Nieuw

Politiek is kort van memorie

Weet u het nog wat Wilders helemaal aan het begin van de migrantencrisis zei ? Die bootjes terugsturen naar waar ze vandaan zijn gekomen en als hun schip te gammel is geef je ze speciale boten waarmee ze terug kunnen.

Heel politiek Nederland liep leeg op hem ! Je kunt het niet bedenken of hij kreeg het als verwijt naar zijn hoofd geslingerd.

En nu ? Nu komen ze zelf met het idee en lopen CDA en VVD te pronken dat ze dit toch maar mooi in het regeerakkoord hebben gekregen. Er zitten zoals te doen gebruikelijk nog allemaal mitsen en maren aan vast maar zij zijn zo stoer om het erin te zetten.

Zo wordt er gezegd “de dichtstbijzijnde veilige haven“. Jammer joh, dat is te vrijblijvendjust-do-it-1432951_640.png en veel te rekbaar. En “het moet in Europees verband“. Ja dat kan nog wel een jaar of tien aanlopen dan ! Die zijn nog nooit vlot geweest, het zou een mirakel zijn als ze dat nu ineens wel zijn.

Nee mijne heren, dit is lang niet zo stoer als jullie doen voorkomen, en geef het eens ruiterlijk toe, jullie hebben het verkeerd gedaan en het plan van Wilders was gewoon stukken beter geweest van het begin af aan.

Tja dat gaat niet gebeuren, politici geven fouten nooit toe en al helemaal niet als ze daar, direct of indirect, Wilders gelijk voor moeten geven. Ze gaan nog liever de pijp uit (deden ze het maar…)

Nou is natuurlijk het hele akkoord om tranen van in je ogen te krijgen, vanaf het beginhand-517114_640 van de crisis is er voor tientallen miljarden aan lastenverzwaring geweest en in plaats van dit terug te draaien of af te zwakken geeft men de burger met de ene hand een €uro en neemt men met de andere hand weer € 1,25 terug.

 

AOW’ers en gepensioneerden zijn er tijdens de crisis het hardste op achteruit gegaan en ‘krijgen’ er nu 0,7% bij (zegt men). Dat het lage BTW tarief van 6% naar 9% gaat (een verhoging van 50%) dat maakt dan ineens niet meer uit !

En nee, het zijn niet alleen de ouderen die gepakt worden, ook mensen met een hypotheek, en dan zeker zij die hem bijna hebben afgelost worden gestraft.

Nee ik geloof de verhaaltjes niet dat over de hele linie de mensen er met een luizige 1% op vooruit gaan, ze hebben zich met Rutte aan het hoofd rijk zitten rekenen en dat valt nu niet alles mee en dus wurmen ze zich in allerlei bochten om het anders te laten lijken.

Helaas zijn Nederlanders het niet gewend om massale demonstraties te houden of om grootscheepse stakingen te organiseren. Misschien moeten we de komende tijd eens goed naar Frankrijk kijken als Macron zijn hervormingen bekend gaat maken.

Doe mee met 904 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

12 Comments on Politiek is kort van memorie

 1. “Ze gaan nog liever de pijp uit (deden ze het maar…)”

  Ik hoop dat Van der Laan een praalgraf krijgt. Dat is zoveel uitnodigender om op te pissen.

  Like

 2. Zag ze weer zitten bij hersenspoelings programma pauw klaver Pechtold en die kwal van de partij van de Arabieren.
  Lachend zaten ze weer uit hun nek te lullen alles wat nog krommer dan krom was dat konden deze fantasten weer kaars recht liegen.
  Ik heb het niet lang kunnen aan zien hun vieze bekken met hun smerige gelach.
  Uiteraard over het echte probleem de islamisering geen woord.

  Like

 3. Alphons Mantel // oktober 11, 2017 om 10:16 //

  In het recent bekend gemaakte regeeraccoord is niets vermeld over de nadelen van de parlementaire immigratiekeuze, zoals ernstige aantasting van natuur en milieu en omvangrijke welvaartschade. De verborgen macro/economische kosten van immigratie zijn minstens netto 7 miljard EURO per jaar. Waarom koos het parlement hiervoor? Welke rationele besteding van belastinggeld is dit? Mark Rutte zal dus verdergaan met de aantasting van natuur, milieu en welvaart.

  Like

 4. Alleen het bestaan van Mark Rutte is al een aantasting van natuur, milieu en welvaart.

  Liked by 1 persoon

 5. Politiek is kort van memorie, tja en het electoraat ook.

  Liked by 1 persoon

 6. Rob Schulte // oktober 11, 2017 om 14:54 //

  Die zogenaamde correct politieke partijen, als het om het steunen van de massa migratie gaat zullen toch wel beseffen en dat deze veelal uit moslimlanden afkomstige lieden,dat wanneer ze dan hier in Nederland uiteindelijk stemgerechtigd zijn, zij echt niet gaan stemmen op een D66 of een Groen Links(zie P.v.d.A.)maar op een partij als DENK.dus vooral doorgaan zo op deze weg en dan zal DENK uiteindelijk nog wel eens, een van de grotere partijen van Nederland kunnen worden,met alle desastreuze gevolgen van dien.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // oktober 11, 2017 om 16:46 //

  Helaas Adriaan, ik ben bang dat je gelijk hebt.

  Like

 8. N.E. Derlander // oktober 12, 2017 om 10:28 //

  Het smerige van Rutte III beleid zit hem in het gebruik van het woord GEMIDDELD.

  Als 1 rijke er € 1000 op vooruit gaat en de andere 9 er wisselend van € 200 op vooruit tot € 400 op achteruit gaan, dan gaan deze 10 mensen gemiddeld € 100 op voorruit. Zie onderstaande simpele rekenvoorbeeld:

  vooruit achteruit
  1 rijke € 1.000
  2 hoge inkomens € 400
  5 middeninkomens € 500
  2 lage inkomens € 500
  1 uitkeringstrekker € 400

  10 € 1.900 € 900

  Per saldo gaan deze 10 mensen er (€ 1900 – € 900 =) € 1.000 euro op vooruit en naar de redenatie van Rutte III gaat dus ieder Nederlander er GEMIDDELD € 100 op vooruit.

  Rutte III = volksverlakkerij!

  Like

 9. N.E. Derlander // oktober 12, 2017 om 10:33 //

  Het schema is verminkt weergegeven, dus hetzelfde voorbeeld nog een keer

  Het smerige van het Rutte III beleid zit hem in het gebruik van het woord GEMIDDELD.

  Als 1 rijke er € 1000 op vooruit gaat en de andere 9 er wisselend van € 200 op vooruit tot € 400 op achteruit gaan, dan gaan deze 10 mensen gemiddeld € 100 op voorruit. Zie onderstaande simpele rekenvoorbeeld:

  1 rijke € 1.000 (vooruit)
  2 hoge inkomens € 400 (vooruit)
  5 middeninkomens € 500 (vooruit)
  2 lage inkomens € 500 (achteruit)
  1 uitkeringstrekker € 400 (achteruit)

  10 mensen/totalen € 1.900 vooruit en € 900 achteruit

  Per saldo gaan deze 10 mensen er (€ 1900 – € 900 =) € 1.000 euro op vooruit en naar de redenatie van Rutte III gaat dus ieder Nederlander er GEMIDDELD € 100 op vooruit.

  Rutte III = volksverlakkerij!

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel // oktober 12, 2017 om 12:43 //

  Nou ik zou me er niet teveel zorgen om maken of onze lezers wel weten wat ‘gemiddeld’ betekent, dat zit wel goed denk ik maar het voorbeeld zoals gegeven is geen weergave van de werkelijkheid, het zijn fantasie bedragen. Gesteld dat een uitkeringsgerechtigde er € 400,00 op achteruit zou gaan dan zou heel Nederland op zijn kop staan. Beetje suggestief dus.

  Like

 11. N.E. Derlander // oktober 12, 2017 om 14:33 //

  @Tijl Uylenspiegel

  Nou, dat gemiddeld wordt naar mijn wel heel bewust, steeds weggelaten als er door Rutte III en de door hen zwaar gesubsidieerde media gesproken wordt over “iedereen gaat er op vooruit”. En nee, ik onderschat niet wat de lezers wel of niet over gemiddeld weten, maar of ze er aan denken als er steeds beweerd wordt dat iedereen er op vooruit gaat is en tweede.

  Dat mijn voorbeeld gechargeerd is, is wel duidelijk. Heb ik bewust gedaan om het beeld scherp te schetsen. Natuurlijk zou een rijke er geen genoegen mee nemen als hij er maar € 1.000 op vooruit zou gaan. (Ik probeer overigens niets te suggereren, maar ga de achteruitgang van een uitkeringstrekker -waaronder gepensioneerden- eens stapelen…………je zult verbaasd zijn).

  Like

 12. Kennen ze de uitdrukking op het Binnenhof……”volkverneukerij” ?
  De spindokters die dit verzonnen zijn alweer weg met een dik pensioen!
  Fijne dag voor iedereen hier.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: