Nieuw

Catalonië opent vele ogen: Europees centralisme begint vrijheden te verdrukken

Als politieoptreden in Jeruzalem leidt tot 5 gewonden staat het Europees Parlement op zijn achterste benen. Na het Spaans politieoptreden in Catalonië met 800 gewonden heerste doodse stilte. Een zorgvuldig georkestreerd debat volgde pas na drie dagen. Conclusie: ‘Europa’ steunt Spanje. Frans Timmermans, eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie, beleert de wereld graag met ‘Europese waarden’. Volgens hem gebruikte de Spaanse knuppelbrigade ‘proportioneel geweld’. Zelden zijn Europese moraalridders zo genadeloos ontmaskerd.

Het bochtenwerk van de Europese leiders werpt een zorgwekkende blik op het Europees centralisme. Bij elke poging een Europees machtscentrum te installeren, bedreigt dat vrijheden van volkeren in Europa.

Derk Jan Eppink, Volkskrant/Doorbraak >>

Doe mee met 8.340 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7156 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on Catalonië opent vele ogen: Europees centralisme begint vrijheden te verdrukken

 1. templars2017 // oktober 11, 2017 om 22:32 //

  De EU met timmermans voorop hebben getoond wie en wat ze werkelijk zijn ,op macht beluste megalomanen met een hoop narcistische trekken.
  Hoe verklaar je anders hun gedrag , zoals gesteld als er ergens anders iets gebeurt dat is het kot te klein ,nu worden hun eigen burgers door andere eigen burgers tot moes geslagen en is de reactie een oorverdovende stilte…..vuil spel noem ik dat.
  Ze hebben voor de ogen van heel de wereld getoond dat ze niets maar dan ook niets menselijks hebben ,maar het narcisme in hun laat dat niet toe.
  Binnen hun eigen rangen gaan ze zichzelf verdedigen met argumenten die er geen zijn.
  De schijn moet ten alle tijde hoog gehouden worden .
  Heel deze situatie is zeer onstabiel ,niet in het minst voor de Catalanen.
  Ook de Spaanse premier speelt hoog spel ,in de volle overtuiging dat hij de wet aan zijn kant heeft ,stelt hij het leger op om desnoods een stuk van zijn eigen land te gaan bezetten.
  Dat op zich is alarmerend ,de laatste keer dat we een dergelijk scenario hebben gezien was in het voormalige Joegoslavië , we weten allemaal hoe dat is afgelopen ,nu is er daar een koude relatieve vrede doch de spanningen zijn zeker nog niet weg e kunnen op ieder ogenblik de vlam terug in de pan doen vliegen , er zijn Servische enclaves in Kosovo waar de serviers benadeeld worden door de Kosovaren.
  Ook hier heeft Kosovo zich onafhankelijk genoemd doch is nooit als dusdanig erkent ,met voor een merendeel moslim gemeenschap en de Serviers als christelijke buren is het duidelijk dat ook daar de lont niet uit het kruitvat is.
  Voor Spanje kan eenzelfde scenario ontwikkelen ,als Catalonië bv onafhankelijk wordt en overspoeld wordt met immigranten mede door de soros criminelen ,dan is de gelijkenis met Servië niet ver af.
  Het is geweten dat soros zou willen dat Catalonië onafhankelijk wordt ,misschien betaald ie de schulden aan Spanje en koopt zich zo een land ,die pummel heeft toch geld genoeg.
  Wetende dat soros grote invloeden heeft in Europa is alles mogelijk,
  wordt vervolgd………………

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: