Nieuw

De verliesgevende ‘handels’wijze van het ministerie van defensie – geen cent meer naar het leger !

Laten we maar beginnen met de headerfoto. Het linker manneke is er eentje van ISIS, of Al-Qaeda, of de Taliban, en die heeft een goed vest. De rechter man behoeft inmiddels geen introductie meer en die heeft een slecht vest aan.

Het zou maar zo kunnen dat het linker vest betaald is door Bert Koenders’ Buitenlandse Zaken. Bert Koenders gaf namelijk 9.5 miljoen aan ‘The White Helmets’ = Al-Qaeda en daar kun je een hoop van dergelijke vesten van kopen (35.849 om precies te zijn, 9.5 miljoen gedeeld door 265 euro). Het rechter vest is waar het ministerie van defensie onze militairen, die geacht worden tegen voornoemde lui te vechten, mee afgescheept.

Die 35.000 is ruim genoeg voor elke militair die geen bureaudienst heeft en dan hou je er nog een paar over, nog los van dat nooit alle militairen tegelijkertijd op missie gestuurd worden.

Hieronder volgt nog een lange zijweg die ik ingeslagen was voor ik over cijfers begin, maar voor ik verder ga wil ik even dit kwijt over bovenstaande meneer, die voorzitter is van de ‘Vereniging van Marine Officieren’. Nou kan ik niet vinden wat voor rang hij heeft, maar hij is zeker opgeleid aan de KMA en ik heb al vaker geklaagd wat voor GroenLinkse hippiemeuk ze daar in de hersenpan van mijn neef gepompt hebben, en, aannemelijk, ook bij de rest van het officierskorps. Nou is deze meneer van de marine, en het lijkt me van belang dat je voldoende diesel in je boot gooit, of dat je het gewicht van je voorraden uit kunt rekenen, of hoeveel munitie je mee moet nemen. Het is nog een heel rekenwerk zo’n bootje. In plaats van dat er geleerd wordt dat islam vrede is, zou het dan ook misschien verstandig zijn de heren daar te leren rekenen.

Als je niet kunt rekenen, is het lastig in- en verkopen. Dan is eigenlijk alles lastig. Als je een Houwitser moet richten of een boordkanon bij golfslag, met zus en zoveel zijwind.

Dan kan mevrouw de Marokkaanse Kamervoorzitster het wel niet gepast vinden dat Thierry Baudet in een officieel kledingstuk van het Nederlandse ministerie van defensie aan komt wandelen. Volgens mij zijn er geen kledingvoorschriften voor de Kamer, Hans Spekman mag tenslotte ook naar binnen. Wat niet passend is, is de uitrusting die de Nederlandse militairen krijgen. Zompige kistjes en klittenbandvestjes van de Wibra.

Baudet legt het mooi uit:

Reactie van een militair op de speech van Baudet:

Militairen die hun eigen spullen kopen van hun eigen geld willen “best value for money”, mooie uitleg:

De doelstelling van het Nederlandse leger moet opnieuw gedefinieerd.

Nou ben ik 100% tegen de missies die ons leger uit moet voeren, maar áls je onze jongens dan vijandelijk gebied instuurt geef ze dan de allerbeste spullen mee, het gaat wel om Néderlandse levens. Het is het niet waard om te sterven terwijl je een meisjesschool bouwt in Afghanistan waar weer de fik in gaat zodra je je hielen licht, omdat je slechts een Playmobil uitrusting mee mocht nemen. Het is het niet waard om te sterven in de woestijn van Mali, omdat dat in ene een grondstoffenpartner (omdat kolonie zo’n ouderwets woord is) van Nederland is. Want naast dat de baantjes van Bert Koenders met Nederlandse levens betaald worden, en heel veel euro’s, is dát natuurlijk de echte reden dat we er zitten. De grondstoffen, niet de carrière van Bertje, die kun je ook gewoon kopen zonder er militairen naar toe te sturen, elk Afrikaans land heeft een chronisch geldgebrek. Stop met dat gelul over opbouwmissies en meisjesscholen als het om pijpleidingen en uranium gaat. Ik wil geen islamitische landen opbouwen, ik wil ze afbreken, tot de laatste onderste steen. Ik heb er niks op tegen om uranium-mijnen te veroveren op de vijand of om een pijpleiding aan te leggen op vijandelijk grondgebied en dat we die vervolgens bewaken in de hoogste geweldsspiraal. Ik wil niet verliezen, en dan hoort dat erbij.

Qua inzet in het buitenland is het vooral de hypocrisie die me tegen de borst stuit. Bezet dan gewoon de uranium-, goud- en diamantmijnen in Mali. Mij zul je niet horen klagen. Kolonialisme is het enige waardoor islam gemoderniseerd geweest is. Kolonialisme heeft niet alleen maar slecht gedaan, zonder kolonialisme zouden Afrika en India nog steeds geen spoorlijnen hebben en zouden alle Afrikanen nog steeds analfabeet zijn. Rhodesië Zimbabwe is misschien wel het duidelijkste voorbeeld wat er gebeurt als het blanke witte bestuur zich terug moet trekken. Van graanschuur tot cholera-hel, Zuid-Afrika ging in 23 jaar van het rijkste land ter wereld naar junkstatus. Het zal wel racistisch zijn, maar de bevolking in beide landen was beduidend beter af onder fatsoenlijk bestuur. Er is trouwens niet één land aan te wijzen dat door zwarten bestuurd wordt wat wel een fatsoenlijk bestuur kent.

Blacks started the African slave trade, Muslims expanded it and carried it to new heights of brutality, white people stopped it.

Then Europeans gave blacks and muslims independence and blacks and Muslims restarted the African slave trade all over.

Het Nederlandse leger heeft helemaal niks te zoeken in islamitische of Afrikaanse hellholes. We kunnen ze niet verbeteren. En vergis je niet Linkse en GroenLinks mensjes, ik wil ook graag het beste voor iedereen, ik ben geen onmens. Maar wel een ®ealist en dit, wat we nu doen, werkt niet, het kost alleen maar levens. We zijn kennelijk niet in staat die landen te ‘verheffen’. Dan zou je een analyse moeten maken hoe dat komt, maar dat leidt tot de racistische en islamofobe conclusie dat negers en islam niet in staat zijn.

Geldsmijterij

De defensie uitgaven zijn enorm achtergebleven bij de stijging van de Rijksuitgaven, zie plaatje, maar hoeveel geld mietert defensie zelf wel niet overboord.

JSF

Het is van een Monthy Pyton achtige clownerie om met JSF-s in Afrika rond te gaan vliegen. Negers zijn het Stenen Tijdperk enkel onttrokken omdat wij daar een paar eeuwen geleden zo nodig kraaltjes en spiegeltjes uit moesten delen. Van Albino’s wordt soep gekookt om er toverdrankjes van te maken, wannabee politici lopen met afgesneden en gedroogde voodoo-schaamlippen op zak in de hoop verkozen te worden, schedels van kale mannen worden gekliefd omdat negers denken dat er goud in groeit.

Het is volkomen zinloos, als in onmogelijk, om te pogen daar iets van beschaving te brengen. Je hebt geen JSF-s nodig tegen lui die met machetes en kapmessen vechten. Je hebt een beetje marine nodig in de Middellandse Zee om te zorgen dat dat geteisem op hun eigen continent blijft.

De Amerikanen knalden Tripoli in puin tijdens de Tweede Barbarijse oorlog, de Engelsen en Nederlanders met een gecombineerde vloot Algiers. De Spanjaarden bezetten de kuststrook om de Moren aan hun kant van dat water te houden. De Fransen gingen nog een paar stappen verder, toen ze in 1830 Algerije bezetten betekende dat per onmiddellijk het einde van de islamitische slavenhandel daar en Algerije werd een immigratieland voor Europeanen, aan het begin van de 20e eeuw was de meerderheid van de bevolking in de twee grootste steden Algiers en Oran van Europese afkomst. Lekker veilig voor ons.

Landen waar je wél een JSF tegen nodig zou hebben daar wil je helemaal geen oorlog mee. De Algemene Rekenkamer heeft een hele website over wat de JSF zou kosten, met meerdere pagina’s en sub-pagina’s en is in staat om daar dan helemaal nergens te melden wat dat ding dan kost, ook niet op de pagina die over de stuksprijs gaat.

RTL heeft een chronologietje staan en wat prijzen:

In december 2010 wordt duidelijk dat de F-35-toestellen fors duurder worden dan aanvankelijk gedacht. De aanschaf van 85 straaljagers zou 6,2 miljard euro gaan kosten, maar dat bedrag valt 1,4 miljard hoger uit. Minister Hillen schroeft het aantal toestellen daarom terug van 85 naar 56.

2013: Minister Hennis van Defensie kiest definitief voor de aankoop van de JSF-toestellen. Het worden er alleen geen 56, maar 37.

Van 85 naar 37, voor een hogere prijs. Als ik een deal sluit werkt het niet zo. Punt.

Volkskrant hanteert iets andere prijzen:

Na jarenlange discussies werd in 2013 besloten voor 4,5 miljard euro aan JSF’s te kopen. Dat bedrag, waaraan wel een voorziening is gekoppeld voor een eventueel hogere dollarkoers, was destijds goed voor 37 toestellen, die de komende jaren de verouderde F-16’s moeten vervangen. De 4,5 miljard euro staat volgens Defensie contractueel vast.

Minister Hennis van Defensie waarschuwde op Prinsjesdag 2015 dat de teller voor het JSF-project door de duurdere dollar inmiddels op 5,2 miljard euro staat.

Ik heb wel meer bekeken dan dit en ik vind het vreemd dat je niet een eenduidige prijsopgave kunt vinden voor uiteindelijk maar vier (4) inzetbare vliegtuigjes om machete-negers en kalasjnikof-Afghanen mee uit te schakelen. Terwijl de VS zelf al overweegt om 100 JSF-s (die nog nooit wat gedaan hebben) weg te flikkeren, omdat het duurder is om de software te upgraden dan ze simpelweg weg-te-gooien. En die troep kopen wij dus. De VS flikkert er 100 weg en wij betalen miljarden voor 37.

Hoeveel goede ops-vesten, fatsoenlijke kistjes en niet-voortijdig ontploffende mortiergranaten kun je daar wel niet van kopen? Je kunt je sowieso afvragen wat we nog met vliegtuigen moeten in dit drone-tijdperk.

Pantserhouwitsers

Vanaf de tweede helft van de jaren ’90 is defensie bezig de ‘vuurmonden’ te vervangen. In 2002 (kabinet-Kok) wordt er dan een order geplaatst voor 57 ‘pantserhouwitsers 2000’, nog geen jaar later is het volgende kabinet alweer gedraaid (Balkenende):

In de Prinsjesdagbrief van 16 september 2003 (Kamerstuk 29 200 X, nr. 4) werd aangekondigd dat één van de afdelingen veldartillerie werd opgeheven, waarmee achttien vuurmonden overtollig werden. Als gevolg van de beleidsbrief ‘Wereldwijd dienstbaar’ van 18 september 2007 (Kamerstuk 31 243, nr. 1) werden de twee resterende afdelingen elk met zes stukken ingekrompen. Met de beleidsbrief ‘Defensie na de kredietcrisis’ van 8 april 2011 (Kamerstuk 32 733, nr. 1) zijn tenslotte nog eens zes vuurmonden overtollig geworden. Van deze in totaal 36 overtollige vuurmonden worden vier stuks gebruikt voor opleidingen. Daarmee zijn op dit moment 32 van de 57 vuurmonden overtollig.

Net als met de JSF bleef de prijs almaar oplopen terwijl de hoeveelheid materieel afnam.

In de A-brief van november 1997 is gemeld dat voor het project een budget van € 328,9 miljoen (ƒ 725 miljoen) was gereserveerd (prijspeil 1996). In 2000 is het budget vastgesteld op € 408 miljoen (ƒ 900 miljoen). Na enkele prijspeilcorrecties bedraagt het projectbudget nu € 467,9 miljoen (prijspeil 2011) waarvan € 1 miljoen niet is verplicht. Het verschil tussen de eerste raming uit 1997 en de huidige stand van het projectbudget bedraagt € 138 miljoen.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/defensiematerieel/documenten/kamerstukken/2012/04/17/kamerbrief-over-evaluatie-project-pantserhouwitser-2000

Het was Timmermans (PvdA) die in 2002 de aanschaf niet zag zitten:

Timmermans denkt dat de gewenste Pantzerhaubitze 2000 ‘zelden of nooit inzetbaar zal zijn’.De op een pantservoertuig geplaatste kanonnen zijn volgens hem zo zwaar dat ze niet door de lucht kunnen worden vervoerd. Militairen bestrijden dat echter; met Hercules-transportvliegtuigen kunnen de wapens worden verplaatst.VVD-staatssecretaris Van Hoof noemde nieuwe houwitzers dit voorjaar onmisbaar voor vredesoperaties. (Volkskrant)

De houwitsers hebben we onder andere ingezet in Uruzgan, omdat er geen tanks mee mochten, omdat dat er zo onvriendelijk uitzag. Het was tenslotte een ‘opbouwmissie’ en geen vechtmissie.

In Uruzgan beschikte de Battle Group dus niet over tanks. Leuk voor de Afghaanse burgers was dit niet altijd. Tijdens de ‘Slag om Chora’ sloegen Nederlandse militairen een grootschalige Taliban-aanval op de gelijknamige plaats af. Vuursteun werd daarbij gegeven door artillerie die tientallen kilometers verderop in Kamp Holland stond. Dat dit niet het meest precieze wapen is tijdens een gevecht in bebouwd gebied moge duidelijk zijn. Er vielen dan ook tientallen burgerdoden, voornamelijk door Nederlands vuur. (bron)

Inmiddels hebben we onze tanks maar helemaal verpatst, voor een schijntje, en leasen we er nu toch maar weer een paar van de Duitsers, want spijt.

Leopard tank

In 2019 moeten er achttien operationeel zijn, een schim van wat ons land ooit had. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog, midden jaren ’70, reden er maar liefst duizend rond. Maar bij de landmacht tellen ze hun zegeningen. Ze zijn al lang blij dat de Leopards weer terug zijn. Nog maar 5 jaar geleden, op 18 mei 2011, klonk het laatste schot op een oefenterrein in Duitsland en moest het leger het zonder tanks stellen.

Nederland was in Europa het enige land dat niet meer geloofde in het zwaarste wapen dat de landmacht heeft. Defensie moest 1 miljard euro bezuinigen en had het geld er niet meer voor over om de 116 krachtpatsers te laten rijden. Op zestien na werden ze allemaal verkocht aan Finland. De deal leverde de schatkist 200 miljoen euro op. (AD)

De Kompanie krijgt, net als het OTK-peloton, Duitse tanks. 18 stuks om precies te zijn. 16 voor 4 pelotons en 2 staftanks: voor de commandant en diens plaatsvervanger. Nederland brengt voor de samenwerking zijn 16 laatste tanks in. Dit aantal bleef over na de verkoop van 100 exemplaren aan Finland, begin 2014. Duitsland moderniseert de 16 Nederlandse tanks en voegt ze toe aan het eigen tankbestand. Nederland least vervolgens de 18 tanks die de Kompagnie vormen. (Defensie) Plus specs.

Hoeveel verlies hier op geleden is kan ik niet zo achterhalen, maar de hele gang van zaken is illustratief voor het aanmodderbeleid dat er gevoerd wordt bij defensie.

NH-90-helikopter 

De eerste NH90 werd in april 2010 geleverd. Het is een maritieme helikopter die vreemd genoeg niet tegen zeewater bestand is, hij roest weg, maar weer niet zo vreemd als je bedenkt dat deze vliegende Fyra afkomstig is van dezelfde fabriek die, jawel, de Fyra bouwt.

In 2014 schrapt Hennis dan de levering van de laatste zeven (van de in totaal bestelde 20).

Onderzoek heeft circa honderd mankementen opgeleverd bij de helikopters. Zo is er veel roestvorming en slijtage.

Nederland heeft in de ontwikkeling en aanschaf van de NH 90 – een Europees samenwerkingsproject – ruim 1,1 miljard euro gestoken.

Aan het eind van datzelfde jaar na een gesprek met de leverancier die wat toezeggingen doet besluit Hennis dan om de resterende 7 alsnog af te nemen. (Defensie)

Het gedoe met de NH90 kost Defensie ruim 100 miljoen euro. (Volkskrant)

Wat bij de JSF al een probleem is, dat het zowel gevechtsvliegtuig als bommenwerper moest zijn, speelt bij de NH90 ook weer. De helikopter moest zowel geschikt zijn voor marine’s, opsporen en bestrijden onderzeeërs, als voor de luchtmacht, troepen en materiaaltransport. Wat bij de JSF niet, maar bij de NH90 wel speelt is dat het ook nog eens een samenwerkingsproject is tussen verschillende landen, die allemaal hun eigen wensen hebben, waarbij er niet één de duidelijke leiding heeft.

Karel Doorman

Nog voordat het Joint Support Schip in Nederland arriveerde voor de afbouw, ging het gerucht dat de Karel Doorman verkocht zou worden. De marine moest namelijk opnieuw bezuinigen.

Op 17 september 2013 bleek uit de nota “In het belang van Nederland” van minister van Defensie Hennis dat het JSS na afbouw inderdaad direct moest worden verkocht.

Verkoop van de Doorman leverde wel ander een probleem op voor de marine. Zr.Ms. Amsterdam, de enige bevoorrader, stamt uit 1995 en zou technisch de geplande levensduur tot 2020 wel halen, maar het is een enkelwandige tanker. En Europese havens mogen dit soort schepen sinds 2010 weren op grond van milieuwetgeving. In de plannen van Hennis werd daarom ook nieuwbouw van een kleine tanker opgenomen.

Op 25 oktober 2013 werd bekend dat de plannen weer zouden worden teruggedraaid: het JSS bleef behouden en de Amsterdam moest na indienststelling van de Doorman worden afgestoten. (Marineschepen)

Ook hier weer dezelfde problemen. Nog voor het bestelde product geleverd is willen we er weer vanaf. En ook hier weer gigantische kostenstijgingen/overschrijdingen.

Op 2 februari 2012 werd bekend dat het schip opnieuw duurder was geworden. Volgens toenmalig Minister van Defensie Hans Hillen was er meer staal nodig dan verwacht en moeten er extra kosten gemaakt worden voor bepaalde medische voorzieningen. Ook waren er sinds de laatste budgetverhoging rekenfouten gemaakt, aldus de minister. Wat die rekenfouten inhielden, is niet bekend.
Het schip dat oorspronkelijk zo’n 250 miljoen euro zou kosten, kostte 407,9 miljoen.

En ook hier weer wat ook al bij de JSF en NH90 speelt. Het schip moest meerdere taken kunnen vervullen, bevoorradingsschip, tanker, seabase, heliplatform, ziekenhuis, hulpverleningsinstituut. Als we het in Afrika in willen zetten als Ebola ziekenhuis om de Afrikaanse bevolkingsexplosie te bevorderen, hebben we geen tanker meer om schepen die deelnemen aan de anti-piraterij missie bij Somalië te bevoorraden, want de enige tanker die we nog hebben ligt dan aan de andere kant van Afrika ziekenhuis te spelen.

De bezem moet door defensie

We hadden ook nog iets met helmen, nachtkijkers en duikboten, maar mijn stuk is al helemaal uit de klauwen gelopen en ik heb niet de intentie boeken te schrijven. Met bijna alles wat defensie aanschaft gaat wel iets mis, en het wijst altijd in dezelfde richting, namelijk dat defensie geen richting heeft. En dat is letterlijk het eerste als je de ‘schiet’-afdeling van Nederland bent. Als je geen richting hebt kun je niet schieten.

Het is een puinhoop op defensie, en puinhopen los je niet op door er meer geld naar toe te smijten, maar door een schep te pakken en de augiasstal leeg te scheppen.

Het is een weerkerend en al decennia terugkerend probleem. We bestellen iets en nog voor het geleverd is zijn de doelstellingen veranderd en willen het we al weer verpatsen, omdat er inmiddels een ander kabinet zit met andere opvattingen. Elke bestelling blijkt bij levering 1,5 tot 2 maal duurder dan begroot.

Ja, er is voortdurend bezuinigd op defensie en dat zou niet zo moeten zijn als je waarde hecht aan de verdediging van dit land. Maar voor er weer meer geld naar toevloeit moet het bureaucratische waterhoofd weggesneden.

Wim van den Burg, aanvoerder van de grootste militaire vakbond AFMP, sluit zich daar bij aan. „Er werken ruim 25.000 burgers bij Defensie, tegen 45.000 militairen. Zoek dus eerst naar mogelijkheden om de verhouding tussen operationeel personeel en het ondersteunend deel te verbeteren. Defensie is nu een kind met een waterhoofd.”

Paradoxaal is juist dat de eerdere samenvoeging van de vier krijgsmachtdelen, bedoeld om efficiënter te werken, volgens Van den Burg geleid heeft tot meer kosten voor de bedrijfsvoering. „Vroeger had je staven voor ieder krijgsmachtonderdeel. Nu is dat nog steeds zo, maar is er een extra laag boven gekomen die alle krijgsmachtdelen moet aansturen of bedienen.” (NRC)

We hebben 98 generaals. Het leger bestaat uit zo’n 30.000 man. Ter vergelijking: Het Amerikaanse leger bestaat uit ongeveer een miljoen en heeft maximaal 300 generaals. 35 keer meer troepen met 3 keer zoveel generaals.

De hoogste generaal verdient ruim 139.000 euro per jaar, gevolgd door dertien luitenant-generaals met ieder ruim 130.000 euro gemiddeld.

Daarna komen 23 generaal-majoors (ruim 121.000) en 61 brigadegeneraals (106.000). Naast de topmilitairen zijn er ook nog 31 topburgerfunctionarissen in dienst van Defensie. Zij verdienen tussen de ruim 116.000 en 139.000 euro. (Nu.nl)

En moeten er eindelijk eens doelstellingen geformuleerd worden met de levensduur van een Leopard 2A6.

Wapenhandelaar

Dit miezerige landje met incompetente prutsers op werkelijk elk niveau is wel de vijfde wapenhandelaar ter wereld. Nee, niet een bedrijf of een particulier, maar de staat. Omdat het onder het mom van bezuinigingen steeds weer zijn eigen legermaterieel (nog voor het het in gebruik genomen heeft soms) verkoopt aan de grootste schurkenstaten die er te vinden zijn op de wereld.

Bij wapenhandel denkt menigeen aan mannen met donkere zonnebrillen en zwarte BMW’s. In Nederland zit dat heel anders. Daar zijn de grootste wapenhandelaars ambtenaren op het ministerie van Defensie.

De overheid als wapenhandelaar heeft een voordeel; alles is uitermate overzichtelijk opgeschreven. Zodat je precies weet wat ze in de aanbieding heeft. Daarmee zijn de Kamerstukken ook verkoopfolders voor potentiële klanten. (Broekstukken)

Zo leveren we fregatten met peperdure en hypermoderne Goalkeepers aan islamitische slaven- en terreurstaat Abu Dhabi (VAE).

In de periode 1992-1995 sleet Defensie onder meer een bevoorradingsschip aan Pakistan, meer dan 900 pantserrupsvoertuigen aan Egypte, Griekenland, Portugal en Bahrein. (Groene Amsterdammer)

Egypte kon dat deels betalen van de destijdse jaarlijkse 35 miljoen ontwikkelingshulp die we het gaven. Turkije zette Nederlandse Starfighters in om Koerden mee te bombarderen. Of de beschietingen met de door het Nederlandse Eurometaal geleverde M483-granaten (clustermunitie) uitgevoerd werden met Nederlandse houwitsers blijkt niet uit het stuk.

Een woordvoerster van Ontwikkelingssamenwerking: ‘Het primaat ligt nog steeds bij Buitenlandse Zaken en Economische Zaken. Onze stem is nu eenmaal niet doorslaggevend.’ Verzet van Pronk tegen de levering van tanks en vrachtwagens aan Botswana werd dan ook terzijde geschoven met het argument dat het materieel was bestemd voor ,vredesdoeleinden’.

We voeren de verkeerde oorlog op de verkeerde plek

Terwijl we onze soldaten verspreid hebben over Afghanistan, Somalië, Irak, Syrië en Mali om de ene islamitische clan te helpen de overhand te krijgen over de andere islamitische clan, zitten de jihadisten in onze achtertuin. De mohammedanen die zijn wezen koppensnellen in Irak en Syrië mogen ongehinderd weer terugkeren naar Nederland.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken zei het duidelijk: “We zijn in oorlog.” Frankrijk lijdt meer verliezen in Frankrijk dan in Afghanistan of Mali.

French casualties in France are worse than in Afghanistan. The French lost 70 people to Islamic terrorist attacks in Afghanistan. And 239 to Islamic terrorist attacks in France. (Daniel Greenfield)

10.000 Franse soldaten bewaken de Franse straten sinds Charlie Hebdo, de noodtoestand die ingesteld is, voor het eerst sinds WW-II, zal nooit meer weggaan, tot we beseffen wie de vijand is en waar die zich bevindt en hem uit onze landen verjagen.

Het is zinloos om meer geld te gooien naar Defensie zolang er GroenLinkse indoctrinatie uitgedeeld wordt op de KMA. We zouden het op moeten doeken en iedereen die er werkt in de boeien slaan. We zouden een nieuw instituut op moeten richten; het ‘Sobieski-instituut’, waar islamcritici en historici soldaten leren hoe de islamitische vijand te bestrijden. Het is zinloos om meer geld te gooien naar Defensie zolang we de ene islamitische clan helpen de overhand over een andere clan te krijgen in een of andere zandbak op onze kosten. Het is zinloos om soldaten bouwvakker te laten spelen met gevaar voor eigen leven en meisjesscholen te laten bouwen in Afghanistan, terwijl we hier zelf scholen financieren waar jongens en meisjes gescheiden worden en die laatsten in een boerka gedwongen.

Het is zinloos om er een leger op na te houden als je weigert toe te geven wie de vijand is.

Het is zinloos om het leven van Nederlandse jongelingen te offeren in den verre terwijl we onze steden weggeven aan islamitische fanatiekelingen als Marcouch en Aboutaleb. Het is zinloos om in de vreemde tegen jihadisten te vechten, terwijl ze in mijn stad de Stopera op een presenteerblaadje overhandigd krijgen.

Het is zinloos om een leger te hebben als dat leger de vijand bewapent. Het is zinloos een leger te hebben als dat leger weigert te erkennen wie de vijand is.

Het is zelfs beter om helemaal geen leger te hebben als dat leger zo ver gaat dat het de vijand opleidt.

Geen cent meer naar het leger !

 

Doe mee met 905 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7928 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

11 Comments on De verliesgevende ‘handels’wijze van het ministerie van defensie – geen cent meer naar het leger !

 1. Goed stuk. Verhelderend en duidelijk.
  En dan die apenkop onderaan: Soldaat 2e klasse, de lul, er bestaan geen soldaten 2e klasse, je heb soldaat en soldaat1e.
  Tijdens mijn diensttijd bestond er wel een soldaat 3e klasse, daar was er maar eentje van, dat was ik.

  Liked by 2 people

 2. Duchesne // oktober 11, 2017 om 08:46 //

  Het eerste dat moet veranderen is de gedachtengang bij de politiek, anders blijf je in troep hangen, ook nieuw deugdelijk materiaal helpt niets als de politiek het leger bestuurd ennverbied te vechten of te schieten. We weten ondertussen dat schieten op de eigen bevolking proportioneel zal zijn, dus die zorg is al helder.
  Zolang benoemingen hand in hand lopen met politieke correctheid is er weinig aan te vangen met leger, en politie. Het zijn in de handen van de politiek als verlengstuk van een achterhaalde ideologie onderdrukkers van het eigen volk.

  Hrt zou beter zijn leger niet meer uit te zenden voor “vredesmissies” waar handelsbelangen van anderen moeten worden verdedigd maar enkel voor acties die ook nut hebben, bijvoorbeeld ontwikkelingshulp of rampen. Maar goed, het hele NATO gedoe is zwaar achterhaald, het kan zomaar zijn dat onze bevrijders in de toekomst uit het Oosten komen…defensie leeft nog in de koude oorlog en NATO bestaat bij de gratie van die koude oorlog. Dat ondertussen de militairen op bevel van hogerhand van onze NATO partner landen gevangenen martelen en gewonden en kinderen executeren is blijkbaar geen punt meer voor onzeverdedigers van de vrijheid….
  Hoe diep kun je zinken?

  Het zou nog beter zijn als het leger en de politie deze “regering” zou afzetten en tegen de muur zou laten plassen, dat zou een positieve impuls voor de toekomst en het volk zijn..

  …daarom worden dus aan de top van politie en leger enkel kruipers en partijleden toegelaten en bekwame mensen kortgehouden, daarom is het volk wettelijk ontwapend, zodat niemand de waanzin en hebzucht van deze ratten stoppen kan. Daarom worden nieuws outlets gesubsidieerd, om een vals beeld te scheppen, daarom komen er wetten op beperkingen van meningsuiting, daarom kan een site of een blog of een facebook of you tube account worden gewist…..

  Het leger is geen leger maar een goedkope klucht in drie delen, met echte geweren en bommen en mijnen die spontaan ontploffen maar wel uit fabrieken van policor vrienden komen en dus niet fout kunnen zijn….

  Ik schaam me voor mijn land, voor de lui die het leiden en ik ben boos opde mensne die in het verleden deze luide sleutels van alles hebben gegeven. De btw mag van mij wel naar 99% ipv 9%, is in elk geval duidelijk dat we gewoon slaven en slachtvee zijn.

  Liked by 2 people

 3. Duchesne // oktober 11, 2017 om 08:53 //

  P.s. die vesten die IS draagt en veel van de wapens die ze hebben werden gewoon in Turkije gemaakt en aan IS doorverkocht, soms zelfs gewoon via “bevriende” milities doorgeschoven..aan dezlefde lieden die in Parijs een theater uitmoorden, hier overal terreur zaaien en steeds talrijker de straten over nemen….wat is eigenlijkhet nut van defensie nog als de vijand hier door de regering word gevoed, gehuisvest en bewapend?

  Zehalen onze toekomstige moordenaars binnen alsof het goden zijn. Bij de grens een kogel in de nek zou logica zijn geweest…dan ben je met defensie bezig. Nu is het een ministerie van verraad, daar zal straks wel een speciale ministerpost voor komen, departement voor omvolking en voltooide levens afvoer…

  Nu zijn we echt slaven, niet langer baas over eigen land, bezit of leven. …of toekomst…

  Liked by 3 people

 4. Duchesne // oktober 11, 2017 om 10:15 //

  Fub je hebt mail.

  Like

 5. Mijn email 5 okt 2017 aan:
  Beste leden van de commissie voor defensie

  Met referte aan de inbreng van Oud-ministers van Defensie Joris Voorhoeve en Eimert van Middelkoop gister in Nieuwsuur om een 10 jaren plan op te stellen voor defensie en het defensie budget conform de Nato 2% BNP norm minimaal te verdubbelen van 7 naar 14 miljard Euro..
  Roep uw collega’s op om de marine te voorzien van een vliegdekschip en F35-C marine vliegtuigen. Voorts 6 onderzeeboten zoals uw collega Elbert Dijkgraaf voorstelde en minimaal 4 luchtverdigings, commando fregatten met lange afstands raketten ter vervanging van de 4 patrouilleschepen.

  Ontwikkel een Nederlands rakettransportsysteem en diverse verkennings en communicatiesatellieten met referte aan de Chinese quantum communicatie satellieten.
  Investeer in Nederland ontwikkelde korte en langere afstandsraketten, drone vliegtuigen van diverse afmeting en door Nederland gebouwde jachtbommenwerpers.

  Installeer een vergeldingswapen en zorg voor een materiaal reserve die ook de voet van grootmachten op Nederlandse bodem minimaal een half jaar kan weerstaan.

  Ontwikkel volledige onafhankelijkheid van de Nederlandse krijgsmacht van buitenlandse partners, stop de uitholling van de Nederlandse militaire soevereiniteit, vergroot de invloed van Nederland op het internationale toneel.

  Like

 6. Fubar, is een carriëre in de politiek (Forum voor Democratie) niet iets voor jou?
  Jij hebt een hoop kennis in huis en aan woorden geen tekort.
  Ik maak geen grap!

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // oktober 11, 2017 om 13:01 //

  Defensie is een complex geheel en omdat er zo gigantisch veel geld in omgaat is het enorm kwetsbaar voor smeergeld. Fabrikanten die strijden om miljardenorders zijn maar al te graag bereid invloed te kopen. Daarbij is het bijna ondoenbaar met het huidige politieke bestel een meerjarenvisie door te voeren, het ene kabinet stelt x miljard beschikbaar en een paar jaar later (en soms dat niet eens) gaat een volgend kabinet de heleboel weer omgooien en moet er bezuinigd worden. Een eyeopener voor mij was dat Pim Fortuyn faliekant tegen de aanschaf van de JSF was, Mat Herben die vele jaren bij defensie had gewerkt heeft het na de dood van Fortuyn overgenomen en nam vrijwel direct nadat mede door hem de JSF er tóch kwam afscheid. Dat zou op zijn minst te denken moeten geven.
  Zoals bij eigenlijk alle ministeries komen en gaan de ministers en staatssecretarissen binnen een kort tijdsbestek, de top van het ministerie blijft echter ongewijzigd. Zo’n minister weet zoveel of zo weinig als hem door de top van het ministerie wordt verteld. Wat de werkelijke agenda van die top is wordt nooit duidelijk. Ook iemand die € 139.000,00 bruto per jaar ontvangt is ontvankelijk voor smeergeld van laten we zeggen een half miljoen (zwart geld) en voor fabrikanten is dat peanuts vergeleken met de orders die ze binnen slepen.
  Ondanks decennia van “bezuinigen” op defensie gaan er nog altijd miljarden in om waar vele handen in zitten te grabbelen.

  Like

 8. @rommel // oktober 11, 2017 om 03:00 //
  Destijds bestond de rang soldaat 2e en 3e klasse niet, nu echter wel!
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_militaire_rangen_van_de_Nederlandse_Krijgsmacht
  mvg

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // oktober 11, 2017 om 16:49 //

  Een mens zou het haast vergeten, maar zo nu en dan is een compliment aan een van de mede-auteurs op zijn plaats. Zoals nu want dit artikel heeft een hoop zoekwerk gekost. Bij deze dus alsnog Fubar. Chapeau !! 😀

  Liked by 1 persoon

 10. Het voordeel van het uitgeholde leger is natuurlijk wel dat ze je niet in de weg staan tijdens een burger oorlog

  Like

 11. Ambassadepersoneel dat militairen gebruikt als loopjongens; beveiligers die op pad worden gestuurd met defecte wapens; ministers en leden van het koninklijk huis die worden bewaakt door niet-gecertificeerde medewerkers. Het is slechts een greep uit de misstanden die naar voren komen bij de aangifte van een klokkenluider tegen zijn commandanten bij Defensie. Vandaag doet hij op FTM zijn verhaal.

  Een klokkenluider van de Koninklijke Marechaussee heeft gisteren aangifte gedaan tegen zijn commandant van de Marechaussee en de (voormalige) commandant van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB). De aanklacht: het indienen van een valse aangifte, smaad, smaadschrift en/of laster tegen de klokkenluider, om zodoende interne maatregelen tegen hem te kunnen motiveren.

  Follow the Money kreeg inzage in interne rapporten en mailverkeer. Ook spraken we uitvoerig met de klokkenluider zelf. Uit zijn verhaal komt een onthutsend beeld naar voren: het ministerie van Defensie mag een ongeval op de schietbaan in Ossendrecht en de dood van twee soldaten in Mali als gevolg van een mortierongeluk dan benaderen als incidenten, maar de realiteit is anders. Er heerst een cultuur waarbij de regels en protocollen die medewerkers tegen zichzelf en elkaar moeten beschermen, niet serieus worden genomen. En dat leidt keer op keer tot gevaarlijke situaties.

  https://www.ftm.nl/artikelen/we-moesten-mee-om-kleedjes-te-kopen?share=1

  Liked by 1 persoon

3 Trackbacks / Pingbacks

 1. Nederlandse marine sloopt eigen schepen
 2. Nieuwe Kodiaktank van de Landmacht krijgt rijverbod
 3. R-egenten-TL nepnieuwst over Forum voor Democratie

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: