Nieuw

VS trekken zich vanwege ‘extreme politisering’ terug uit VN-organisatie Unesco

De Verenigde Staten trekken zich terug uit Unesco, de organisatie voor cultuur en onderwijs van de Verenigde Naties. Belangrijkste reden is de volgens de Amerikanen te pro-Palestijnse houding. Na de aankondiging donderdag volgde Israël het Amerikaanse voorbeeld.

De relatie met Unesco was al gespannen. Nadat de 194 lidstaten in 2011 met overgrote meerderheid de Palestijnse gebieden als nieuw lid hadden verwelkomd, weigerden de Amerikanen hun contributie nog te betalen, zo’n 70 miljoen dollar (bijna een kwart van het totale budget) per jaar. Dit was het gevolg van een wet uit de jaren negentig, die het de Amerikaanse regering verbiedt VN-organisaties te bekostigen die ook Palestijnen toelaten.

Volkskrant >>

Doe mee met 2.524 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7543 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on VS trekken zich vanwege ‘extreme politisering’ terug uit VN-organisatie Unesco

  1. verstandige beslissing, Israel volgt, wie nog meer?

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: