Nieuw

Kabinet – jihaD66 hield verbod op buitenlandse financiering moskeeën tegen

Er komt geen verbod op buitenlandse financiering van moskeeën, zoals VVD, CDA en ChristenUnie graag willen. Het nieuwe kabinet wil buitenlandse geldstromen naar Nederlandse organisaties wel ‘zo veel mogelijk beperken’.

Al jaren bepleitten vooral CDA en ChristenUnie dat buitenlandse financiering van organisaties in Nederland wordt verboden, als er een onwenselijke invloed van uitgaat. Ze vrezen dat landen als Saudi-Arabië invloed kopen en de integratie in de weg staan. Ook keerde het CDA zich in het verleden hard tegen de Turkse staat die Nederlandse moskeeën financiert via de organisatie Diyanet.

AD >>

Met het brakke argument:

Het kabinet zou wel geldstromen transparant willen maken, een beleid dat onder het huidige kabinet al in gang is gezet, volgens het AD.

Daar heb ik zo mijn vragen bij, want dit berichtte de NOS vorig jaar augustus nog:

Het ministerie van Buitenlandse Zaken houdt een lijst met islamitische instellingen die geld uit Saudi-Arabië zouden krijgen geheim. Wel bevestigt het ministerie het bestaan van een dergelijke lijst. Tot nu toe hield het kabinet vol dat dergelijke lijsten niet bestaan.

De Tweede Kamer maakt zich al jaren zorgen over de buitenlandse financiering van moskeeën. Met name geld dat uit landen als Saudi-Arabië, Koeweit en Qatar naar Nederland vloeit, is volgens veel politieke partijen een probleem. In deze landen wordt een ultraconservatieve versie van de islam gepredikt, die zou kunnen leiden tot radicalisering.

In Oostenrijk is buitenlandse financiering van moskeeën verboden. In Nederland nog niet. Minister Asscher zegt dat een verbod vanwege de vrijheid van godsdienst in Nederland niet mogelijk is.

NOS >>

Doe mee met 8.368 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7209 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

7 Comments on Kabinet – jihaD66 hield verbod op buitenlandse financiering moskeeën tegen

 1. Onze vrijheid van godsdienst wordt tegen ons gebruikt door een politieke veroverings ideologie die geen scheiding van kerk en staat kent en verpakt is als godsdienst.

  Liked by 1 persoon

 2. Henk der Niederlànder // oktober 10, 2017 om 18:27 //

  Inderdaad Willem het word zeker tegen ons gebruikt en voor mij staat het als een paal boven water dat de regering niet van plan is om de gegevens van dit soort financiering openbaar te maken.

  Like

 3. Aanpakken bij de bron van het kwaad willen en doen ze nóóit dat is te logisch voor die mongolen daar in denhaag.
  Net zo als de grenzen sluiten
  Al deze moslim shit is echt niet moeilijk op te lossen maar ze willen het gewoon niet doen.
  Wij die dit allang zat zijn worden gewoon genegeerd.
  Kijk maar hoe wij afgeserveerd zijn bij de verkiezingen en als trap na wordt de mogelijkheid van referendum houden ook nog van ons afgepakt.
  Dus zoals de moslim boys tegen ons zeggen ik neuk jullie allemaal de moeder doet denhaag dat nu ook.

  Like

 4. Ja en die landverraders van D’66 willen ook de dubbele nationaliteit niet aan pakken. Grote vraag is wat schiet Pechtold en zijn idioten er mee op. Welke geheime agenda hanteren zij.

  Like

 5. polderboy // oktober 11, 2017 om 08:28 //

  Timmermans gaat een rechtszaak aanspannen tegen Hongarije. Die eist in nieuwe wetgeving transparantie van buitenlandse geldstromen in NGO’s. Net zo iets.
  Timmermans zegt dat dit controle betekent van kapitaalstromen, die binnen de EU regels nu juist volkomen ongecontroleerd en vrij moeten kunnen rondgaan. En controle, dus middels transparantie openbaar maken van geldstromen, betekent discriminatie, volgens Timmermans.

  Vrijheid van godsdienst moet dus ook heel absoluut opgevat worden. Maar toch ook weer niet.
  Want hoe kun je financiering afkomstig van terreurbronnen anders tegenhouden?
  Juist ja, doordat de staat zelf natuurlijk wel e.e.a. controleert, zolang ze daartoe internationale regels moeten volgen.

  Verder levert e.e.a. enorm gevaarlijke precedenten op. Stel dat de Saud moskeeën financieren, en het volk wil dat niet? Maar de Saud financieren hele bedrijven hier wel, en daarnaast verdient men hier enorme bedragen in de financiële wereld, met hulp bij verplaatsen van geldstromen van oliebaronnen, en adviezen daarvoor.
  Zelfs Euro commissaris van corruptiezaken, Nelie Smit Kroes, nam deel in een louche rechtspersoon in een tropisch paradijs -waar heel vaak onfrisse dealtjes doorheen geleid worden- met een stel koppensnellende olieboeren uit islamofascistische landen, om daar haar “adviesvergoeding” als EU callgirl (“geldhoer” in populair taalgebruik) te kunnen incasseren.

  We raken hier het centrum van de onfrisse macht -afgeschermd door een PR schil van quasi voor mensenrechten opkomende en over democratie en normen en waarden lullende politici en ambtenaren- waar ons niet graag een inkijkje in gegund wordt.
  Daar zijn we als volk nu eenmaal niet toe gerechtigd: doorlopen graag….

  Like

 6. @Willem.
  “Onze vrijheid van godsdienst wordt tegen ons gebruikt door een politieke veroverings ideologie die geen scheiding van kerk en staat kent en verpakt is als godsdienst.”
  Kernachtig verwoord, compliment. Jouw citaat kan als kernzin van de grootste dwaling der geschiedenis, de boeken in over de tijd waarin wij heden ten dage leven.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: