Nieuw

‘Afrikaanse leiders zijn de nieuwe koloniale plunderaars’

Afrikaanse presidenten van onder meer Togo en Burundi sluizen miljarden euro’s weg uit hun eigen land. Dat is de conclusie van het onderzoeksrapport The plunder route to Panama dat vanmiddag wordt gepresenteerd in Amsterdam. “Deze Afrikaanse oligarchen zijn de koloniale plunderaars van nu”, zegt onderzoeksleider Evelyn Groenink.

huis van Jacob Zuma, president van Zuid-Afrika

Dit is echt een pan-Afrikaans probleem”, vertelt Groenink in NOS Met het Oog op Morgen.

Uit de Democratische Republiek Congo, bijvoorbeeld, verdwijnt jaarlijks 15 miljard dollar. In vijf jaar tijd is naar schatting 7 miljard dollar aan Zuid-Afrikaans belastinggeld naar Dubai gesluisd.

De gevolgen zijn groot, concludeert het rapport. Afrikaanse leiders werken bestuurlijke systemen tegen of breken ze af om te kunnen plunderen.

NOS >>

Zie ook:

Kabinet: 1.75 miljard euro extra naar ontwikkelingshulp

Doe mee met 908 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7990 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on ‘Afrikaanse leiders zijn de nieuwe koloniale plunderaars’

 1. Op het moment dat ik deze woorden tik, staat de teller op Giro 555 boven de 15 miljoen euro. Hij tikt door. Een schijntje in vergelijking met de
  15 miljard dollar privévermogen van de Congolese president Joseph Kabila volgens Forbes. Zijn collega van Angola, José Eduardo dos Santos, is goed voor een kleine 20 miljard dollar. Dochter Isabella Dos Santos, met haar circa 4 miljard, wordt tot de rijkste vrouwen van Afrika gerekend.

  Teodorin Obiang, zoon van de president van Equatoriaal Guinea, vraagt zich altijd af welke auto bij welke afspraak past, Rolls-Royce, Bentley, Ferrari, Bugatti, Maserati of Lamborghini? Voor de renovatie en kleine aanpassingen aan zijn pied-à-terre aan de Rue Foch in Parijs, waaronder een sportzaal, een discotheek en een bioscoop, betaalde hij 12 miljoen euro. In 2009 telde hij in Parijs een kleine 18,3 miljoen euro neer voor 109 kunstwerken uit de exclusieve collectie van Yves Saint Laurent-Pierre Bergé, terwijl in zijn land 87 procent van debevolking analfabeet is en veel mensen onder de armoedegrens van 1 dollar per dag leven.

  https://www.volkskrant.nl/opinie/hoeveel-storten-de-afrikaanse-leiders-eigenlijk-op-giro-555~a4479919/

  Like

 2. Jennefer // oktober 13, 2017 om 10:12 //

  Julle in NL is stapelgek. Suid afrika is op sy kniee en niks word daaraan gedoen.Meer armes as in al die jare van apartheid( nie dat dit reg was nie).

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: