Nieuw

Lidl: “Half om half gehakt” zonder varkensvlees

“Twee pond gehakt om te braden graag!”

“Een kilo half om half?”

“Ja, graag.”

Een banaal maar vanzelfsprekend gesprek op de vleesafdeling in de supermarkt. De herhaling van de vraag van de verkoopster is bedoeld om vast te stellen dat de hoeveelheid en het product goed begrepen zijn, een alledaagse vanzelfsprekendheid. De verschillende gewichtsaanduidingen zijn onderdeel van onze geschiedenis en cultuur van alle dag, ze worden naast elkaar gebruikt en allebei begrepen. Maar dat is hier niet het probleem. Het probleem betreft een andere vanzelfsprekendheid.

Bij “gehakt half om half” gaat iedere klant er vanzelfsprekend van uit dat de ene helft uit rundvlees bestaat en de andere helft uit varken. Dat is een lekker mengsel, of men er nou gehaktballen van draait, of dat men er Bolognese saus mee maakt voor bij de pasta, wat alle Duitsers lekker vinden, wij zijn multicultureel.

Nochtans zullen wij afscheid moeten nemen van deze vanzelfsprekendheid, omdat diegenen die wij ons land binnenlaten, er op staan dat varken niet meer tot ons dieet behoort, met een rigoureuze intolerantie, die er toe leidt dat winkels hun assortiment aanpassen

Zo schreef een lezer uit Gelsenkirchen ons, die daar ‘half om half’ wilde kopen, dat het gehakt daar samengesteld was uit rund en kalkoen. ‘Zonder varkensvlees’,  zei LIDL er gelijk bij.

LIDL Gelsenkirchen heeft zich onderworpen. Maar wij hoeven het er niet bij te laten zitten. Wij kunnen de keten laten weten wat wij daarvan vinden.

» kontakt@lidl.de

Bron: PI-News >>

h/t hslot4

Doe mee met 908 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7988 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

6 Comments on Lidl: “Half om half gehakt” zonder varkensvlees

 1. trebor2110 // oktober 12, 2017 om 21:04 //

  vlees gemengd met gevogelte ????

  Like

 2. Ik weet niet hoe het in Nederland is maar in Zweden zijn die Lidl’s allemaal buiten de gewone winkelcentra gevestigd. Meestal in de buitenwijken waar veel immigranten wonen, waarschijnlijk omdat het het daar goedkoper is om te bouwen of te huren. Zelf doe ik behalve de instantkoffie daar nooit boodschappen, ik ben verslaafd aan die koffie, 1 per maand haal ik een zooitje van die koffie, als ik daar ben, met Cris, me witte herder, stikt het van de moslims, je waant je in het Midden-Oosten. Ik denk dat het islamlikken daar vandaan komt. Hun grootste deel van de klandizie bestaat uit islamieten. Ieder geval in Zweden dan. Krijgen natuurlijk constant klachten van die moslimidioten over wat hun niet bevalt.

  Like

 3. De Lidl hier in Amsterdam Oud-West is juist de enige supermarkt zonder hoofddoekjes achter de kassa. Geen idee of dat beleid is. Qua klanten valt het aantal moslims ook mee. Verderop in de Baarsjes/Bos en Lommer is het alleen maar moslims, ligt aan de bevolkingssamenstelling, of er daar hoofddoekjes achter de kassa zitten weet ik niet, het is erg lang geleden dat ik er ooit binnen was.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // oktober 12, 2017 om 23:11 //

  Nou dan denk ik toch dat je de Lidl’s in Den Haag maar eens moet bekijken, net zoals rommel zegt; buiten de wat meer gerenommeerde winkelcentra met nagenoeg uitsluitend allochtoon personeel en dito klanten. Met enige regelmaat vinden er gesprekken tussen het meisje of de jongen achter de kassa en de klant conversaties plaats in Turks of Marokkaans. Net als rommel kom ik er uitsluitend en alleen als ze weer eens een goede aanbieding hebben, Afgelopen week hadden ze bijvoorbeeld doucheslangen en douchekoppen die 1/10 van de prijs waren van in de Gamma of de Praxis. Kwestie van snel naar binnen, pakken wat je wilt, afrekenen en zo snel mogelijk weer naar buiten. In het verleden deed ik dat ook bij de Aldi maar dat is een zinloze exercitie geworden, als ze werkelijk een spectaculaire aanbieding zeggen te hebben dan is die niet voorradig. Puur bedrog dus.

  Like

 5. Bij de Aldi moet je even weten wanneer de graaibakken worden gevuld (navraag bij n vaste medewerker), dan kan je 5 min. voor opening s´morgens als eerste tussen nieuwe spullen iets leuks of handig meenemen.
  Hier is Lidl overwegend voor de expats en touristen ingesteld, zie er amper n wandelend tafelkleed.
  Maar even googlen en je ziet dat veel art. bij Alibaba of Alieexpress vandaan komen, dus opletten op de kwaliteit en afwerking of ander gebrek.

  Like

 6. jackvanderveen // januari 17, 2018 om 02:30 //

  Beetje laat, maar RUNDVLEES betekent dus simpelweg vlees van een koe en niet een kalf. Het is moslims nadrukkelijk verboden om geslachtrijpe vrouwelijke dieren te consumeren.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: