Moskee is al heel lang sprake, maar nu komt het project er ook echt. “Het heeft inderdaad heel wat voeten in de aarde gehad”, zegt bezieler Ercan Tok. “Alle vergunningen hadden we al, maar er was nog een infrastructurele aanpassing nodig. Nu staat alles op punt, en we hebben aannemers aangeschreven om een offerte in te dienen. Voor de zomer willen we starten met de bouw.”

HLN >>

De echte provocatie staat op de gevel, een regelrechte doodsverwensing aan ons adres:

De moskee is genaamd: El-Fatih, de overwinning, of de overwinnaar, Mehmet II. Dat herinnert aan de slachting die de moslims in Constantinopel aanrichtten, want daar is deze moskee naar vernoemd.

Oriana Fallaci in “De Kracht van de Rede”:

“Ken je de beschrijving van de val van Constantinopel, die de schrijver Phrantzes ons heeft nagelaten? Misschien niet. In een Europa, dat alleen maar om moslims huilt, nooit echter om christenen, Joden, boeddhisten of Hindoes, zou het niet politiek correct zijn om iets te weten over de details van de val van Constantinopel.

De bewoners van Constantinopel vluchtten bij het invallen van de nacht, terwijl Mehmed II de door Theodosius opgerichte muren met kanonnen beschiet, in de kathedraal Hagia Sophia en beginnen daar psalmen te zingen om God om barmhartigheid te smeken. De patriarch leidt bij kaarslicht de laatste mis en, om de bangsten te troosten, roept hij:’Wees niet bang! Morgen zullen jullie in de hemel zijn en zullen jullie namen tot het einde der dagen voortleven!’ De kinderen huilen en hun moeders snikken: ‘Stil maar mijn kind, stil maar! Wij sterven voor ons geloof in Jezus Christus! Wij sterven voor onze keizer Constantijn XI en voor ons Vaderland!’ De Ottomaanse troepen dringen met tromgeroffel door de openingen in de ingestorte stadsmuren naar binnen, overweldigen de Genuese, Venetiaanse, en Spaanse verdedigers, slachten iedereen met hun kromzwaard af, stormen vervolgens de kathedraal in en onthoofden zelfs de baby’s. Met hun hoofdjes doven ze de kaarsen … Het bloedvergieten duurde van de dageraad tot in de middag. De soldaten bedaarden pas toen de grootvizier op de preekstoel van de Heilige Sofia klom en de moordenaars toesprak: ‘Jullie kunnen ophouden. Deze tempel behoort nu aan allah toe.’ En intussen stond de stad in brand. De soldatenbende hield zich bezig met kruisigen en spietsen. De janitsaren verkrachtten de nonnen (vierduizend in enkele uren) en sneden ze vervolgens de keel af, of ketenden de overlevenden om ze op de markt in Ankara te verkopen. En de hovelingen bereidden het Overwinningsmaal, een banket waarbij Mohammed II zich(met maling aan de Profeet) bezatte aan wijnen uit Cyprus. En omdat hij een zwak had voor jongelingen, liet hij de oudste zoon van de Grieks-orthodoxe groothertog Notaras halen. Het was een viertienjarige jongen die bekend stond om zijn knapheid. Voor de ogen van iedereen verkrachtte hij hem, en na deze verkrachting liet hij de andere leden van de familie Notaras halen. En voor de ogen van de jongen onthoofde hij hen, één voor één. Hij liet ook alle altaren vernietigen, de klokken omsmelten en ale kerken veranderen in moskeeën of bazaars. Ja, echt waar. Het was op deze wijze dat Constantinopel Istanbul werd.

Dat bloedbad, dit heiligschennis, deze verkrachting, deze massamoord, dat is de naam van deze moskee en daar zijn deze mohammedanen trots op. En dan hebben ze het gore lef om dat in ons land in ons gezicht te schreeuwen.

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7440 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Gent krijgt grootste moskee van Vlaanderen: 2.500 m² en twee minaretten

 1. Duchesne // oktober 13, 2017 om 23:10 //

  Joepie !!!!

  Like

 2. templars2017 // oktober 14, 2017 om 16:08 //

  Wansmakelijk , hemeltergend, Wraakroepend, het is niet te geloven dat dergelijke aanfluitingen mogelijk zijn,
  het is het bewijs dat de merendeel van de bevolking onwetend zijn over wat het eigenlijk wilt zeggen.
  In Brussel wordt de licentie van de grote moskee ingetrokken vanwege invloeden uit Saoudi Arabië.
  De wanpraktijken in Brussel zijn al jaren gekend doch er heerste een gedoog beleid rondom.
  Nu ineens wordt die licentie ingetrokken en niemand die zich er veel vragen bij stelt.
  In Gent echter is er sprake van verraad , het Vlaamse volk wordt verraden door het stadsbestuur.
  Dit op zich is niet te verwonderen ,het is een links bastion dat daar heerst.
  Dus de grote moskee in Brussel gaat toe en in Gent gaan ze een nieuwe bouwen, ik heb er vragen bij wie die handel betaald of gaat betalen, dit zootje stinkt tot in de hemel, de geldstromen in Brussel waren van oorsprong uit Saoudi Arabië ,en die in Gent ? ze weten het niet of ze willen het niet zeggen.
  2018 is een verkiezingsjaar ,dus de voddekoppen zijn kiesvee ,dus geven we ze maar hun moskee, wat de Vlaming er van vind doet er niet toe!
  Links doet echt alles om die stinkbekken hun zin te geven , dat de titel erop een belediging is voor de Christenen wordt verzwegen.
  Wij mogen die kloothommels niet bruskeren ,maar zij mogen dat wel !
  Ik hoop dat er een paar durvers opstaan en de hele bouwsite bekladden met varkensbloed ,ze hoeven niet zuinig te zijn , het is niet polcor hetgeen ik voorstel maar niets doen is ook geen optie.
  De mening van de meeste mensen is van die aard dat dat onding hier geen plaats heeft noch zou mogen hebben, zij willen dus niet integreren , zij willen zich niet aanpassen ,zij willen hun wil aan ons opdringen en in Gent gaat het stadsbestuur hen een handje helpen.
  De Vlaming moet zwijgen ,en inderdaad we staan erbij en mogen kijken hoe onze toekomst onherroepelijk wordt verscheurd onder applaus van groen ,socialisten en al de rest van het groen-linkse gespuis.
  We zijn verraden ,verkocht, nu moeten ze nog enkel onze identiteit uitvegen…………

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: