Nieuw

Catalonië schort onafhankelijkheid op – Madrid weinig toegeeflijk

Puigdemont stelde in het Caatalaanse parlement vast dat hij ‘het mandaat heeft om Catalonië een onafhankelijke staat in de vorm van een republiek te laten worden’. Onmiddellijk liet hij daarop volgen, ‘met dezelfde plechtigheid, dat de regering en ik zelf voorstellen de gevolgen van de onafhankelijkheidsverklaring op te schorten om een dialoog met de Spaanse staat te laten plaatsvinden’.

Het zou ongepast zijn, aldus Puigdemont, om alle oproepen tot dialoog, ‘afkomstig van alle hoeken van de planeet’, te negeren.

Volkskrant >>

Nu heeft hij het voor elkaar gekregen dat iedereen ontevreden is. Madrid vindt nog steeds dat het een onwettig referendum was, en de voorstanders van onafhankelijkheid voelen zich genaaid.

Spaanse regering moet nu kiezen: ingrijpen in Catalonië of de dialoog aangaan

De verklaring van Puigdemont in het Catalaanse parlement betekent wat de Spaanse regering wil dat die betekent, zo viel dinsdagavond al in Spanje te beluisteren. Als Rajoy hard wil ingrijpen, legt hij de woorden van Puigdemont uit als een echte onafhankelijkheidsverklaring, een bedreiging van de eenheid van het land. Dat maakt de weg vrij voor het toepassen van grondwetsartikel 155: het Catalaanse parlement en kabinet ontbinden, verkiezingen uitschrijven, commando over politie overnemen.

Volkskrant >>

Gewoon afwachten tot Puigdemont’s kloten hem nog verder in zijn keel zakken dus.

Catalaanse onafhankelijkheid heeft in het verleden nooit zo lang geduurd, maar was dit keer wel van heel korte duur.

De onafhankelijkheidsverklaring, met uitstel.

Doe mee met 2.525 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7509 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Catalonië schort onafhankelijkheid op – Madrid weinig toegeeflijk

  1. Like

  2. Like

  3. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: