Nieuw

‘Energiekosten rijzen de pan uit onder Rutte III’

Veel huishoudens gaan er onder het nieuwe kabinet op achteruit als het gaat om de energierekening. Sommige groepen lopen zelfs het risico dat ze hun rekeningen straks niet meer kunnen betalen. Dat stelt de Vereniging Eigen Huis, die vindt dat de duurzaamheidstoeslag en energiebelasting veel te hoog wordt.

De nieuwe coalitie wil snijden in de korting die huishoudens en bedrijven krijgen op de energiebelasting. Van de 393 miljoen euro die wordt gekort, zijn de huishoudens het kind van de rekening. Zij betalen maar liefst 337 miljoen euro van dit bedrag. Daardoor gaat de korting per huishouden omlaag met 51 euro. Dit komt nog bovenop de verhoging van de energiebelasting op aardgas en de stijgende ODE-belasting (Opslag Duurzame Energie).

Doe mee met 911 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2130 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

3 Comments on ‘Energiekosten rijzen de pan uit onder Rutte III’

 1. En vooral niet vergeten domme Nederlanders om de volgende verkiezingen weer op dit partijkartel te stemmen. Iets van: Je eigen graf graven……

  Like

 2. Daar ga ik dan met mijn aanschaf van LED lampen in mijn hele huis.
  Schiet ik er nog geen ene malle moer mee op.
  Zelfs de aanschaf ga ik niet eens meer uit krijgen de komende tijd.

  Like

 3. Buiten wat ik inmiddels al heb vervangen met een AAAAAAA+ klasse label wat energie verbruik.
  Allemaal voor niets geweest.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: