Nieuw

Asielzoekers verliezen beschermingsstatus door vakantie naar thuisland

Het voorbije anderhalf jaar zijn 44 vluchtelingen hun beschermingsstatus kwijtgespeeld omdat ze met vakantie vertrokken naar hun thuisland. De meerderheid van hen zijn Irakezen en Afghanen.

Dat berichten Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.

Niet elke vluchteling die hier asiel krijgt, blijft daarna netjes binnen de grenzen van ons land. Dat is ook niet verplicht. Maar wanneer blijkt dat die persoon voor een aantal weken terugkeert naar het land dat hij ontvluchtte, gaat er bij het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en Staatlozen (CGVS) een belletje rinkelen.

Het afgelopen anderhalf jaar kwam het in 118 gevallen tot een onderzoek. Dat leidde tot de intrekking van 44 beschermingsstatussen. Ongeveer de helft van de dossiers wordt momenteel nog onderzocht.

Knack

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2160 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

3 Comments on Asielzoekers verliezen beschermingsstatus door vakantie naar thuisland

  1. Tijl Uylenspiegel // oktober 13, 2017 om 16:03 //

    Dat is natuurlijk wel aardig dat ze hun ‘beschermingsstatus’ kwijt raken maar dat wil niet zeggen dat ze niet ‘gewoon’ terugkomen om vervolgens weer wat rechtszaken aanspannen voordat ze ooit een keer worden uitgezet (if ever)

    Like

  2. En die ‘beschermingsstatus’ kwijtraken betekent zeker ook dat ze hun onderdak/uitkering enz. kwijtraken en een enkele reis Thuislandistan kunnen gaan kopen? Nee? Hoe verbazingwekkend… wie had dat nou verwacht…/s

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: