Nieuw

Britse politieagent ontslagen voor Facebook commentaar over inpakken van terroristen in bacon

Varkensvlees, Pixabay.

Een politieagent van de Cumbria politiemacht is ontslagen voor grof wangedrag nadat hij op Facebook een commentaar had geplaatst wat als aanstotend wordt beschouwd voor moslims.

Ross Lister, een politieagent met een driejarig dienstverband in Barrow-in-Furness, werd ontslagen na een onderzoek van het Wangedrag Speciaal Onderzoekbureau van het politiehoofdbureau Cumbria, schrijft North-West Evening Mail.

Tijdens de terechtzitting verklaarde commissaris van politie Jerry Graham: “Het gedrag wat politieagent Lister vandaag heeft bekend … verwijst naar een Facebook-bericht wat hij geschreven heeft, waarvan hij zou moeten weten, of in ieder geval redelijkerwijs had kunnen voorzien, dat dit een belediging en minachting zou veroorzaken voor leden van het islamitisch geloof en voor mensen met een ander of geen geloof.

“Agent lister’s gedrag en beoordelingsvermogen zijn zo ver beneden de norm dat ik heb besloten zonder enige kennisgeving hem meteen te ontslaan.”

De exacte inhoud van het commentaar, wat in een ander bericht was achtergelaten en een paar dagen later na het publiceren werd verwijderd, is tijdens het proces niet openbaar gemaakt.

Hij voegde eraan toe: “De leefgemeenschappen van Cumbria verwachten dat politieagenten en politiekader met integriteit, eerlijkheid en gevoel handelen. Het vertrouwen van lokale gemeenschappen, met name van minderheden, is moeilijk te winnen en kan gemakkelijk verloren gaan.”

De voormalige politieagent is niet de eerste die zich in de problemen bevindt door deze ‘wet’ voor onverantwoordelijk gebruik van spek. Afgelopen juni is Alex Chivers tot zes maanden gevangenisstraf veroordeeld voor aanranding van twee moslims in een straat in het noorden van Londen met een “speklapje”.

In Zweden is in maart een man vervolgd omdat hij zijn spek te dicht bij een groep moslimvrouwen at. Hij werd aangeklaagd voor  het “bungelen” van bacon voor het gezicht van de moslimvrouwen.

Zweedse man veroordeeld voor krenkingsdelict – at bacon in zicht van moslims

In december werd Kevin Crehan, zes maanden na zijn twaalf maanden gevangenisstraf voor het deponeren van boterhammen met spek bij de deur van een moskee, dood aangetroffen in zijn cel.

Man die broodje varkensvlees achterliet bij moskee dood gevonden in gevangenis

“Kom niet naar dit land en behandel het als je eigen. Groot-Brittannië eerst.” schreef Stephen Bennett in een reactie op een nieuwsbericht met betrekking tot een seksmisdaad van een Arabische verdachte.

Toen de vader van een 7-jarige werd gearresteerd zei hij herhaaldelijk tegen de politieagenten: “Is dit om dat moslimding op Facebook? Ik word opgesloten omdat ik voor mijn eigen land opkom?”

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2017/10/11/uk-police-fired-facebook-bacon/

Doe mee met 905 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5511 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Britse politieagent ontslagen voor Facebook commentaar over inpakken van terroristen in bacon

 1. polderboy // oktober 11, 2017 om 20:52 //

  Is wel correct van de chief constable dat hij zich zo vreselijk druk maakt over fout gebruik van plakjes ham, en dat aan de opsporing van daders van hamlapjes vergrijpen enorme politiecapaciteit wordt besteedt.

  Ik begrijp nu ook waarom er weinig tijd over blijft voor de bestrijding van moslimextremisten die aanslagen plegen en groepen moslim pooiers die gedurende jaren zelfs 1400 meisjes ernstig kunnen misbruiken.
  Maar goed, zo een chief constable pakt natuurlijk eerst de ernstigste criminele daders aan,
  in casu de ham lapjes misdadigers dus.

  ISIS in Raqqa zou overigens dezelfde volgorde hebben aangehouden: eerst de hamlappen daders, En de aanslagen plegers en verkrachters van ongelovige hoeren? Ach, de Koran beschrijft de jihad en het gebruik van de rechterhandjes als rechtvaardige daden.

  Like

 2. Het is duidelijk dat als je de rode bacon streep voorbij gaat je beter een fucklim kan omleggen, de straf is immers hetzelfde en je doet ook nog eens iets nuttigs.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: