Nieuw

Schoolmeisjes vermist na herfstvakantie – gevreesd wordt voor dwanghuwelijken

Het nieuwe trieste Zweden – Meerdere scholen in de zogenaamde ‘kwetsbare gebieden’ in Gotenburg hebben gealarmeerd dat er een groot aantal leerlingen, voornamelijk meisjes, sinds de herfstvakantie in de schoolklassen ontbreken. De Sociale Dienst vreest dat de vermiste meisjes tegen hun wil in hun herkomstlanden uitgehuwelijkt zijn.

In Angered, waar 12 van de 14 vermiste schoolmeisjes thuishoorden, heeft de Sociale Dienst contact opgenomen met de families van de vermiste meisjes. In veel gevallen werd gezegd dat ‘alles goed is en dat er geen reden is om zorgen te maken’.

Aangezien er een schoolplicht bestaat in Zweden en de Sociale Dienst het vermoeden heeft van huwelijksdwang is de politie betrokken geweest bij deze gevallen. Ook is men begonnen met preventie- en waarschuwingscampagnes om het fenomeen te bestrijden. Op nationaal niveau zijn deze campagne’s echter ontoereikend, meldt Gotenburg Post en baseert zich op een rapport van 10-10-2017.

Het ‘onzichtbare’ aantal van migrantenmeisjes die naar landen van herkomst gedwongen worden voor onder andere dwanghuwelijken is gigantisch groot, zegt ’Nationella kompetensteamet’, die door de regering is aangesteld om eer- en dwanggerelateerde problematiek in kaart te brengen. het gaat om honderden slachtoffers per jaar. Het team is daarom een project begonnen met de naam ‘Lege stoelen’.

Bron:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6759323

Doe mee met 908 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5556 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Schoolmeisjes vermist na herfstvakantie – gevreesd wordt voor dwanghuwelijken

 1. polderboy // oktober 10, 2017 om 22:10 //

  Met die dubbele nationaliteit blijft die schoolplicht facultatief natuurlijk. Als de meisjes zich in hun andere staat vestigen, en ze voldoen daar aan de geldende wet, kun je moeilijk iets doen.
  Dat zagen we wel aan het jongetje Saban, de voortvluchtige zwaar criminele pooier die in Turkije breeduit in het zwembad ronddreef, waarop de Nederlandse regering nog toelichtte:
  “Ja, dat is de wet.” Dus volkomen normaal en acceptabel niet waar, de wet.

  Ik vermoed dat de n vermiste broed dozen binnenkort wel weer thuis komen met een stuk of wat kinderen, die in Zweden de diversiteit komen versterken.
  De echtgenoot volgt dan wel separaat als vluchteling, die zijn andere drie vrouwen en zeker nog 12 kinderen wat later naar Zweden kan halen, alles geheel verzorgd en volledig op kosten van de Zweedse vluchtelingen divisie.

  Eind goed al goed dus.

  Like

 2. Wat maakt het uit het zijn toch kut kinderen

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: