Nieuw

“Spaanse politie houdt zich klaar om Catalaanse premier te arrresteren”

De Spaanse nationale politie staat klaar om de Catalaanse premier Carles Puigdemont te arresteren, als hij vanavond in het parlement in Barcelona de onafhankelijkheid uitroept. Elitetroepen houden zich bovendien gereed om mogelijk zelfs het parlementsgebouw binnen te vallen wanneer de Catalaanse politie Puigdemont zou proberen te beschermen. Dat meldt het persbureau Bloomberg.

Volgens Bloomberg, dat zich baseert op twee anonieme bronnen binnen de Spaanse veiligheidsdiensten, heeft de Spaanse politie alvast alles in gereedheid gebracht om de premier te arresteren als hij daarbij ook effectief de onafhankelijkheid uitroept.
Mocht Puigdemont beschermd worden door de Mossos d’Esquadra, de Catalaanse politie, dan staan ook Spaanse elitetroepen klaar om in te grijpen en het gebouw te bestormen.

HLN >>

Lluis Companys, waaraan deze zegsman refereert, was de Catalaanse president die door het Franco-regime werd geëxecuteerd in 1940, na eerder al tot 30 jaar cel te zijn veroordeeld.

Niet alleen is het dreigement niet mis te verstaan, maar hiermee zet de regering-Rajoy zichzelf neer als de directe opvolger van het Franco-regime. Inclusief alle geweld waarmee dat Spanje regeerde. Dat de Spaanse regering niet langer maatregelen wil uitsluiten is omineus, en tekent de paniek waarin zij verkeert. Want wat is de basis waarop zij teruggrijpt? Spaanse fascisten en neo-nazi’s. Die zien er heden ten dage zó uit:

Veren of Lood >>

De Spaanse premier Mariano Rajoy sluit in een reactie niet uit dat hij het parlement van Catalonië naar huis stuurt en nieuwe verkiezingen organiseert in de opstandige deelregio van Spanje. De grondwet geeft de premier via artikel 155 deze mogelijkheid.

Het Hof begon woensdag een onderzoek naar diverse kopstukken van de Catalaanse opstand die worden verdacht van opruiing, onder wie het hoofd van de Catalaanse politie. Hij zou een demonstratie bij Catalaanse regeringsgebouwen uit de hand hebben laten lopen.

Elsevier >>

 

Doe mee met 8.347 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7171 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

7 Comments on “Spaanse politie houdt zich klaar om Catalaanse premier te arrresteren”

 1. Reizend door Spanje zie ik overal, maar dan ook overal, de Spaanse vlag uit de huizen, appartementen, gebouwen hangen, als protest tegen de Catalaanse afscheiding. Allemaal fascisten? Het zijn bezorgde burgers die het niet eens zijn met de Catalaanse politiek, want een eventuele (illegale, vergeet dat niet) afscheiding gaat alle Spanjaarden aan. Die politie acties waren walgelijk en dom. Een aantal zaken op een rijtje: Catalanen werden niet gediscrimineerd, niet hun taal, niet hun gebruiken of cultuur. Scholen onderwijzen in het Catalaans. Catalanen hadden en hebben gewoon stemrecht. De verwarring zit hem in het feit dat afscheiding illegaal is. Het wordt, door die afscheiding die Catalaanse politici proberen af te dwingen, een gigantische puinhoop in Catalonia. Bedrijven en banken verlaten Catalonia. Toerisme keldert. Fijn hoor zo’n onafhankelijk, als je je baan verliest en je kinderen niet meer te eten kunt geven. Hebben die Catalaans politici daar al eens aan gedacht?
  Cynisch is ook dat “Catalanen” tegen de gekozen regering in Madrid zijn maar wel afhankelijk willen blijven van de ongekozen EU commissie… Wie begrijpt dit nog? En, wie is de lachende 3e?

  Liked by 1 persoon

 2. Like

 3. Fenixx heeft hier ze eigen Spanje correspondent.
  Uniek voor een site.

  Liked by 1 persoon

 4. templars2017 // oktober 10, 2017 om 21:03 //

  Dat de Catalanen van de Spaanse heerschappij af willen is geen nieuw feit ,het is al jaren aan de gang en de fout ligt bij de Spanjaarden ,het is een lange geschiedenis die niet zo één twee drie uitgelegd kan worden, maar Spanje heeft de Catalanen nodig als bron van inkomsten .
  Er is echter één gevaar , als de schuld die Catalonië heeft aan Spanje (lening aan Catalonië om Spaanse belastingen te betalen) zou uitgeveegd worden door een vermogen als Soros dan kan die uitveging van schuld een reden zijn om verplicht door Soros islamieten op te nemen op Catalaans grondgebied.
  Het is geen geheim dat die zandvlooien er gebrand op zijn om Spanje terug te veroveren na er te zijn uitgebonjourd in 1500.
  Het gevaar vind zijn oorsprong dus bij het slijk der aarde …geld, Spanje had ,en nog steeds, hoge belastingen geëist van Catalonië ,deze waren niet in de mogendheid om ze te betalen ,Spanje heeft dan een FLA lening ,tegen een lage intrest ,gegeven aan Catalonië om de belastingen te kunnen betalen.
  Het klinkt absurd maar het is en feit ,dit is één van de manieren dat Spanje Catalonië aan haar vastbind.
  Nu zijn er berichten dat een groep vertegenwoordigd door Soros de schuld van Catalonië zou betalen aan Spanje en zo de vrijheid van Catalonië garanderen.
  Daar tegenover staat natuurlijk dat Soros zijn wetten kan stellen en de Catalanen verplichten om een heel grote groep moslims onderdak te geven, dit heeft twee scherpe kantjes, één Soro’s controleert Catalonië ,de Catalanen DENKEN dat ze onafhankelijk zijn wat een ilusie zal blijken.
  Twee , de islamieten zijn er op gebrand om wraak te nemen voor de verdrijving uit Spanje in 1492, je mag niet vergeten dat Spanje voor een groot deel islamitisch was met een bevolking van meer dan 500.000 wat enorm was voor die tijd.
  Dus het verhaal rond de onafhankelijkheid van Catalonië is niet zo eenvoudig als het lijkt te zijn.
  Waarom denken jullie dat de EU zo stil is…… Waarom heeft junker getelefoneerd met Puidgemont vlak voor zijn verklaring? er is iets duister aan heel die affaire en wij hebben er het raden naar.
  Nog één punt ,de burgemeester van Barcelona ,een vrouw, is van plan ,of is reeds begonnen, voorzieningen te treffen om grote groepen “vluctelingen ” te huisvesten
  Stof tot nadenken niet?

  Like

 5. templars2017 // oktober 10, 2017 om 21:07 //

  Om het verloop van de geschiedenis van Catalonië te begrijpen……

  Like

 6. Cale // oktober 10, 2017 om 16:28 //
  “Cynisch is ook dat “Catalanen” tegen de gekozen regering in Madrid zijn maar wel afhankelijk willen blijven van de ongekozen EU commissie”
  Lijkt raar, maar is het niet:
  https://themolesite.wordpress.com/2017/10/08/catalonian-independence-what-you-are-not-being-told/

  Like

 7. polderboy // oktober 11, 2017 om 10:52 //

  Onafhankelijkheid kan best, en het recht op zelfbeschikking mag ook best. Een regel in een constitutie is niet voldoende om dat recht op zelfbeschikking van een volk te stuiten.

  Nu wordt er te veel negatieve repressieve druk uitgeoefend, en actie is reactie, dus zullen die Catalanen daar nog meer gefrustreerd van worden.

  Macron, zelf President, heeft de EU net overigens verboden zich met de soevereine staat te bemoeien, want de staat, zijnde het bestuur en de koning, is daar absoluut niet van gediend.

  Tja, mijns inziens is de staat het volk in een democratie. De koning en het bestuur dienen het volk en als een deel van het volk zelfbestuur wil, en dat levert verder geen problemen, behalve dat de staatskas daardoor negatief wordt beïnvloed (het kan ook andersom zijn) dan moet erover gepraat kunnen worden.

  Maar goed, Macron denkt daar als President anders over: “L’etat c’est moi.”, en dus niet het Franse en in casu Spaanse volk.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: