Nieuw

Britse politiekorps maakt gebruik van ‘positieve actie’ om blanke mannen uit de wervingsworkshops te verbannen

De Britse politie benadeeld blanke mannen door hun te excluderen van wervingsworkshops.

De Britse politiemacht houdt momenteel werkgroepen in Londen, Manchester en Birmingham, maar een aanmelding van een blanke man werd geweigerd met de mededeling dat het alleen maar voor “vrouwen en zwarte of etnische minderheden kandidaten was”, meldt The Metro.

“Ik ben een blanke heteroseksuele man en ook een lid van de strijdkrachten, hoe kan een staatsdienst dit soort discriminatie en onrecht in 2017 ondersteunen?”, zegt hij in de krant.

“Door deze behandeling ga ik mijn aanvraag terugtrekken.”

Metro-journalist Harley Tamplin blijkt ongelooflijk verbaasd te zijn dat de veteraan ontsteld is omdat hij op grond van zijn ras en geslacht wordt gediscrimineerd, en beschrijft hem als een hekelaar omdat hij de politie heeft bekritiseerd, “omdat men meer vrouwen en mensen uit etnische minderheden wil aannemen – ja serieus”.

Het is juridisch onwettig werkzoekenden te discrimineren op basis van hun ras of geslacht in het Verenigd Koninkrijk – maar de zogenaamde ‘positieve actie’-bepalingen in de gelijkheidswet van 2010 biedt een aantal manieren om dit te omzeilen, waardoor werkgevers geoorloofd zijn bepaalde  groepen tijdens sollicitatieprocedures te benadelen.

Ze mogen ook “kansarme” kandidaten bevoordelen boven meer gekwalificeerde rivalen om de “vertegenwoordiging” op de werkplek te verbeteren – of stageplekken aanbieden waar blanke mensen zijn van geexcludeerd.

De Britse politie heeft bevestigd dat zij in deze zaak “positieve actie” bepalingen op hun website hebben toepast, waarin staat: “In lijn met ons positieve actie-initiatief bieden wij aanvankelijk alleen deze workshops aan vrouwen en zwarte en minderheidsgroepen die momenteel ondervertegenwoordigd zijn bij de politie.”

De politiemacht werd in 2013 door de toenmalige politieminister Damian Green dringend aangespoord om deze sollicitatiepolitiek te volgen.

Green is nu de rechterhand van premier Theresa May, die als eerste Minister van Staat haar werk verricht, wat inhoudt dat deze discriminatie tegen blanke mensen op het hoogste niveau in de Britse politiek wordt goedgekeurd .

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2017/10/12/british-police-force-uses-positive-action-ban-white-men-recruitment-workshops/

Doe mee met 8.450 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4924 Articles)
Altijd in oppositie.

1 Comment on Britse politiekorps maakt gebruik van ‘positieve actie’ om blanke mannen uit de wervingsworkshops te verbannen

  1. Jennifer // oktober 14, 2017 om 17:56 //

    Heel gewoon in suid afrika, straf voor apartheid. Weet egter nie waarom dit in die UK gebeur.

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: