Nieuw

Stefan Molyneux: The Truth About The Catalonia Independence Referendum

Ik moet zeggen dat ik de video’s van deze man nooit uit kan kijken omdat ik ze simpelweg boring en veel te lang vind. En deze was dan ook een hele exercitie wat mij betreft. Om het goed te kunnen volgen heb ik de geschreven tekst die hij uitspreekt steeds meegelezen. Niet omdat mijn Engels ontoereikend is, maar ik raak afgeleid als ik langere tijd naar hem moet luisteren. Ik heb het dan ook in gedeeltes gekeken.

Hij geeft een chronologie van de gebeurtenissen, de beslissingen van het Catalaanse Parlement en Hof, en de beslissingen van het Spaanse Parlement en Hof en dan de reacties en initiatieven van de hoofdrolspelers, gelardeerd met wat opmerkingen van hemzelf. Het is wel een vrij complete geschiedenis, completer dan ik ergens anders gelezen heb. Vandaar dat ik het toch post.

Molyneux claimt altijd ‘The Truth’ in zijn titels, en dat gaat ook dit keer weer te ver. Ja, volkeren en regio’s hebben zelfbeschikkingsrecht, ook als het aan mij ligt. En ja, de EU heeft een probleem als Catalonia onafhankelijk wordt, omdat Spanje dan per ommegaande failliet is. Maar de EU, Verhofstadt, ziet er ook voordelen in zoals ook Farage aangaf. De EU haat natiestaten en breekt ze maar wat graag af, zoals ik in dit stukje van gisteren aangaf: Zit George Soros achter het Catalaanse onafhankelijkheidsstreven ?

Die ‘Truth’ daar zitten twee kanten aan, zoals zo vaak. De video geeft wel een hoop relevante achtergrond bij de gebeurtenissen in Spanje. Het venijn van de video zit hem in de laatste minuut:

Doe mee met 8.466 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7466 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on Stefan Molyneux: The Truth About The Catalonia Independence Referendum

 1. polderboy // oktober 10, 2017 om 12:54 //

  Afgezien van de stand-off tussen de Catalanen en de Madrilenen heb je de EU.

  Verhofstadt zegt: er heeft 40% gestemd, althans helaas ondanks door mijn collega Timmermans gewettigd stevig politie geweld heeft men toch 40% van de stemmen kunnen tellen, waaruit bleek dat ongeveer 40% voor onafhankelijkheid was. Dus ik, Verhofstadt, concludeer daaruit dat 60% tegen onafhankelijkheid is.
  Dat zou betekenen dat er een enorme bias is in stemgedrag.
  Alles wat door politie obstructie, inbeslagname, onklaar maken van stem computers, ernstig geweld voor stembureaus waardoor stemmers thuisbleven, geldt als tegenstemmer?!
  Ook alle overige thuisblijver, normaal bij elke verkiezing een deel van de stemmers, gelden nu allemaal als tegenstemmers?!
  Op zijn minst maakt Verhofstadt hier een absoluut buitengewoon onaannemelijke aanname en daarmee trekt hij een onware conclusie. Een slechte zaak.

  Verder stelt de EU: bij splitsing liggen de Catalanen uit de EU!!
  Spanje kan de nieuwe lidstaat haar toelating vetoën. Daarom dus.
  Daarnaast zijn er echter wel mogelijkheden voor een handelsunie met de EU, of lid zijn van de EER. Dus het kan wel via andere wegen voor een groot deel.
  Maar ook daar wil de commissie niet aan, want eigenlijk zijn ze net als de Madrilenen, machthebbers, en 7.5 miljoen burgertjes tellen niet.

  Ik word niet meer vrolijk van de EU, integendeel, leugenaars als Verhofstadt, en de commissie die ouderwetse machthebbers blijken te zijn: de nadelen van de EU worden met de dag groter.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: