Nieuw

Duitse overheidsinstellingen verhinderden de uitzetting van kerstmarkt-terrorist Anis Amri

Foto: Duitsland kerstmarktaanval, moslimterrorist Anis Amri.

De kerstmarkt-terrorist Anis Amri had al meerdere maanden voor zijn aanval op de Berlijnse Breitscheidplatz op 19 december vorig jaar kunnen worden uitgezet.

Dit wordt bevestigd door interne overheidsdocumenten die bij Rundfunk (Radio-omroep) Berlin-Brandenburg (RBB) en de Berliner Morgenpost aanwezig zijn. Zo werd de deportatie van Amri naar zijn land van herkomst, Tunesië, herhaaldelijk vertraagd, omdat de lokale autoriteiten niet alleen foto’s en vingerafdrukken eisten, maar ook afdrukken van de gehele handpalmen voor de afgifte van een vervangend paspoort. Deze handpalm afdrukken lagen reeds vanaf juli 2015 gereed bij het federale Bundeskriminalamt (BKA). De autoriteit heeft het echter niet aan Tunesië overhandigd.

Een inzicht in de databank van BKA en Politieautoriteit van Bundesländer (INPOL) laat zien dat de latere moordenaar Amri reeds kort na zijn binnenkomst vanuit Italië op 6 juli 2015 in Freiburg door de lokale politie behandeld werd. De lokale politiebeambten hebben daarbij ook afdrukken genomen van zijn handpalmen en toegevoegd aan de INPOL-databank (overkoepelend datasysteem van de Duitse politie). Deze gegevens uit de databank zijn in bezit van RBB en Berliner Morgenpost.

Toen de ambtenaren van BKA in april en februari 2016 de mogelijk voor deportatie naar Tunesië onderzochten overhandigden ze alleen maar de vingerafdrukken en de foto’s aan de Tunesische ambtenaren – maar niet de vereisten handpalm afdrukken. BKK heeft dit bevestigd aan RBB. De procedure voor Amri’s deportatie kon dus niet verder worden uitgevoerd. De islamist, die al als een bedreiging was geklasseerd, kon dus in Duitsland blijven, zelfs na de juridisch bindende afwijzing van zijn asielaanvraag in juni 2016.

Op 30 juli werd hij tijdens zijn poging naar Zwitserland te reizen gearresteerd door de Federale Politie in Friedrichshafen. Vanuit het deportatie-detentiecentrum moest hij na 48 uur weer vrijgelaten worden, omdat de rechter geen kans had op een verkorte uitvoering van de deportatie vanwege de identiteit van Amris, die tot dusver niet door Tunesië was bevestigd.

Een woordvoerder van de BKA zegt dat de BKA niet verantwoordelijk was voor de deportatie van Amris. Daarom werden de handafdrukken in de BKA-computer niet doorgegeven aan de betrokken buitenlandse autoriteiten in Noordrijn-Westfalen. De betrokken buitenlandse autoriteiten hebben de BKA ook nooit over de gewenste handpalmen afdrukken gevraagd.

Bron:

http://www.freiezeiten.net/behoerdenchaos-verhinderte-abschiebung-von-anis-amri

Doe mee met 908 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5557 Articles)
Altijd in oppositie.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: