Nieuw

27 procent van de Londense bevolking leeft onder de armoedegrens

Meer dan een kwart van de bevolking in Londen leeft onder de armoedegrens. Tegelijkertijd wonen en slapen duizenden mensen in de stad op straat, schrijft een nieuw Brits rapport.

De organisatie New Policy Institute heeft een nieuw rapport gepubliceerd over de economische situatie in de hoofdstad Londen van het Verenigd Koninkrijk.

De cijfers, die zijn gebaseerd op statistieken van de Britse overheid, zijn beangstigend.

Niet minder dan 27 procent, oftewel 2,3 miljoen mensen van de Londense populatie, leeft onder de armoedegrens na het betalen van hun woonkosten.

Het corresponderende cijfer voor de rest van Engeland is 21 procent.

Een van de verklaringen is dat de Britse lage lonen arbeidsmarkt is gegroeid terwijl de woningskosten zijn gestegen. De lage lonen zijn dus opgegeten wanneer mensen hun huur betaald hebben.

Het rapport laat ook zien dat het aantal daklozen die op straat slapen schrikbarend is gestegen. Het nieuwe aantal is in de aflopen tien jaar met 200 procent gestegen naar meer dan 8 000 daklozen op de straten van Londen, waarvan een derde immigranten uit Oost- en Centraal-Europa zijn.

Bron:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6795040

Doe mee met 908 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5557 Articles)
Altijd in oppositie.

3 Comments on 27 procent van de Londense bevolking leeft onder de armoedegrens

 1. Zo dat is vervelend maar gelukkig zitten ook daar de asielparasieten in gratis ingerichte woningen inclusief uitkeringen en toeslagen.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // oktober 11, 2017 om 02:31 //

  Nou het aantal dak en thuislozen zal wel ernstig onderschat zijn, Londen is een stad met 12 à 14 miljoen inwoners (Wikipedia), zelfs als je die 8000 met 10 vermenigvuldigt zit je nog te laag.

  Like

 3. Vanuit welk perspectief men het wil bekijken, de islamisering is armoede, ellende en cultureel verlies.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: