Nieuw

Spaans leger heeft plan klaar om in te grijpen in Catalonië

Het Spaanse leger staat klaar om de politie en Guardia Civil in Catalonië te helpen als de regering in Madrid de Catalaanse autonomie tijdelijk opheft. De Spaanse chef-van-staven, generaal Fernando Alejandre Martínez, heeft daarvoor het ‘Plan Maliënkolder’ klaarliggen. Dat meldt de krant El País.

“Wij zijn militairen en we zijn dol op plannen maken voor eventualiteiten”, verduidelijkte de generaal. Hij zei dat de legerkonvooien die al in Catalonië gesignaleerd zijn, voornamelijk materiaal vervoeren voor eventuele troepen die ingezet worden. Het is vooralsnog een logistieke operatie.

Lees verder:

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/spaans-leger-heeft-plan-klaar-om-in-te-grijpen-in-catalonie~a45ecfc4/

Doe mee met 8.340 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

2 Comments on Spaans leger heeft plan klaar om in te grijpen in Catalonië

 1. polderboy // oktober 11, 2017 om 15:45 //

  Rajoy heeft gevraagd op dat de Catalaanse leider nog een keer hardop durft te herhalen, dat hij de onafhankelijkheid heeft uitgeroepen. Als die Catalaan dat nog een keer durft te zeggen, dan gaat er “proportioneel” opgetreden worden.

  Brussel is tevreden, want “de weg van de dialoog” heeft gewonnen. Met krachtige argumenten
  (dreigen met inzet van het leger) heeft Rajoy de discussie beslecht. De commissie is blij met de eenheid in het Spaanse gewest.
  http://www.radioaustralia.net.au/international/2017-10-11/spanish-pm-demands-clarity-from-catalonia-on-independence-moves-towards-nuclear-option/1708346

  “Zijn er nog kutburgertjes die een referendum willen!!” brult Timmermans vanachter de koffieautomaat in de centrale hal, hoorbaar over de hele verdieping: “Wie durft!!”
  Medewerkers zitten angstig achter hun computers weggedoken, want de tijd van echte democratie lijkt aangebroken te zijn.

  Like

 2. De weg van dialoog heeft gewonnen ,het klinkt veelbelovend ,doch er is een bittere kant aan.
  Als je verplicht wordt om aan tafel te gaan praten met wapens op je gericht die klaar zijn om je te doorzeven als je durft je gedacht te spreken dan is dat geen dialoog in de ware zin van het woord.
  Rayoj weet dat en de EU weet het ook , het is een afdwingen van het aanvaardenva een reeds vastgestelde uitkomst verpakt in heel mooie bewoordingen ,een echte politieke oplossing volgens het polcor boekje.
  De elite zal zich in de handen wrijven ,voorlopig toch, over een job well done!
  Rayoj zal ook goed scoren omdat hij tenslotte de eenheid van Europa heeft helpen behouden ,ten koste van wie? ten koste van een gans volk dat hun dictatuur meer dan beu was.
  Timmermans zal inderdaad een overwinningsroes hebben , het is die kwezel dus menens “diversiteit of oorlog” al wat een tegenstap naar de invasie strategie van de EU is wordt onmiddellijk onder militaire dreiging gesteld.
  In welke democratie kan het zijn dat een leger de wil van de regering gaat opleggen omdat die regering niet wil praten? in zuid Amerikaanse dictaturen is dat schering en inslag , maar in het Europa van vandaag ondenkbaar………blijkbaar is zelfs het gedacht dat Europa dit soort van praktijken zou vermijden is een illusie gebleken.
  Ze hadden er zelfs een naam voor “operatie maliënkolder” ,het was dus van te voren gepland ,waarmee voorbedachtheid is bewezen.
  De Eu is en bestaat uit een verzameling van dictaturen onder de naam van democratie.
  Het is een unie als de EU niet waardig om nog één gram respect te krijgen van al die er in moeten leven.
  Dit incident heeft de maskers doen vallen we zitten gevangen in iets wat zegt voor onze vrijheid en welzijn te staan.
  Het zijn niet meer dan loze beloften van de elite om ons te misbruiken om hun boosaardig plan uit te voeren.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: