Nieuw

Het fascistische verleden van de Zweedse Sociaal Democraten partij

Een rode J in het paspoort. Een Zweeds Sociaal-democratisch idee.

Regelmatig wanneer de Zweedse politieke partij Sverige Democraten (Zweden Democraten) in de Nederlandse MSM ter sprake komt wordt deze afgeschilderd als een neo-fascistische partij, met wortels in het nazisme en een ‘bruin’ verleden.

Maar hoe zit het werkelijk?

De Zweden Democraten partij die in 1988 werd opgericht had in het begin van zijn bestaan, nog voordat het überhaupt in het parlement was verkozen, inderdaad een aantal rotte appels in zijn mand. Die al snel onder het bestuur van de nieuw aangekomen partijleider Jimmie Åkesson eruit gewerkt werden. Maar heeft het daarom een bruiner verleden dan de andere partijen?

Het antwoord is nee.

Alle Zweedse politieke partijen hebben enigszins een bruin verleden, maar die van de Sociaal Democraten is het ergst.

Wie heeft niet gehoord van het Joden-paspoort wat door nazi-Duitsland werd ingevoerd, dat is vrijwel bij iedereen bekend, maar het is bij de meeste mensen niet bekend dat dit een Zweeds idee was.

Op 5 oktober 1938 werden alle joodse paspoorten in Zweden door de Sociaal-democratische regering ongeldig verklaard en moesten binnen twee weken bij de politie ingeleverd worden. De Joden konden daarna een nieuw paspoort aanvragen waar een grote rode “J” op de eerste bladzijde gestempeld was.

De reden voor deze Zweedse maatregel was dat teveel Joden erin slaagden om Zweden binnen te komen, omdat hun namen hen niet openbaarden. Ene Tage Erlander, staatssecretaris van de toenmalige minister van Sociale zaken Gustav Möller, Sociaal Democraten, die ook hoofd van de geheime politie was, werd door de Sociaal-democratische regering op opdracht richting nazi-Duitsland gestuurd om de Joden-export naar Zweden te stoppen.

Zodoende kwamen de nazi’s op de hoogte van de Zweedse maatregel en heeft dientengevolge bijgedragen aan de grote “J” die in elk paspoort van elke Duits Jood gestempeld werd, en dit was slechts een van de acties van de Sociaal Democraten om van ‘minderwaardige’ mensen verlost te worden.

Sociaal-democratische Zweedse regeringen hebben van 1935 tot 1971 duizenden vrouwen en mannen gedwongen zich te laten steriliseren, omdat zij voor “inferieur” of van “slecht of gemend ras” doorgingen. Al deze feiten zijn uit de school- en geschiedenisboeken verdwenen en in de doofpot gestopt. In Zweedse academische kringen, vooral onder medici, was het vanaf begin deze eeuw bon ton Amerikaanse en Duitse ideeën over raszuiverheid te propageren. De sterilisatiecampagne begon in 1935, bereikte in 1946 een hoogtepunt en werd met een laatste sterilisatie-operatie beëindigd in 1971. De meeste van de slachtoffers hadden ‘leerproblemen’, kwamen uit arme gezinnen of misten “Noordse” trekken. Er bestaan geen betrouwbare schattingen over het aantal operaties. De gedwongen sterilisatie werd in 1976 stilletjes en in het geheim opgeheven.

Houd dit in uw achterhoofd wanneer u weer is voorgeschoteld krijgt dat de Zweden Democraten een ‘bruin’ verleden heeft.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.131 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7761 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Het fascistische verleden van de Zweedse Sociaal Democraten partij

 1. Moet eerlijk zeggen dat als ik door Amsterdam-West loop dat ik soms wel eens denk dat er niet zoveel mis is met raszuiverheid en sterilisatie.

  Like

 2. Ja prima, maar ga dan niet de goedmens spelen en ander op zijn kop zitten omdat die een paar skinheads vroeger in zijn kroeg had. ik denk trouwens dat dit bruine verleden van de Zweedse Socialistische-democraten meespeelt in hun absurde gedrag om elke platkop in de wereld Zweden binnen te sleuren. Zoiets van… Kijk ons nu is goed zijn. Kijk niet om, kijk naar ons.

  Liked by 1 persoon

 3. Tijl Uylenspiegel // oktober 12, 2017 om 02:20 //

  Nou je kunt veel zeggen van die Zweden maar ze maken hun ‘fouten’ uit het verleden meer dan goed want ze halen nu de inferieure mensen met bakken tegelijk naar binnen. Het ‘slechte ras’ lukt ook aardig nu nog het ‘gemengde ras’.

  Like

 4. Duchesne // oktober 12, 2017 om 08:23 //

  De Zweden maken niet enkel hun fouten goed, ze herschrijven de geschiedenis ook even tussen neus en lippen door en komen nu met de verhalen dat Vikings moslims waren……se proberen alles te legaliseren met een nieuwe geschiedenis….precies wat Rutte ook wil doen, even de geschiedenis zo herschrijven dat volgende generaties de weg compleet kwijt zijn…misdaad in hetheden voorwinst in de toekomst, hoe moet je zoiets beschrijven? Mentale genocide?

  http://www.bbc.com/news/world-europe-41567391

  Like

 5. JooJootje // oktober 12, 2017 om 10:10 //

  Socialisten en de wreedheden van de 20 eeuw is 1 op 1, wij hadden de de NSB die via via uiteindelijk onderdeel van de PvdA is geworden, of Joop den Uyl die een groot bewonderaar was van Nazi Duitsland tot ze op huis bezoek kwamen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s